Salată - Supă de viţel - Tocăniță de vită în sos de ceapă - Budincă

Salată – Supă de viţel – Tocăniță de vită în sos de ceapă – Budincă în 3 culori

1.Aperitiv: Salată

  • carnea de viţel și zarzavatul din supă le tăiem mărunt
  • adăugăm o cutie de ciuperci tăiate mărunt, o cutie de porumb și 2-3 castraveți  murați tăiați mărunt și scurși
  • amestecăm și adăugăm maioneză (făcută cu cartof) după gust

2.Supă de viţel

  • strecurăm zeama în care am fiert carnea și zarzavatul
  • adăugăm tăiței sau tăşcuţe (eu le dau un clocot în apă pe urmă le scurg și le pun în supă)

3.Tocăniță de vită în sos de ceapă.(Iliuţa)

  • 500 g carne de vită se toacă cubulețe și se pun la fiert pentru 60 minute.
  • 3 cepe potrivite că dimensiune, 2 ardei kapia și 1 cartof mare se toacă mărunt, se condimentează cu piper, sare după gust,boia dulce, busuioc și rosmarin și se sotează pentru 2 minute în puțin unt.
  • Adăugăm carnea, frunzele de dafin  și apă atât cât să acopere ingredientele, lăsându-le pentru 30-40 minute la foc potrivit.
  • La final punem pătrunjel tocat și 2 căței de usturoi mărunțiți.

4. Budincă în 3 culori

  • eu aleg de obicei 1 budincă de ciocolată,1 budincă de vanilie și 1 budincă de fructe
  • budincile se prepară cu lapte și zahăr (exact cum scrie pe plic)și se lasă câteva minute la răcit
  • în cupe sau boluri se împarte budincă de ciocolată, deasupra se toarnă cea de vanilie apoi cea de fructe
  • ornăm cu fructe bucăți, nucă de cocos și fulgi de ciocolată și lăsăm la rece măcar 2-3 ore
    • Poftă Bună!

       Reţete culinare

    Culinar

    #reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri

 

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

3 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.