Seria Maiden Lane – Elizabeth Hoyt – măști și dorințe

Seria Maiden Lane – Elizabeth Hoyt – măști și dorințe

Seria Maiden Lane – Elizabeth Hoyt

  Seria Maiden Lane – povești de dragoste încântătoare, personaje nonconformiste, măști, secrete bine păzite și descrieri incredibile ce poartă cititorul pe meleaguri necunoscute. 

1. Wicked Intentions – Dorințe ascunse – Colecția Iubiri de poveste – Editura Litera/Alma

Dorințe ascunse de Elizabeth Hoyt - Colecția Iubiri de poveste

Un bărbat condus de propriile dorințe… O femeie bântuită de trecutul său… Un târg pe care nici unul din ei nu-l poate refuza.

  Renumit pentru nevoile sălbatice și dorințele vinovate, Lazarus Huntington, Lord Caire, se află în căutarea unui asasin feroce în St. Giles, cea mai celebră mahala din Londra. Văduva Temperance Dews cunoaște St. Giles ca pe propriul buzunar – și-a petrecut aproape întreaga viață având grijă de copiii din zonă la orfelinatul înființat de familia ei. Acum, acest cămin este într-o situație disperată.

   Lord Caire îi face o ofertă simplă – în schimbul ajutorului lui Temperance ca ghid pe străduțele periculoase din St. Giles, el o va introduce în înalta societate londoneză, astfel încât ea să poată găsi un protector care să susțină material orfelinatul. Dar Temperance se dovedește a nu fi atât de inocentă cum pare, și ceea ce începe ca o înțelegere obișnuită se transformă curând într-o pasiune pe care nici unul dintre ei n-o poate controla – iar dorințele ascunse care ies la iveală i-ar putea distruge pe amândoi.

   „Există un farmec deosebit în poveștile lui Hoyt, care te face să crezi în magia dragostei.“ – RT Book Reviews Magazine

Londra
Februarie 1737

O femeie care umblă prin mahalaua St. Giles la miezul nopții era fie foarte nesăbuită, fie foarte disperată. Fie, se gândea Temperance Dews cu ironie, o combinație din amândouă, așa cum era chiar cazul ei.
– Se zice că Fantomă din St. Giles bântuie taman în nopți ca asta, spuse volubilă Nell Jones, slujnica lui Temperance, sărind peste o băltoacă pestilențială de pe străduța îngustă.
Temperance o privi cu îndoială. Nell își petrecuse trei ani într-o companie de actori ambulanți și uneori avea tendința să devină melodramatică.
– Nu există nici o fantomă care bântuie prin St. Giles, îi răspunse Temperance cu hotărâre.
Noaptea rece de iarnă era suficient de înspăimântătoare și așa, fără suplimentul de stafii”

„- Stai aproape de mine, îi șopti lui Nell.
– Ca puricele pe câine, bâigui Nell.
Temperance se îndreptă de umeri și întinse hotărâtă pistolul în față. Winter, fratele ei mai mic, îi spusese că nu trebuia decât să țintească și să apese pe trăgaci. Nu putea să fie prea greu. Lumina felinarului le lumina calea și pătrunseră într-o altă curte întortocheată. Aici rămase nemișcată preț de o clipă, urmărind ce se petrecea în fața ei de parcă ar fi fost o pantomimă pe o scenă.
Un bărbat zăcea la pământ, cu capul sângerând. Dar nu asta o făcuse să încremenească – sângele și chiar moartea erau lucruri destul de obișnuite în St. Giles. Nu, ceea ce o impresionase fusese al doilea bărbat. Era aplecat deasupra primului, cu mantia neagră desfăcută aidoma aripilor unei mari păsări de pradă. Ținea în mână un baston lung și negru, cu măciulia din argint care se asemăna cu părul lui, argintiu și el. Îi cădea pe umeri, lung și drept, strălucitor în lumina felinarului. Deși chipul îi era aproape complet în întuneric, ochii îi sclipeau de sub borurile unui tricorn de culoare neagră. Temperance simțea apăsarea privirilor stăruitoare ale străinului. Era ca și cum acesta ar fi atins-o fizic.”

