Salată de ton

Salată de ton – dovlecei umpluți cu carne – napolitane cu cremă suhaida – meniu

   Salată de ton – un deliciu

1. Aperitiv: salată de ton

-2 cutii de ton mărunțit în ulei

-1 cană de orez fiert în apă cu sare și vegeta, scursă

-1 cutie de porumb

-punem orezul fiert încă cald într-un castron, adăugăm tonul (cu tot cu ulei) și porumbul (scurs)

-potrivim de sare, piper multicolor și zeamă de lămâie după gust

-amestecăm și lăsăm în castronul acoperit până se răcește salată apoi punem la rece

2. Ciorbă de legume:

-2 morcovi, 1 pătrunjel,1 păstârnac date pe răzătoarea fină le călim cu puțin ulei, adăugăm celelalte legume, apă și punem la fiert

-puteți folosi orice combinație de legume vă place, eu pun de obicei 1 gulie dată pe răzătoarea mare, dovlecel tăiat mărunt, ciuperci tăiate mărunt, 1-2 cartofi tăiați cubulețe

-potrivim de sare, piper, curry, chimen praf, coriandru praf

-când legumele sunt aproape gata adăugăm amestecul de verdeață care ne place și mai lăsăm câteva clocote

-se poate servi așa sau dreasă cu smântână sau iaurt

3. Dovlecei umpluți cu carne:

-curățăm dovleceii, îi tăiem pe lungime, îi scobim (să rămână cam de grosimea unui deget pereții) ii sărăm puțin și-i lăsăm cu scobitura în jos să se scurgă apa

-miezul de la dovlecei îl tăiem mărunt cu o ceapă, le călim în puțin ulei, adăugăm carne tocată, condimente și puțină apă să fiarbă

-când apa a scăzut lăsăm puțin amestecul să se răcească și adăugăm 1 ou bătut

-umplem cu compoziția jumătățile de dovleac, le punem în tavă, punem un pahar de apă și băgăm tava la cuptor

-când e aproape gata scoatem tava și presăram cașcaval pe dovlecei și mai punem câteva minute la cuptor

4. Napolitane cu cremă suhaida:

Crema: 250 gr unt +100 gr zahăr praf se freacă până se topește zahărul. Se pun pe rând 4 gălbenușuri frecând continuu. Adăugăm 5-6 linguri cacao +100 gr ciocolată topită +100 gr ciocolată bucăți și amestecăm bine. Batem cele 4 albușuri spumă cu 150 gr zahăr praf și amestecăm cu cealaltă compoziție

-cu crema rezultată umplem  foile de napolitane și punem la rece, se taie rece

Poftă Bună!

Shakshuka – mic dejun in Tunisia

Prăjitură cu vișine

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

7 COMMENTS

  1. Arci, salata de ton a devenit rețeta preferată a fiicei mele. Ieri i-am făcut, după rețeta ta și i-a plăcut foarte mult!
    Prăjitura o voi face de sărbători… sau poate chiar mai repede!
    Mulțumim din suflet pentru idei!

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.