A SILENT NIGHT WITH…CHRISTMAS MOVIES…

    A sosit din nou Crăciunul, acea perioadă a anului plină de bucurie, de lumini multicolore care ne fac să ne oprim în mijlocul străzii şi să zâmbim cu gura până la urechi. În vitrinele magazinelor au reapărut veşnicii brăduţi plini de beteală şi globuri atent aşezate. Mergând spre casă ştim ce ne aşteaptă sau, mai bine zis, cine ne aşteaptă: mama cu cozonacii făcuţi, cu mâncarea pe masă şi butonul de start voie bună apăsat pe on. Totuşi ne aflăm în secolul vitezei, ceea ce înseamnă că multe lucruri sunt lăsate pe ultima sută de metri: cadouri, decoratul casei, cumpăratul bradului perfect, al ingredientelor pentru fursecurile cu nucă ale mamei, sunatul rudelor pentru a afla cine va veni la colindat, repetiţia pentru serbarea copilului şi serbarea la final , ultimele seminarii şi cursuri pentru un biet student care primeşte mesaj de la tată pe telefon „Când vii să batem covoarele? Mama a zis că are nevoie de ajutor la bucătărie. Vine verişoara ta, trebuie să îi cumperi cadou. Mama ţi-a spus ce îşi doreşte? Eu nu ştiu şi aş avea nevoie de ajutor. Te iau eu din gară. Nu poţi recupera seminarul de joi cu o altă grupă? Te pup, te aştept cu maşina la gară copil”, ultimele proiecte pentru firmă „Lucrarea am lăsat-o pe birou. Mai avem ceva azi pe agendă? Trebuie să plătesc angajaţii, mai am de dat şi primele.”. Toate acestea se petrec în cât timp? A, da…pe parcursul a patru minunate de zile de 20,21,22 şi 23 decembrie. Unii dintre noi nu cred în supereroi, dar aceia care au reuşit să treacă de cele patru zile şi să ducă  la bun sfârşit cele enumerate sunt Wonder Woman şi Clark Kent în devenire.

            La finele acestor zile avem nevoie de un energizant, ceva care să binedispună. Acel ceva este un film de comedie, de dragoste, aventură, combinate cu Crăciunul. Ce să alegem oare? Eu dau doar startul pentru …mai mult:

1.Home alone 3(1997) 

   Nu cred că mă voi plictisi vreodată de acest film. Probabil vă întrebaţi de ce am ales partea a treia a filmului şi nu pe prima… Ei bine este preferata mea datorită unui papagal şi a unui copil cu pistrui. Alex Pruitt este peste poate de inteligent şi va ajuta FBI să dejoace planurile unor infractori de seamă, jucându-i ca pe nişte marionete. A fost ghinionul lor că au pierdut maşinuţa de jucărie în care ascunseseră dibace un cip important, iar aceasta a ajuns la o bătrănică. Aceasta a dăruit maşinuţa unui băieţel, care mai apoi s-a îmbolnăvit şi a rămas mai multe zile acasă…timp în care a observat că cineva intră fără voie în casele vecinilor săi… Vor veni şi la acesta, dar…Alex este pregătit…de război. Cine va câştiga? Alex sau hoţul profesionist? Rămâne de văzut…

2.How the Grinch stole Christmas(2000)

   Filmul este unul vechi, dar pare să întinerească cu fiecare an care trece. Grinch este un monstruleţ verde care trăieşte în munţi departe, departe de toţi şi de toate, dar…mai aproape de Cineville şi de locuitorii săi, Cine. Mănâncă ceapă când îl vezi, lumea se teme de el. Întotdeauna  a fost aşa, iar acum doreşte să se răzbune şi să ruineze Crăciunul pentru acel oraş care nu l-a acceptat…Ce are să se petreacă, ce de peripeţii se vor întâmpla…ar fi bine să îl urmăm pe micul monstruleţ…

3.The Nightmare Before Christmas(1993)

   Personajul principal este Jack Skellington, supranumit şi regele oraşului Halloween. El îi sperie pe toţi, aceasta îi este meseria. Pare să îi placă, dar…fiind Halloween în fiece zi, trebuind să facă acelaşi lucru din nou şi din nou, ajunge să se plictisească cumplit. Pleacă să se plimbe şi ajunge la un portal care îl va catapulta direct în oraşul lui Moş Crăciun, unde elfii domină, culorile nu mai sunt închise, ci vii. Cadouri şi reni sunt peste tot. Acestea îl încântă pe Jack peste poate şi doreşte să aducă puţin din acea lume şi acasă. Va reuşi sau va aduce revolta şi va da peste cap nu una, ci două dimensiuni?

4.A Bad Moms Christmas(2017)

   Nu pot să exprim în cuvinte cât de tare am putut să râd la acest film. Pur şi simplu nu am putut să mă abţin. Am început să-mi pun întrebări despre cât de greu trebuie să îi fie mamei pentru a ne mulţumi pe toţi de Crăciun şi…să mă gândesc la ce mă va aştepta pe mine . Le  revedem pe Mila Kunis, Kristen Bell şi Kathryn Hahn în rolul mamelor care trebuie să le facă pe toate, dar nu pentru a-şi mulţumi copiii, ci propriile mame: una care este perfecţionistă şi nu spune o singură dată „îmi place”, alta care şi-a pierdut soţul mult prea devreme şi a devenit obsedată după propria fiică şi alta care îşi vizitează fata doar când are nevoie de bani pentru pariuri. Combinaţie fatidică pentru sărbători… Crăciunul este menit pieirii sau mai poate fi salvat? Sper că sunteţi adepţii comediei, dragi cinefili 😀

5.A Christmas Prince(2017)

   Sper că vă plac comediile romantice cu prinţi şi ziarişti…fiindcă aceasta şi propun. Am dat peste acest film din greşeală. Nu căutam la acel moment aşa ceva, ci următorul episod din Lucifer. Contrastul este mare . Am dat click şi…mi-a plăcut peste poate. Este acel clasic film care aduce o tânără care munceşte pe rupte la o revistă de scandal, când, în fond îşi doreşte să lucreze la o redacţie de ştiri. I se dă să scrie un articol despre un prinţ dintr-o ţară îndepărtată şi i se pune la dispoziţie un avion cu reacţie. Acestea se petrec în prag de sărbători, aproape de încoronarea fiului risipitor care pare a nu-şi dori coroana… Ce face tânăra noastră pentru a avea exclusivitatea? Devine profesoara surorii mai mici a prinţului şi…află cam prea multe informaţii deoadată…Le va scoate la lumină sau le va pune sub cheiţă?

Vizionare plăcută şi sărbători fericite!!!

***Stanciu Maria Crina (Crina Stanciu)***Salut la toată lumea, mă numesc Crina și sunt la fel de obișnuită ca oricare altă fată, cu mențiunea că îmi place scrisul și cititul. Eu ador tot ceea ce iese din tipar, sunt pasionată de călătorie, de limbile străine, noi culturi. Alții descoperă lumea făcând alpinism sau scubadiving, eu o aflu la picior, cu avionul sau descrisă în paginile unei cărți de aventură, fantasy, crime, dragoste, istorie, ficțiune pentru adolescenți. Abia aștept să elucidez și mai multe mistere aici, alături de ceilalți colaboratori și de voi!

3 COMMENTS

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.