Ostropel de pui cu gânduri bune și orez cu ciuperci

Ostropel de pui cu gânduri bune și orez cu ciuperci

Ostropel de pui cu gânduri bune și orez cu ciuperci

Ostropel de pui cu gânduri bune și orez cu ciuperci

   Urmăriți în fiecare miercuri o nouă rubrică pe Literatura pe tocuri, semnată Rodica Pușcașu – Rețete cu umor. Rețete culinare scrise într-un stil unic. Cu poveste, cu umor, care vă vor binedispune. Astăzi vă prezentăm ,,Ostropel de pui cu gânduri bune și orez cu ciuperci,,

   Știați că cea mai bună cură de slăbire se face cu ostropel de pui? Nu știați? Numai eu citesc studiile efectuate de specialiști?!

  Ei bine, umblă vorba că, în urma studiilor efectuate în Bucovina timp de vreo zece ani, specialiștii britanici au ajuns la o concuzie uimitoare: ostropelul de pui (cel cu sos din abundență, să ne-nțelegem!!) este secretul succesului într-o cură de slabire. Oamenii locului spun că specialiștii britanici au început studiul în forță, cu gândul de a le induce localnicilor ideea de stil de viață sănătos, vegan, raw vegan sau – în cel mai rău caz – lacto-vegetarian. Povestea spune că în timpul cercetărilor, specialiștii au gustat „the țuică”, s-au mai înfruptat apoi dintr-o delicioasă „the vișinată”, iar când să dea concluzia studiilor, deveniseră deja fani înrăiți de „the palincă”, drept urmare au catalogat ostropelul de pui ca fiind în topul preparatelor recomandate în curele de slabire.

  Și totuși… nimic nu se compară cu o cură de slăbire ținută ca la carte, nu-i așa?  Ca mai toate prietenele mele, am început și eu o cură drastică. Am observat că cine mănâncă ciuperci toată ziua, nu are probleme legate de greutate… așa că m-am gândit să alătur ostropelul de pui, orezului cu ciuperci.

  M-am mai gândit să calculez caloriile și – în cazul în care depășesc numărul permis zilnic – să fac suficientă mișcare pentru a le topi. Când am făcut ostropelul de pui, am avut în calcul ideea că voi folosi o carne slabă, fără prea multe calorii. Am ales carnea, mai precis o caserolă de 500 g de copănele. Rețeta inițială spunea să folosesc 300 g carne pui, dar încă 200 g nu-i un capăt de țară, iar caloriile suplimentare le pot topi la o plimbare, de exemplu, un tur al orașului…sau o vizită la o prietenă care locuiește în cartierul vecin. Am cumpărat usturoi, piper negru (ajută la consumul caloriilor), o cutie de 400g de roșii, ulei și sare. Am dezosat copănelele, apoi le-am fiert. Le-am scos și le-am pus în uleiul încins, am adăugat bulionul, sarea și piperul, le-am pus capac, lăsându-le să comploteze împotriva mea la foc mic, vreun sfert de oră. Apoi, am închis focul și am trecut la ciuperci. De ce ciuperci? Am observat că în ultima vreme, oamenilor le place să mănânce ciuperci… și n-am vrut să fac notă discordantă. În plus, ciupercile sunt mult mai discrete decât fasolele și au mai puține calorii, iar pentru mine, asta e important. Iar, dacă tot sunt așa subțire îmbrăcate-n calorii, m-am gândit să le fac cunoștință cu orezul. Le-am aruncat peste orez, tocmai când acesta începea să fiarbă în apă cu sare. S-ar fi putut adăuga și alte legume, pentru un plus de gust… dar cineva mi-a spus odată, că nu e bine să trăiești în trecut… așa că, ce e pus în oală, în oală rămâne!

  Am lăsat să fiarbă și – la final – am făcut un calcul rapid al caloriilor. Nu era mare lucru… ca să mă reechilibrez era nevoie doar de o plimbare!

O plimbare pe jos… până la Arci la Arad!

  Pentru ostropel de pui ai nevoie neapărat de pui. Eu am ales copănele pe care le-am dezosat. Puteți cumpăra gata dezosate, dacă doriți. Mai aveți nevoie de usturoi, sare, piper, ulei și o cutie de 400g de roșii. Carnea se pune la fiert, apoi se încinge uleiul și se pun copănelele, se adaugă usturoiul tocat fin, sarea, piperul și apoi roșiile. Se lasă un sfert de oră. Separat se prepara orezul. Acesta se pune la fiert in apă cu sare. Când începe să fiarbă, se adaugă ciupercile, se mai lasă câteva minute, apoi se dă Shut Down focului.

Se servește fără grijă, cu voie bună, alături de un pahar rezonabil de „the țuică”.

Reţete culinare 

Rețete cu umor

Culinar

#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri #rețetecuumor

 

 

 

***Rodica Pușcașu***Sunt o visătoare și așa am de gând să rămân. Cititul e un privilegiu pe care l-am descoperit pentru a evada în alte lumi, pentru a descoperi poveștile unor oameni pe care nu i-ai cunoscut niciodată. Cărțile sunt lumi fascinante, care te fac să râzi, să plângi, să trăiești. Nu-mi imaginez lumea fără cărți... pentru că nu ar exista. În viața reală sunt un om simplu, care se bucură de aroma cafelei în diminețile de vară, sunt o mamă preocupată (uneori excesiv) de copilul meu și o soție iubită care mai arde din când în când mâncarea... pentru că timpul de preparare nu coincide cu timpul poveștii pe care o citesc. Vedeți voi, în cazul meu, totul se reduce iremediabil la citit... O altă pasiune de-a mea este scrisul. Scriu și ajung să-mi iubesc personajele atât de mult, încât mi le consider prieteni. În 2010 am publicat cartea de povești pentru copii „Maria și fulgii de nea”, iar în 2016 a ieșit de sub tiparul editurii PIM, cartea „Povestea secretă a Cezarei”... și nu mă voi opri aici.

4 COMMENTS

  1. Super reteta!Sa stii ca pana la mine …pe jos.. precis arzi caloriile.
    Hm…mai este un sport bun de ars calorii dar …iti spun in privat.
    Felicitari Ro!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.