2. Notorious Pleasures – Plăceri vinovate – Colecția Iubiri de poveste – Editura Litera/Alma

Plăceri vinovate - Elizabeth Hoyt - Colecția Iubiri de poveste

   Lady Hero Batten, frumoasa soră a ducelui de Wakefield, pare să aibă tot ce și-ar putea dori o femeie, inclusiv un logodnic considerat perfect. Este adevărat, marchizul de Mandeville este cam plicticos și nu are deloc simțul umorului, dar acest lucru nu o deranjeză pe Hero. Asta până când îl întâlnește pe flușturalnicul său frate Griffin. Lordul Griffin Reading este opusul gentlemanului perfect – și este foarte mulțumit să fie astfel. Modul cum își petrece zilele este un mister pentru toată lumea, dar Londra știe că nopțile lui sunt destinate petrecerilor deocheate.

   Cum era de așteptat Hero nu-l place de la prima vedere, iar Griffin îi răspunde cu aceleași sentimente, considerându-i manierele impecabile și atitudinea desăvârșită potrivite pentru înalta societate, dar nu și pentru propriul lui frate. Duelul verbal permanent dintre ei aprinde însă scânteia dorinței – și astfel lumea lor, construită cu grijă, se dărâmă iremediabil.

   Pe măsură ce nunta lui Hero se apropie, iar dușmanii lui Griffin complotează să-l distrugă pentru totdeauna, cei doi se străduiesc să afle dacă doi oameni atât de nepotriviți pot să descopere împreună dragostea perfectă.

Londra,
Anglia, octombrie 1737

Fiica unui duce învaţă de timpuriu eticheta corectă pentru aproape orice. În ce vas se serveşte ciocârlie friptă. Când să salute discret o contesă văduvă cam deocheată şi când s-o abordeze direct.
Ce să poarte în timpul unei călătorii cu barca pe Tamisa și cum să ţină la distanţă, la picnicul de după aceea, avansurile mânate de alcool ale unui conte cu o avere prea mică. De fapt orice, reflectă cu ironie Lady Hero Batten, mai puțin cum să se poarte în prezența unui gentleman care se împerechea cu vigoare cu o doamnă măritată-dar nu cu el.
-Îhâm, făcu ea o tentativă, uitându-se fix la perele modelate în tencuiala din tavanul de deasupra capului. Cei doi de pe canapea păreau să n-o fi auzit. Într-adevăr, doamna scoase o serie de sunete stridente animalice pe după poalele rochiei sale în dungi roșii-maronii, care fusese ridicată ca să-i acopere fața. Hero oftă. Se aflau în salonul slab luminat al bibliotecii din conacul Mandeville, iar ea regreta că alesese acea încăpere ca să-și aranjeze ciorapii. Dacă ar fi ales camera albastră, orientală, ciorapii ei ar fi fost aranjați până acum, şi s-ar fi întors deja în sala de hal-departe de acea situație stânjenitoare.”

3. Scandalous Desires O pasiune imposibilă – Colecția Iubiri de poveste – Editura Litera/Alma

O pasiune imposibilă - Elizabeth Hoyt - Colecția Iubiri de poveste

Poate înțelege un pirat că inima unei femei este comoara cea mai de preț de pe lume?

   Văduva Silence Hollingbrook este săracă, frumoasă și plină de compasiune — și cu nouă luni în urmă a făcut o greșeală groaznică. Pentru a-și salva de ruină și dezonoare soțul, căpitan de corabie, s-a dus la cel mai temut hoț de pe Tamisa pentru a-l implora să înapoieze marfa furată de acesta. Târgul însă a costat-o propria căsnicie, iar acea noapte a rănit-o atât de profund, încât nu și-a mai găsit alinarea decât dedicându-se orfanilor din căminul condus de fratele ei. Numai că acum același pirat s-a întors… și vrea la rândul lui ceva.

