Tort de zahăr ars – Salată de zucchini – Drob de soia cu ciuperci – Meniu
Tort de zahăr ars – Salată de zucchini – Drob de soia cu ciuperci – Meniu
Tort de zahăr ars – delicios de bun
1.Aperitiv: salată de zucchini
-2 zucchinii îi spălăm bine (dacă vreți îi curățați de coajă ) îi tăiem fideluţă, îi săram puțin și-i lăsăm să stea
-1 legătură de mărar o tăiem fff mărunt,1-2 căței de usturoi dați pe răzătoarea fină
-stoarcem zucchini îi punem în castron, adăugăm usturoiul, maioneza (cu cartof), 3-4 linguri de smântână și amestecăm
-potrivim de sare și piper și adăugăm mărarul, amestecăm și punem la rece
2. Supă
-2-3 morcovi,1 pătrunjel,1 păstârnac le dăm pe răzătoarea fină, le călim în puțin ulei și le punem să fiarbă adăugând sare, piper, vegeta
-separat fierbem în apă cu sare tăiței, tăşcuţe sau găluşcuţe de gris, apoi le scurgem
-când legumele au fiert adăugăm tăițeii sau găluşcuţele
-se poate servi așa sau dreasă cu smântână
3. Drob de soia cu ciuperci
-1 pachet de 100 gr soia măruntă îl punem în apă fierbinte cu sare și vegeta, lăsăm să se umfle, apoi îl fierbem puțin și-l scurgem
-dăm prin mașina de tocat soia, 2 cutii de ciuperci (scurse de apă) și 2 felii de pâine muiate și stoarse
-punem compoziția într-un castron și adăugăm 1 legătură de ceapă verde (sau 1-2 cepe medii) tăiată mărunt +1 legătură de pătrunjel și una de mărar tăiate fff mărunt +3-4 ouă fierte tari și tăiate bucățele +1-2 linguri de făină +2-3 linguri de pesmet +2-3 ouă crude bătute +sare, piper = omogenizăm bine
-opțional puteți pune şi 1-2 dovlecei dați pe răzătoarea fină și storși bine
-ungem tava de chec,presăram pesmet pe fundul tăvii și pe pereți, punem compozitia, ungem deasupra cu ulei și presăram pesmet și dăm la cuptor
-când drobul e copt îl lăsăm să se răcească în tavă
-se poate servi cu cartofi natur sau cu orez
4.Tort de zahăr ars (Mili)
Pregătim crema de zahăr ars astfel: se fierbe 1 l de lapte, lăsăm puțin să se răcească, adăugăm 1 esență de vanilie. Batem 8 ouă cu 7 linguri de zahăr +1 lingură de făină pusă în ploaie = amestecăm bine apoi combinam cu laptele omogenizând bine.
Într-o cratiță (de 3 l) caramelizăm 5 linguri de zahăr, rotim astfel cratița să se întindă uniform caramelul și pe pereții vasului.
Turnam crema și dăm la cuptor pe baie de apă (cratiță pusă pe una mai mare cu apă) pentru 30-40 minute, crema trebuie să fie bine închegată.
Pentru blat: batem 4 ouă întregi cu 120 gr zahăr (până își triplează volumul), adăugăm 120 gr făină amestecată cu ½ praf de copt (punem făina treptat) = amestecăm cu spatula de jos în sus compoziția ca să nu se lase.
Când crema este închegată turnam deasupra compoziția de blat și lăsăm în cuptor până se coace
Lăsăm prăjitură să se răcească bine la rece câteva ore bune (de seara până dimineața)
Scoatem tortul pe un platou, dar mai lăsăm cratița deasupra câteva ore să se scurgă bine siropul
Se poate servi așa sau ornat cu frișcă sau budincă vanilie, fructe.
Poftă Bună!
Nu știu cum ar fi meniurile mele de weekend fără ideile lui Arci!
Salata de dovlecei abia aștept să o fac! Mi se pare o idee super!
Și tortul lui Mili pare delicios!
Mulțumim pentru rețete. Vreau si eu tort. Din pacate mi-a expirat timpul liber. Luna viitoare pot sa fac !
Super rețete
tortul asta o sa devina favoritul lui mr, sunt ferm convinsa! la cat adora el crema de zahar ars… asta chiar e o premiera! si nici nu e greu de facut!
Ador aceasta rubrica 🙂