Salată – Supă de viţel – Tocăniță de vită în sos de ceapă – Budincă în 3 culori
Salată – Supă de viţel – Tocăniță de vită în sos de ceapă – Budincă în 3 culori
1.Aperitiv: Salată
- carnea de viţel și zarzavatul din supă le tăiem mărunt
- adăugăm o cutie de ciuperci tăiate mărunt, o cutie de porumb și 2-3 castraveți murați tăiați mărunt și scurși
- amestecăm și adăugăm maioneză (făcută cu cartof) după gust
2.Supă de viţel
- strecurăm zeama în care am fiert carnea și zarzavatul
- adăugăm tăiței sau tăşcuţe (eu le dau un clocot în apă pe urmă le scurg și le pun în supă)
3.Tocăniță de vită în sos de ceapă.(Iliuţa)
- 500 g carne de vită se toacă cubulețe și se pun la fiert pentru 60 minute.
- 3 cepe potrivite că dimensiune, 2 ardei kapia și 1 cartof mare se toacă mărunt, se condimentează cu piper, sare după gust,boia dulce, busuioc și rosmarin și se sotează pentru 2 minute în puțin unt.
- Adăugăm carnea, frunzele de dafin și apă atât cât să acopere ingredientele, lăsându-le pentru 30-40 minute la foc potrivit.
- La final punem pătrunjel tocat și 2 căței de usturoi mărunțiți.
4. Budincă în 3 culori
- eu aleg de obicei 1 budincă de ciocolată,1 budincă de vanilie și 1 budincă de fructe
- budincile se prepară cu lapte și zahăr (exact cum scrie pe plic)și se lasă câteva minute la răcit
- în cupe sau boluri se împarte budincă de ciocolată, deasupra se toarnă cea de vanilie apoi cea de fructe
- ornăm cu fructe bucăți, nucă de cocos și fulgi de ciocolată și lăsăm la rece măcar 2-3 ore
-
-
Poftă Bună!
Reţete culinare
#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri
-
Salata mi se pare super! O voi încerca cu siguranță!
Mulțumim pentru idei!
Mulțumesc pentru rețete! Abia aștept să fac desertul!
Mersi de idei, Arci