Voi fi a ta de anul nou, de Lisa Kleypas-Editura Miron-recenzie

Titlul original: I will
Editura: Miron
Traducere: Cornelia Cernețchi Pascu
Nr. pagini: 255

IUBIREA DINTRE EI ESTE MAI PUTERNICĂ DECÎT ORICE ȘI VA ÎNVINGE

   Autoarea nu se dezminte nici de această dată, povestirile (sunt trei) sunt romantice, haioase, super relaxante. Personajele din carte știu ce vor, știu cum să obțină și mai ales să își cucerească perechea. Despre ce este vorba am să vă relatez pe scurt…

Prima povestire și cea mai lungă…

   Lordul Drake a fost dezmoștenit de tatăl său din cauza stilului de viață. Andrew, pentru a reuși să pună mâna pe averea tatălui, trebuie să se miște rapid (tatăl e foarte bolnav), să își găsească o femeie responsabilă (partenerele lui numai responsabile și cuviincioase nu sunt) și mai ales să arate că și-a schimbat radical stilul de viață, ceea ce este cam greu… nopți neadormite, beții, scandaluri și întotdeauna altă cucerire feminină la braț… Poate că, dacă va reuși să pună mâna pe sora prietenului său …

”Nu-i era deloc ușor să-i ceară o favoare unei femei care îl disprețuia. Însă Andrew, lordul Drake, a fost dintotdeauna un nerușinat, iar astăzi nu făcea deloc excepție. Avea nevoie de o favoare din partea unei femei cu moralitate ireproșabilă, iar miss Caroline Hargraves era singură femeie decentă pe care o cunoștea. Era cinstită și imaculată… nu era singurul bărbat care o vedea astfel, judecând după faptul că era încă nemăritată la douăzeci și șase de ani.„

    Eii, să vedem cum va reuși Andrew să înduplece scorpia…niciodată nu s-au înțeles, iar întâlnirile dintre ei erau mai mult ceartă. Caro, îl face vinovat pe Drake pentru escapadele și bețiile fratelui sau. Rămași fără tată, cu o mamă care nu își făcea grija zilei de mâine și un frate hotărât să meargă pe drumul depravării, Caro încearcă să mențină pe linia de plutire această familie. Se pare că nu este îndeajuns…deja, fratele său a cheltuit marea majoritate a moștenirii… Andrew este decis să o șantajeze moral în legătură cu acest fapt, astfel că planul său ar putea da roade. Una este să nu fii atent la femeia cu care te cerți, mai ales că aburii alcoolului sunt mai tot timpul prezenți, și altă este să îți dai brusc seama că femeia respectivă este mai drăguță decât s-ar crede!


Era cu mult mai drăguță decât crezuse el. Deși purta o pereche de ochelari, mereu așezați pe vârful nasului și în ciuda straielor ei deosebit de austere, era de o frumusețe subtilă, care pînă atunci i-a scăpat. Nu avea o silueta spectaculoasă-Caroline era minionă și plăpândă, practic fără șolduri și sîni. Andrew preferă femeile înalte, voluptoase, care erau dispuse să se antreneze în obositoarele hîrjoneli de dormitor, pe care el le adoră.
Însă Caroline avea un chip frumos, cu ochi căprui, catifelați și gene dese, negre, deasupra cărora se arcuia o pereche de sprîncene frumos desenate. Părul ei mătăsos, de culoarea samurului era întotdeauna pieptănat într-un coc. Avea tenul perfect curat, că de copil. Iar gură ei…cum Dumnezeu, de pînă atunci nu i-a remarcat niciodată gura? Delicată, expresivă, cu buzele generoase și frumos arcuite.”

Și asistăm la un dialog savuros între cele două personaje.

   El-hotărât să îi prezinte oferta sa, argumentând că va achita toate datoriile fratelui său, îl va refuza peste tot în cluburi și la mesele de joc, și nu îl va mai duce cu el. Va încerca să se schimbe (aparent doar), până când bătrânul său tată va cădea în plasa sa, iar după aceea ea ar fi liberă să își aleagă alt partener.

