Uneori, oamenii se mută în norul de deasupra capitalei

  Cu siguranță, „singura egalitate pe pământ este moartea”, așa cum spunea Philip James Bailey. În majoritatea timpului… li se întâmplă altora… apoi vine o vreme în viața fiecărui om, când stelele pălesc.
Atunci când vine vorba de moarte, devenim iremediabil egali. Și totuși, e posibil ca această egalitate să fie pusă la îndoială de către unii. Dacă procesul părăsirii trupului este similar, modalitatea în care aleg semenii noștri să ne arate o ultimă doză de respect, este ceea ce ne diferențiază.
    Pe Maria am întâlnit-o pe când era încă în formă. La cei 90 de ani ai săi, îmi vorbea mereu de cât de mândră era de ceea ce realizase în viață, de cei trei copii ai săi, deveniți – parcă peste noapte – profesori renumiți la o universitate celebră din țară. De un singur lucru suferea Maria… de singurătate, de indignarea faptului că nu avea cui să-și împărtășească gândurile împovărate de ani.
    Într-o seară de toamnă, pe când frunzele îngălbenite de solitudine au decis să se desprindă de pe crengile stejarilor din orășelul nostru, Maria s-a mutat în norul de deasupra capitalei. Nu era un nor negru, dar era un nor din care începeau să curgă păreri de rău. În seara aceea, casa Mariei s-a umplut de oameni, ca într-un soi de petrecere tăcută. La căpătâiul său, cei trei profesori renumiți au devenit din nou copii. Lacrimile încercau să-și facă loc printre ridurile fețelor îndurerate. Plângeau… așa cum o făceau atunci când erau mici și cădeau de pe bicicletă. Pe vremea aceea, Maria îi lua în brațe și orice durere dispărea cu sărutul de mamă. Acum… sărutul de mamă nu aveau să-l mai simtă… niciodată.
    Pentru că și-au iubit mult mama, dar mai ales pentru că i-au respectat demnitatea, au ales Serviciile Funerare București. Aici au găsit consultanță de specialitate, oameni care au știut exact ce trebuie să facă. Profesionalismul celor de la serviciile funerare București s-a ridicat la standarde foarte înalte. Oamenii de aici își fac meseria cu o deosebită artă de a respecta durerea celui care a pierdut pe cineva drag. Pompe funebre București s-a asigurat că ultima petrecere a Mariei avea să fie una memorabilă… și așa a fost, întrucât profesionalismul a fost cuvântul care a definit totul, de la ceremonie, până la ultimele detalii… Cu siguranță, durerea celor trei fii a fost imposibil de șters, însă au avut inima împăcată la gândul că mama lor s-a mutat în norul de deasupra capitalei… cu demnitatea care a caracterizat-o întreaga viață.

4 COMMENTS

  1. Din păcate, moartea e o coordonată comună. Importantă este demnitatea. Mă bucur să aud că există servicii complete, care să-i scutească pe oameni de situații complicate, mai ales atunci când se confruntă cu decesul cuiva drag.

  2. Nu e deloc ușor să conștientizezi că moartea e inevitabilă…

    Existența unor servicii funebre complete este binevenită, din punctul meu de vedere. E suficientă suferința provocată de decesul persoanei dragi, iar alergătura după cele trebuincioase nu este chiar dezirabilă…

  3. Moartea mereu va i un subiect trist pentru oricine, dar trebuie sa fim realisti si sa constientizam ca acea zi va veni odata pentru toti si trebuie sa ne pregatim. Acest articol este foarte util.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.