Salată de ton – dovlecei umpluți cu carne – napolitane cu cremă suhaida – meniu
Salată de ton – dovlecei umpluți cu carne – napolitane cu cremă suhaida – meniu
Salată de ton – un deliciu
1. Aperitiv: salată de ton
-2 cutii de ton mărunțit în ulei
-1 cană de orez fiert în apă cu sare și vegeta, scursă
-1 cutie de porumb
-punem orezul fiert încă cald într-un castron, adăugăm tonul (cu tot cu ulei) și porumbul (scurs)
-potrivim de sare, piper multicolor și zeamă de lămâie după gust
-amestecăm și lăsăm în castronul acoperit până se răcește salată apoi punem la rece
2. Ciorbă de legume:
-2 morcovi, 1 pătrunjel,1 păstârnac date pe răzătoarea fină le călim cu puțin ulei, adăugăm celelalte legume, apă și punem la fiert
-puteți folosi orice combinație de legume vă place, eu pun de obicei 1 gulie dată pe răzătoarea mare, dovlecel tăiat mărunt, ciuperci tăiate mărunt, 1-2 cartofi tăiați cubulețe
-potrivim de sare, piper, curry, chimen praf, coriandru praf
-când legumele sunt aproape gata adăugăm amestecul de verdeață care ne place și mai lăsăm câteva clocote
-se poate servi așa sau dreasă cu smântână sau iaurt
3. Dovlecei umpluți cu carne:
-curățăm dovleceii, îi tăiem pe lungime, îi scobim (să rămână cam de grosimea unui deget pereții) ii sărăm puțin și-i lăsăm cu scobitura în jos să se scurgă apa
-miezul de la dovlecei îl tăiem mărunt cu o ceapă, le călim în puțin ulei, adăugăm carne tocată, condimente și puțină apă să fiarbă
-când apa a scăzut lăsăm puțin amestecul să se răcească și adăugăm 1 ou bătut
-umplem cu compoziția jumătățile de dovleac, le punem în tavă, punem un pahar de apă și băgăm tava la cuptor
-când e aproape gata scoatem tava și presăram cașcaval pe dovlecei și mai punem câteva minute la cuptor
4. Napolitane cu cremă suhaida:
–Crema: 250 gr unt +100 gr zahăr praf se freacă până se topește zahărul. Se pun pe rând 4 gălbenușuri frecând continuu. Adăugăm 5-6 linguri cacao +100 gr ciocolată topită +100 gr ciocolată bucăți și amestecăm bine. Batem cele 4 albușuri spumă cu 150 gr zahăr praf și amestecăm cu cealaltă compoziție
-cu crema rezultată umplem foile de napolitane și punem la rece, se taie rece
Poftă Bună!
Desertul mă tentează, căci m-am săturat de napolitanele din comerț 🙂
e bun si usor de facut,daca iti plac cu nuca si caramel scrie-mi cos
Ce de minunății, deja mi se face foame! <3
Citisem salata de ton cu napolitate :)) Pofta buna!
Delicios meniu ! Mulțumesc pentru rețete ! Prăjitură o fac in weekend !
Arci, salata de ton a devenit rețeta preferată a fiicei mele. Ieri i-am făcut, după rețeta ta și i-a plăcut foarte mult!
Prăjitura o voi face de sărbători… sau poate chiar mai repede!
Mulțumim din suflet pentru idei!
n-am mai mancat napolitane de casa de nici nu mai tin minte de cand! dar zau ca abia astept sa fac eu!