Salată cu fructe de mare – Ciorbă de conopidă – Varză de...

Salată cu fructe de mare – Ciorbă de conopidă – Varză de Bruxelles gratinată cu cașcaval și bacon – Gogoși

by -
0
Salată cu fructe de mare

Salată cu fructe de mare – Ciorbă de conopidă – Varză de Bruxelles gratinată cu cașcaval și bacon – Gogoși

1.Aperitiv: salată cu fructe de mare

  • 1 conservă de scoici în sos,1 cutie de caracatită în ulei le tăiem mărunt și le punem în castron (cu tot cu sos și ulei)
  • adăugăm 1 cutie de porumb (stors) ,măsline negre sau verzi tăiate feliuțe, 200 gr paste (ca boabele de orez) fierte și scurse
  • potrivim de sare, piper, lămâie, amestecăm bine și dăm la rece

2.Ciorbă de conopidă:

  • spălăm conopida și o desfacem buchețele
  • 1 morcov+1 pătrunjel = le dăm pe răzătoarea fină, le călim puțin în ulei, adăugăm conopida și apă și punem la fiert
  • potrivim de sare, piper, cury praf, lemon gras praf
  • când conopida e aproape fiartă adăugăm amestecul de verdeață care ne place și mai lăsăm câteva clocote
  • serviți așa sau dreasă cu smântână sau iaurt

3.Varză de Bruxelles gratinată cu cașcaval și bacon (Iliuţa):

  • 800 g varză de Bruxelles se amestecă cu 20 ml ulei de măsline, sare după gust, piper alb, boia iute, cimbru și busuioc uscat.
  • în cuptorul preîncălzit la 200 grade le lăsăm pentru 15 minute.
  • între timp pregătim compoziția pe care o vom adaugă ulterior formată din:  2 ouă mixate cu puțină sare, 150 cașcaval răzuit, 200 g smântână de gătit, 250 bacon tăiat cubulețe și 4 căței de usturoi răzuiți.
  • adăugăm compoziția peste varză și le mai lăsăm pentru 20 minute în cuptor până capătă acea crustă ușor maronie.
  • la final presăram mărar tocat.

4. Gogoși(Vero):

  • 1 kg făină, 3 plicuri drojdie uscată, 4 ouă întregi, o cană zahăr, 2 plicuri zahăr vanilat, 1 sau 2 esențe de vanilie, zeamă de la o lămâie , un pachet unt, lapte.
  • se amestecă făina cu drojdia apoi se adaugă celelalte ingrediente.
  • laptele cald se adaugă treptat pentru a pune cantitatea necesară.
  • se frământă bine, până se curăță mâinile de aluat.
  • se lasă la crescut, la căldură cam 1 ora apoi se fac mingi rotunde mai mici ca oul și se prăjesc  în baie de ulei.
  • se servesc cu zahăr pudră, gem sau toping.
***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.