Lupii, după cum bine ştia Silence Hollingbrook, sunt sălbăticiuni nemiloase, fără prea multă onoare. În cazul în care ai de-a face cu un lup deghizat ingenios în formă umană, ai face bine să nu-ţi arăți frica. Mai degrabă îţi îndrepţi umerii, ridici capul şi ţintuieşti fiara cu o privire sfidătoare. Cel puţin asta-și spunea Silence în timp ce se uita la Mickey O’Connor Cuceritorul, cel mai renumit hoţ de docuri de pe Tamisa. În timp ce-l privea, domnul O’Connor făcu ceva mult mai îngrijorător decât un lup adevărat. Îi zâmbi. Silence înghiţi în sec. Mickey O’Connor, ca un rege al piraților ce era, stătea tolănit pe un tron aurit, acoperit cu catifea roșie, într-un capăt al camerei pompoase. Pereții erau căptușiți cu foiță de aur, marmura de diferite culori forma un fabulos mozaic pe podea, iar de jur împrejur,una peste alta, se înălțau prăzile: cufere pline ochi cu blănuri și mătăsuri, lăzi cu ceai și condimente și comori din toate colțurile pământului, toate furate de pe navele comerciale care acostaseră în docurile Londrei. Silence stătea în mijlocul acestei opulenţe ilegale ca în fața unui tribunal. Din nou.

 Mickey O’Connor Cuceritorul este un bandit chipeș și extrem de șiret, care și-a croit drum cu îndemânare și necruțare până în vârful lumii nelegiuiților din Londra. Mickey nu are loc în inima sa pentru sentimente precum compasiunea sau dragostea, văzându-i pe oameni doar ca pe niște pioni de care să se folosească pentru scopurile proprii. Și cu toate astea, n-a reușit s-o uite pe naiva soție de căpitan care a venit la el cerându-i ajutorul – și cu care a petrecut o noapte memorabilă în patul său… vorbind.

„Vrei să locuiesc cu tine?
O’Connor îi aruncă un rânjet ca unui căţel care reuşise să învețe în cele din urmă un truc.
-Îhî, cam asta-i chestia, dulceață.
-Nu pot să stau cu tine! șuieră furioasă Silence. Toată lumea ar crede că…
-Ce? O’Connor se prefăcu a nu pricepe, ridicând dintr-o sprânceană și aruncând scântei din ochii săi negri.
-Că sunt târfa ta!
-Oh, și nu putem permite una ca asta, nu-i aşa? ţâţâi el. Ce-o să s-aleagă de reputația ta nepătată și toate cele? Fără să-şi dea seama, Silence se trezi cu mâna ridicată şi degetele strânse în pumn. Își dorea să-i tragă una, să-i șteargă rânjetul de pe faţă. Îşi dorea din tot sufletul. Doar că el nu mai zâmbea. O privea concentrat, fără nici o expresie pe chip, ca un lup aşteptând ca iepurele să iasă din ascunziş. Tremurând toată,ea își coborî mâna. Cu o expresie de dezamăgire, O’Connor ridică din umeri.”

    Când se trezește pe cap cu fetița sa nou-născută, Mickey nu poate rezista impulsului machiavelic de a lăsa copila la ușa căminului lui Silence, știind că acolo va fi îndrăgită și totodată ascunsă de dușmanul lui de moarte. Dar când acest secret este dezvăluit, Mickey știe că trebuie să-și asume responsabilitatea protejării ei – și astfel va descoperi, uimit, că dragostea are propriile căi de a i se strecura în inimă…

4. Thief of Shadows – Fantoma din St. Giles – Colecția Iubiri de poveste – Editura Litera/Alma

Thief of Shadows - Fantoma din St. Giles - Colecția Iubiri de poveste - Editura Litera/Alma

Un bărbat mascat… O femeie periculoasă… O pasiune pe care nici unul din ei nu o poate refuza…

   Winter Makepeace duce o viață dublă. Ziua este administratorul stoic al unui orfelinat. Dar noaptea este cea care scoate la iveală partea lui întunecată. Când apare luna, la fel se întâmplă și cu Fantoma din St. Giles – protector, judecător, proscris. În momentul în care, sub înfățișarea Fantomei, Winter este bătut și rănit, el n-are nici cea mai mică idee că ambele sale lumi sunt pe punctul de a se ciocni, când salvarea vine din partea unei frumoase aristocrate.

