Ciorbă de varză dulce – Cartofi prăjiți cu ouă ochi – Pișcoturi...

Ciorbă de varză dulce – Cartofi prăjiți cu ouă ochi – Pișcoturi cu cremă de ciocolată – Meniu

by -
6
Cartofi prăjiți cu ouă ochi - Ciorbă de varză dulce - Pișcoturi

Ciorbă de varză dulce – Cartofi prăjiți cu ouă ochi – Pișcoturi cu cremă de ciocolată – Meniu

   Cartofi prăjiți cu ouă ochi o bunătate.

1. Aperitiv: bruschete cu pastă de avocado

-un avocado copt îl zdrobim, îl mixam cu lămâie și ulei (ca la maioneză) să fie o pastă

-potrivim de sare, piper

-servim pe feliuțe de pâine prăjită

2. Ciorbă de varză dulce

-o varză o curățăm și o tăiem fideluţă

-o ceapă mică tăiată fff mărunt și 1 morcov dat pe răzătoarea fină le călim în puțin ulei, adăugăm varza și apă și punem la fiert

-adăugăm sare, piper, chimen praf, curry, boia (opțional), puțin cimbru

– când legumele sunt fierte adăugăm mărar tăiat fff mărunt și mai dăm câteva clocote

– se poate servi așa sau dreasă cu smântână

3. Cartofi prăjiți cu ouă ochi (Vero)

-3-4 cartofi îi curățăm și-i tăiem ( ca pentru prăjit)

– prăjim cartofii și-i lăsăm puțin să se scurgă uleiul

-între timp pregătim ouăle ochiuri

-servim cartofii prăjiți cu ouă

-opțional putem rade deasupra brânză sau cașcaval

4. Pișcoturi cu cremă de ciocolată

-1 pachet de pișcoturi +2 crème de ciocolată (preparate după indicații) +nucă de cocos +ciocolată rasă

-pregătim un sirop de cafea în care vom înmuia pişcoturile

-punem un rând de pișcoturi (muiate) +un strat de budincă pe care presăram ciocolată rasă +al doilea strat de pișcoturi +budincă presărată cu ciocolată +pișcoturi muiate +budincă presărată din belșug cu ciocolată și nucă de cocos

-servim prăjitura după ce stă câteva ore la rece

Poftă Bună!

Reţete culinare

Clătite finlandeze – un desert fin şi rafinat

Ingrediente:

-2 ouă;

-100 ml. lapte;

-25 g. zahăr pudră;

-1 linguriţă coajă de lămâie;

-80 g. făină albă;

-1 vârf cuţit sare;

-30 g unt.

Mod de preparare: Cartofi prăjiți cu ouă ochi 

1) Într-un bol spargem ouăle, adăugăm laptele, zahărul pudră, lămâia şi sarea. Amestecăm bine.

2) Turnăm treptat făina albă cernută şi omogenizăm, având grijă să nu existe cocoloaşe.

3) Încingem cuptorul şi punem o tigaie de fontă să se încălzească.

4) Scoatem tigaia din cuptor, punem untul şi turnăm jumătate din compozitia de clătite finlandeze.

5) Dăm la cuptor tigaia şi aşteptăm până ce se coace clătita. Atenţie! Nu trebuie întoarsă. Coacerea ei va dura circa 15 minute.

6) Procedăm  la fel până terminăm tot aluatul.

7) Servim cu fructe şi puţină miere.

Culinar

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

6 COMMENTS

  1. Trebuie să recunosc faptul că uneori, rețetele simple au un efect maxim. Cartofii prăjiți – atât de blamați de nutriționiști – reprezintă o masă perfectă, cu care nu dai greș niciodată în familie. Clătitele mi se par excepționale! Mulțumiri, Arci! Din tot sufletul!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.