Salată de ton cu orez – Conopidă cu broccoli la cuptor –...

Salată de ton cu orez – Conopidă cu broccoli la cuptor – Pere caramelizate – Meniu

by -
4
Salată de ton cu orez - Conopidă cu broccoli la cuptor - Pere caramelizate

Salată de ton cu orez – Conopidă cu broccoli la cuptor – Pere caramelizate – Meniu

1.Aperitiv: salată de ton cu orez

  • 2 cutii de ton mărunțit în ulei (cu tot cu ulei)
  • 1 cutie de porumb (scurs de zeamă)
  • 1 cană de orez fiert în apă cu sare și scurs
  • punem în castron orezul(cald), adăugăm porumbul, cele 2 cutii de ton (cu tot cu ulei), sare, piper și zeamă de lămâie după gust
  • amestecăm bine și dăm la rece
  • dacă vă plac măslinele puteți adăuga feliuțe de măsline

2.Ciorbă de legume

  • se dă pe răzătoarea mică 2 morcovi,1 păstârnac și se călesc în puțin ulei
  • adăugăm 1 pungă de legume congelate:fasole verde, mazăre, morcovi, țelină, conopidă
  • sau combinăm legume crude: gulii, cartofi,țelină, conopidă
  • adăugăm sare, condimente și amestecul de verdeață
  • când ciorba e gata o servim așa sau dreasă cu smântână

3.Conopidă cu broccoli la cuptor

  • 1/2 kg conopidă (congelată) și ½ kg broccoli (congelat) le punem sa dea câteva clocote în apă cu sare și le scurgem
  • 1 cartof îl fierbem în apă cu sare, îl scurgem și-l tăiem feliute subțiri
  • 300 gr șuncă presată o tăiem bucățele (eu am pus șuncă presată, o bucată de cârnat fiert tăiate mărunt)
  • punem în cratiță un pic de ulei, presăram puțin pesmet
  • punem feliile de cartof +o parte din amestecul de conopidă și brocoli +șuncă +cealaltă parte de conopidă și broccoli
  • deasupra presăram cașcaval dat pe răzătoare, sau altă brânză rasă
  • deasupra turnăm un amestec din 2-3 ouă întregi batute cu 200 gr smântână
  • punem la cuptor

4.Pere caramelizate

  • curățăm perele, le tăiem în 8 (cu coajă), le stropim cu puțin suc de lămâie, le punem în tavă și presăram peste ele 3-4 linguri de zahăr
  • le punem la copt la temperatura mare
  • preparăm un sos din: smântână+suc de lămâie+coajă rasă de lămâie+miere de albine (după gust)
  • servim perele calde cu sosul rece
  • Poftă Bună!

    Reţete culinare

    Culinar

    #reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

4 COMMENTS

  1. Ce meniu fain! Toate mi se par super și sunt numai bune de pregătit în weekend. Pere caramelizate nu am făcut niciodată, așadar voi încerca acum. Mulțumesc pentru idei!

  2. Sunt garantat bune si usor de preparat.
    Ro se pot face si mere caramelizate,dar parca perele sunt mai gustoase.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.