   Nimic pe lume nu-i place mai mult lui Lady Isabel Beckinhall decât o provocare. Cu toate acestea, când i se cere să-l ia sub aripa sa ocrotitoare pe administratorul cel sobru al orfelinatului ca să-l învețe manierele înaltei societăți – flirtul, exprimarea cu subînțeles și legăturile scandaloase –, Isabel nu se poate abține să nu se întrebe de ce ochii lui i se par atât de familiari… iar buzele atât de tentante.

   În timpul zilei, Isabel și Winter sunt angajați într-o luptă a voințelor. Noaptea, pasiunile lor sunt dezvăluite… Dar când în St. Giles încep să dispară copile nevinovate, Winter trebuie să le răzbune. Și pentru asta e nevoit să sacrifice tot ce are mai drag – orfelinatul, pe Isabel… și poate chiar propria viață.

5. Lord of Darkness – Lordul Întunericului – Colecția Iubiri de poveste – Editura Litera/Alma

Lord of Darkness - Lordul Întunericului - Colecția Iubiri de poveste - Editura Litera/Alma

Când doi străini devin iubiți, dorința poate fi primejdia cea mai mare…

   El își duce existența în întuneric. Este misteriosul răzbunător mascat cunoscut drept Fantoma din St. Giles, iar singurul său țel său este să-i protejeze pe nevinovații din Londra. Totul se schimbă însă în noaptea în care o lady lipsită de temeri îl înfruntă, îndreptând un pistol spre el – și-și dă seama că se confruntă chiar cu propria soție…

   Lady Margaret Reading a jurat că va ucide Fantoma din St. Giles – bărbatul despre care se spunea că, în urmă cu câțiva ani, l-a ucis pe cel care fusese iubirea vieții ei. Acea tragedie o obligase apoi să încheie o căsătorie de conveniență. Întorcându-se la Londra și la bărbatul pe care nu l-a mai revăzut din ziua nunții lor, Megs nu-l recunoaște pe cel din spatele măștii. Aprig, impunător și periculos, Fantoma din St. Giles este tot ceea ce ea se temea că va fi… și mult mai mult de-atât.

   Când pasiunea izbucnește între ei, acești doi străini nu se pot abține să nu dezvăluie mai mult despre ei înșiși decât au avut vreodată de gând. Dar când Megs află adevărul – că Fantoma este soțul ei, Godric St. John – jocul începe și adversarii trebuie să se predea în fața unei tentații care i-ar putea distruge pe-amândoi.

6. Duke of Midnight – Ducele nopţii – Colecția Iubiri de poveste – Editura Litera/Alma

Duke of Midnight - Ducele nopţii - Colecția Iubiri de poveste - Editura Litera/Alma

Un bărbat mascat… o femeie care îndrăznește să-l înfrunte… o patimă dincolo de rațiune…

   Cu douăzeci de ani în urmă, Maximus Batten a fost martorul asasinării brutale a părinților săi. Devenit atotputernicul duce de Wakefield, reprezintă autoritatea de necontestat în Parlament. Dar noaptea, deghizat în Fantoma din St. Giles, bântuie pe străzile sumbre și pline de pericole ale cartierului rău famat, în căutarea criminalului. Apoi, într-o noapte, se trezește față în față cu o femeie aprigă și fermecătoare – care nu dă înapoi în fața nemiloasei Fantome…

   Artemis Greaves trudește ca însoțitoare a unei doamne din înalta societate, dar sub pânza simplă, pământie, a rochiei sale, se ascunde inima zeiței vânătorii, al cărei nume îl poartă. Când Fantoma din St. Giles o salvează de tâlhari, ea recunoaște un spirit înrudit – și este fascinată. Iar fascinația crește tot mai mult când își dă seama cine este de fapt Fantoma în viața de zi cu zi…

   Artemis face o mișcare îndrăzneață: îi cere lui Maximus să-și folosească influența pentru a-l elibera pe fratele ei întemnițat, căci altfel ea va dezvălui lumii identitatea Fantomei. Dar șantajarea unui duce nu este un demers lipsit de riscuri. Acum că a înfruntat, va putea Diana să reziste în fața furiei… sau a îmbrățișării lui pasionale?

7. Darling Beast – Dragul meu necunoscut  – Colecția Iubiri de poveste – Editura Litera/Alma

Darling Beast - Dragul meu necunoscut  - Colecția Iubiri de poveste - Editura Litera/Alma

Un bărbat condamnat. . . O femeie disperată . . . din cenușă, speranța renaște ca o vâlvătaie

   Acuzat pe nedrept de crimă și devenit mut în urma unei bătăi aproape fatale, Apollo Greaves, viconte Kilbourne, reușește să evadeze de la Bedlam. Cu soldații Coroanei pe urmele sale, își găsește refugiu între ruinele renumitului parc Harte’s Folly, muncind ca simplu grădinar, fără să aibă nici un fel de aşteptări de la un viitorul pe care îl consideră fără speranţă. Însă când o tânără plină de viață se mută în clădirea abandonată și dărăpănată a teatrului de acolo, atenția îi este cu totul acaparată.

„Fiind mama unui băiat în vârstă de șapte ani, Lily Stump era obișnuită cu subiectele ciudate de conversație. Avusese la un mo­ment dat o dezbatere pentru a determina dacă peștii poartă sau nu haine. Apoi o discuție profundă și edificatoare privind originea prunelor zaharisite, urmată de o mustrare, în care explicase de ce nu aveau voie băieții să își alunge foamea cu ele în fiecare zi. §i, desigur, renumita controversă legată de motivul pentru care câinii latră și pisicile nu. Așa că, pe bună dreptate, nu i se putea imputa lui Lily că nu acordase atenție anunțului făcut de fiul ei în timpul mesei de prânz, cum că, în pare, s-ar fi aflat un monstru.
-Indio, spuse Lily cu o ușoară urmă de exasperare în voce. Chiar trebuie să-ți ștergi de Lușca degetelele murdare de gem? Chiar nu cred că-i face plăcere.”

   Tânăra este Lily Stump, o celebră actriță a scenei londoneze, care trece printr-o perioadă dificilă fiind forțată să se mute între zidurile arse ale teatrului din Harte’s Folly împreună cu băiețelul ei și cu o servitoare de încredere. Curând Lily descoperă că ea și mica ei familie nu sunt singurii locatari de acolo – un bărbat masiv și tăcut consideră, de asemenea, ruinele drept casa lui. Întâlnirea dintre Lily și Apollo are un rezultat neașteptat – fiecare vrea să-l vadă pe celălalt cât mai curând plecat din acel sanctuar. Dar când Lily îl surprinde citindu-i piesele pe care ea le scrie în secret, își dă seama că Apollo este mai mult decât ceea ce pare…

   Deși pasiunea răvășitoare care se naște rapid între ei îi face să se apropie, tainele pe care Apollo știe că le are Lily par un obstacol greu de depășit. Iar când propriul trecut îl ajunge din urmă, Apollo este silit să facă o alegere: dragostea lui pentru Lily sau adevărul uluitor care îl va elibera.

8. Dearest Rogue – Bravul meu căpitan – Colecția Iubiri de poveste – Editura Litera/Alma

Bravul meu capitan - Elizabeth Hoyt - Editura Alma/Litera

El o poate păzi de orice pericol… însă nu și de cea mai tulburătoare pasiune.

  Lady Phoebe Batten este drăguță, plină de energie și dornică să ducă viața socială pe care o merită în calitate de soră a unui duce influent. Dar, fiindcă este aproape complet oarbă, fratele ei exagerat de protector insistă să fie în permanență păzită de enervantul și sobrul căpitan Trevillion.

   Căpitanul James Trevillion este un bărbat mândru, de neam bun, dar s-a ales cu o rană gravă la picior după anii petrecuți în regimentul de dragoni al regelui. Cu toate astea poate în continuare să tragă cu arma și să călărească asemenea unui diavol, așa că sarcina de-a o păzi pe Lady Phoebe ar trebui să nu-i pună probleme ‒ asta până când ea devine ținta unor răpitori.

   Prins într-o plasă periculoasă de înșelăciuni, James se vede nevoit să riște totul pentru a-și salva protejata de un bărbat fără scrupule, care vrea să o oblige să accepte o căsătorie lipsită de dragoste. Însă, după intervenția salutară a bravului căpitan, James și Phoebe petrec tot mai mult timp singuri, departe de Londra și de pericole, și ajung să se descopere cu adevărat.

   Și, încet-încet, Phoebe începe să vadă, dincolo de aparența de soldat dur, un bărbat tandru… și șansa la o viață plină de iubire, la care abia mai îndrăznea să viseze.

„-Ştii, nu aş fi ghicit că eşti aşa înţelept pe vremea când îmi dădeai răspunsuri lapidare. „Da, milady. Cum doriţi, milady.“ Erai atât de sobru. El se aplecă şi o sărută.
– Iar acum m-ai transformat într-un tip frivol.
– Ei bine, nu chiar, dar te-am auzit râzând, spuse ea zâmbind, îmi place cum râzi.”

9. Sweetest Scoundrel – Cel mai tandru libertin  – Colecția Iubiri de poveste – Editura Litera/Alma

Cel mai tandru libertin de Elizabeth Hoyt-Colectia Iubiri de poveste

Ea vrea să preia controlul… el vrea să rămână independent… dar dragostea dejoacă toate planurile

   Afectată, cuviincioasă și cumpătată, Eve Dinwoody este profesionalismul întruchipat când vine vorba despre protejarea investițiilor fratelui ei. Însă, în clipa în care acceptă să țină sub control baierele pungii ducelui de Montgomery și să verifice modul în care sunt cheltuiți banii acestuia pentru refacerea celei mai cunoscute grădini de agrement din Londra, Harte’s Folly, Eve se trezește că are de înfruntat un ticălos arogant și mânios, care nu se lasă controlat.

„Era nevoie de o provocare extremă pentru a o stârni pe Eve Dinwoody.
Timp de cinci ani, viaţa ei fusese liniştită. Avea o casă frumoa­să într-o zonă modestă, dar respectabilă a oraşului. îi avea pe cei trei servitori ai ei – Jean-Marie Pepin, paznicul ei; soţia drăguţă şi rotofeie a acestuia, Tess, bucătăreasa; şi Ruth, tânăra ei servitoare aiurită. Avea un hobby – picta miniaturi – care îi aducea totodată şi nişte bani în plus. Ba chiar avea un fel de animal de companie – porumbiţa albă pe care nu o numise încă.
Lui Eve îi plăcea viaţa ei liniştită. în cele mai multe zile, îi fă­cea mare plăcere să rămână acasă, trebăluind la miniaturile sale şi hrănind cu seminţe de ovăz porumbiţa fără nume. Adevărul fie spus, Eve era foarte timidă.”

„- Ai dat buzna. Când, mai exact, te-ai fi oprit să…
-Vă asigur, începu Eve, privindu-l încruntată pe omul acela îngrozitor.
-Nu e nici un fel de problemă, spuse odalisca în acelaşi timp, zâmbind larg şi dând la iveală o strungăreaţă inestetică între cei doi dinţi din faţă. Ridică din nou din umeri, iar cuvertura cedă, căzându-i în talie.
Domnul Harţe privi spre femeie, se opri, cu ochii fixaţi pe sâ­nul acum dezgolit al acesteia, iar apoi se scutură vizibil înainte de a se întoarce cu greu spre Eve.
– Şi cine zici că eşti?
-Deja v-am spus, răspunse ea printre dinţii încleştaţi. Sunt Eve Dinwoody şi…
-Dinwoody! exclamă Harţe, arătând spre ea cât se poate denepoliticos. Acesta e numele omului de afaceri al ducelui de Mont­gomery. Îşi semnează scrisorile „E. Dinwoody” cu cel mai afectat scris pe care l-am văzut vreodată…
Se încruntă brusc.Jean-Marie şi odalisca îl priviră. Eve ridi­că din sprâncene, aşteptând. Ochii verzi ca muşchiul ai domnului Harţe se făcură mari.
– O, dracu’ să mă ia!
– Da, fără îndoială, spuse Eve cu un zâmbet complet nesincer. Dar, înainte să se întâmple asta, am venit să vă tai creditul”

   Desfrânat și nerușinat, Asa Makepeace nu are timp pentru o mironosiță zgârcită ca Eve. În calitate de proprietar al unei grădini de agrement căreia și-a dedicat aproape toată viața, are și așa destule bătăi de cap cu soprane egoiste și cu tenori temperamentali. Nici prin gând nu-i trece să lase o aristocrată să o facă pe șefa cu el – oricât de ademenitoare ar fi ea. În ciuda lipsei sale de experiență când vine vorba despre teatru – și a confruntărilor dure pe care le are cu Asa –, Eve este hotărâtă să transforme grădina Harte’s Folly într-un succes răsunător.

   Dar, cu cât se străduiește mai tare să facă față încăpățânatului crai, cu atât îi e mai greu să ignore farmecul seducător și magnetismul lui irezistibil. Nu încape îndoială că focul ce arde mocnit între ei este imposibil de ignorat – iar încercarea de a-l înăbuși este o luptă deja pierdută pentru amândoi.

 

10. Duke of Sin – Ducele păcatului – Colecția Iubiri de poveste – Editura Litera/Alma

Duke of Sin - Ducele păcatului - Elizabeth Hoyt - Colecția Iubiri de poveste - Editura Litera

   Răvășitor de chipeș, orgolios, lipsit de scrupule, Valentin Napier, duce de Montgomery, este bărbatul despre care vorbește toată Londra. Cu faima lui de crai și de șantajist, Montgomery a revenit din exil și este hotărât să se răzbune pe cei care l-au nedreptățit. Însă descoperirea pe care o va face în propriul dormitor îl va determina să-și schimbe cu totul planurile…

Există doar câteva ipostaze mai groaznice în care poți surprinde o menajeră cu recomandări excelente decât în genunchi, în patul angajatorului. Doi factori au făcut această situație una cu adevărat teribilă, se gândi Bridget Crumb. În primul rând, faptul că angajatorul respectiv era Excelența Sa, ducele de Montgomery,considerat de multă lume ca fiind cel mai hain bărbat din Londra. În al doilea rând, faptul că fu surprinsă strângând în mâna dreaptă un portret miniatural pe care tocmai îl șterpelise.
Fără îndoială, urma să aibă nevoie de o ceașcă de ceai foarte tare după ce toate acestea se vor fi terminat – presupunând, evident,că avea să supraviețuiască furiei ducelui.
― Spune-mi, doamnă Crumb, ce cauți? o întrebă Excelența Sacu voce mieroasă și amenințătoare în același timp.
Ducele nu era nici pe departe un bărbat masiv și nici nu putea fi considerat intimidant, ba dimpotrivă. Chipul lui părea cioplit de un sculptor grec, atât de ireproșabili îi erau pomeții, buzele și nasul.Ochii îi erau de un albastru limpede. Părul lui buclat avea culoarea guineelor lustruite și arăta impecabil – lucru de care ducele era perfect conștient, întrucât îl purta lung, nepudrat și strâns în coadă la ceafă, prins cu o imensă fundă neagră.”

   Fiica bastardă a unei lady din lumea bună londoneză, menajera Bridget Crumbs este o femeie inteligentă, curajoasă și extrem de loială. Când mama ei ajunge ținta unei escrocherii, Bridget se angajează în casa ducelui de Montgomery în speranța de a găsi probele incriminatoare pe care acesta le deține ‒ și ajunge să descopere ceva mult mai periculos.

   Montgomery este peste poate de uimit și intrigat de înnebunitor de pretențioasa și surprinzător de isteața Bridget, pe care o găsește spionând în camerele lui. În ciuda strădaniilor ei, Bridget nu poate rezista farmecului acestui duce păcătos. Cei doi încep un adevărat joc de-a șoarecele și pisica și ajung să descopere în curând că amândoi au secrete bine ascunse și că nici unul din ei nu este așa infam ‒ sau de inocent ‒ cum pare.

11. Duke of Pleasure – Ducele plăcerilor – Colecția Iubiri de poveste – Editura Litera/Alma

Ducele plăcerilor - Elizabeth Hoyt - Seria Maiden Lane

  Curajos. Îndrăzneț. Chipeș și neîndurător. Hugh Fitzroy, duce de Kyle, este arma secretă a regelui. Trimis în misiunea de a-i distruge pe notoriii Lorzi ai Haosului, Hugh este prins într-o ambuscadă pe o alee dosnică din Londra – și salvarea vine din partea unui aliat la care nu se aștepta: un necunoscut mascat, dar care are trupul inconfundabil al unei femei.

   Obraznic. Isteț. Neînfricat și independent. Alf a supraviețuit pe străzile pline de pericole ale rău famatului cartier St. Giles, ascunzându-și adevărata identitate de femeie. Ziua este un simplu vagabond, câștigându-și traiul prin vânzarea de informații și secrete. Noaptea este faimoasa Fantomă din St. Giles, un luptător mascat care sare în apărarea celor nedreptățiți. Dar după ce îl salvează pe Hugh de la o moarte sigură, descoperă că a căzut fără scăpare în brațele tentației.

   Când Hugh îl angajează pe Alf să afle informații despre Lorzii Haosului, lumile lor se ciocnesc încă o dată. Iar după ce Hugh își dă seama că micul vagabond și Fantoma sunt una și aceeași persoană, Alf va trebui să găsească în cele din urmă curajul de a deveni femeia în care vrea să se transforme pentru a-și împlini dragostea – înainte ca Lorzii Haosului să-i distrugă pe amândoi

12. Duke of Desire – Dorințe nobile – Colecția Iubiri de poveste – Editura Litera/Alma

Duke of Desire - Dorințe nobile - Elizabeth Hoyt - Colecția Iubiri de poveste - Editura Litera

   Rafinată, amabilă și inteligentă, Lady Iris Jordan se trezește în situația total neașteptată de a fi ţinta unei răpiri diabolice. Iar autorii acestei fapte sunt nimeni alții decât temuții și siniștrii Lorzi ai Haosului. Când unul dintre Lorzi – un bărbat mascat și gol – o ia în trăsura lui, ea îl împușcă fără ezitare… doar ca să descopere că este posibil să se fi grăbit să îl judece. Cinic îi hotărât, Raphael de Chartres, duce de Dyemore, și-a stabilit ca misiune personală să se infiltreze printre Lorzii Haosului și să îi distrugă. Salvarea lui Lady Jordan nu s-a numărat niciodată printre planurile sale.

   Dar acum, că Lorzii sunt pe urmele lor și vor să îi ucidă, Raphael nu are altă soluție decât să se însoare cu Iris pentru a reuși să o țină în siguranță. Spre iritarea lui Raphael, Iris insistă să fie genul de ducesă care se implică total în viața lui – și în patul lui. Curând, el se simte atras atât de mintea ei ascuțită, cât și de pasiunea ei aprinsă.

  Dar când Iris descoperă că trecutul lui Raphael poate fi chiar mai periculos decât prezentul, începe să șovăie și să se îndoiască de înțelepciunea deciziilor ei. Va fi dragostea lor suficient de puternică încât să reziste nu numai în fața Lorzilor Haosului, ci și a demonilor proprii ai lui Raphael?

SERII CĂRŢI

Verifică disponibilitatea cărţilor din Seria Maiden Lane în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, Divertalibrărie.net şi cărtureşti

6 COMMENTS

  1. Seria mea preferată din întreaga colecție Iubiri de poveste! Mulțumesc pentru că m-ați făcut să îmi amintesc poveștile!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.