    Ea-decisă să îl refuze pe nesuferitul lord, un depravat, un mincinos, incapabil să se abțină în vreo privință.
    Încet, încet, Caro va ceda argumentelor va fi mai receptivă în privința lui Andrew, mai ales de când acesta a încetat să se mai îmbete și să arate mai prezentabil. Cei doi vor pleca la țară, invitați de fratele vitreg, iar aici vor încerca să-l păcălească pe bătrânul lord. Acesta din urmă, o persoană aspră, greu de mulțumit, nu va vedea cu ochi buni schimbarea fiului său ușuratic. În schimb, Caro va vedea și părțile bune, ascunse ale lui Drake, iar acesta la rândului se trezește că o place mult pe înghețată domnișoară. Provocările dintre cei doi va duce la săruturi fierbinți.

   După moartea bătrânului lord, când Caro va crede că Drake chiar are ceva simțăminte față de ea, acesta va înceta să o mai caute și se va logodi cu verișoara lui Caro, o văduvă tânără, nerușinată, în căutare de avere. Ce se întâmplă? Nu se poate să fi interpretat greșit semnele.
Cu ce poate să îl șantajeze verișoara ei? Ce secret ascunde Andrew? Vor reuși ei să treacă peste toate și să rămână împreună? Rămâne să aflați!

   Partea a doua din carte este între Kev Merripin și Win Hathaway. Știți celebra familie? O serie dedicată familiei Hathaway? Da, avem parte de emoțiile dinaintea nunți și de ghinioanele apărute pe parcurs.

„Kev Merripen nu era surprins de semnele ghinionului, deși se apropia ziua nunții lui. Era hotărât să se însoare cu Win, indiferent cîte obstacole avea de îndepărtat.
-Nimic nu va opri această nuntă, îi spusese el intrînd în dormitorul ei cu o seară înaintea ceremoniei. Mă voi căsători cu tine chiar dacă biserica ar fi lovită de fulger. Te voi lua de soție chiar dacă întreg satul Stony Cross va fi inundat, sau pastorul ar fi beat, sau animalele vor da buzna la ceremonie.”

    Ce cuvinte profetice! Furtuna a doborât un copac pe o parte a bisericii, ploaia a turnat înăuntru, neavând cum să țină loc ceremonia. Până la urmă s-a dovedit că hambarul familiei a fost cândva o capelă privată, licenţa reînoită pentru ceremonii mai trebuia, dar e ziua nunții…
    Beatrix, o țineți minte? Mezina familiei? Va salva un pui de elefant maltratat de un proprietar de circ și unde credeți că îl va ascunde? În hambar evident. Deci, avem și animale, avem și o întrerupere în toiul nunții din partea proprietarului furios că i-a fost furat elefănțelul. Pastorul nu poate cununa decât până la amiază, doar așa sunt recunoscute ceremoniile de cununie…mai sunt zece minute… Merripen va rezolva situația.


-Liniște! strigă la rîndul său. Toți se liniștiră, inclusiv elefantul.
-În următoarele zece minute, îi avertiză el pe toți cei prezenți, nimeni nu va mișca, nu va vorbi sau răsufla. Toate vor fi rezolvate după amiază. Deocamdată, dacă mai întrerupe cineva ceremonia, matur cu el tot hambarul.”

   Astfel decurge începutul căsătoriei între Merripen și Win.

   Partea a treia a cărți ne prezintă un bărbat îndrăgostit în secret de tînără care se va căsători curând cu un alt bărbat…
     Jake Linley, era medic ca și tatăl său. Acesta este foarte pornit împotriva logodnei lui Lydia și lordul Wray.


„Jake l-a plăcut dintotdeauna pe Wray, un tînăr agreabil, care prin inteligenţa și istețimea lui nativă era mereu binevenit în orice companie. Totuși, privindu-l în acest moment deosebit, un dispreț nemăsurat se cuibărea în sufletul lui Jake. Îl invidia pe Wray, care nici măcar nu-și dădea seama peste ce noroc dăduse în clipă cînd i-a câștigat mîna domnișoarei Lydia Craven. Deja se vorbea că această partidă urma să-i aducă mai multe avantaje domnișoarei Craven, decît lui Wray, și că statutul ei social va avansa puternic atunci cînd averea ei se va uni cu un titlu unanim respectat.
Lydia era un adevărat premiu, indiferent care-i erau originile familiei. Nu era o frumusețe în sens convențional-avea părul negru moștenit de la tatăl ei, gura lui frumos conturată, precum și o barbie care părea puțin cam prea proeminentă pentru o femeie.
Desigur ochii…de un verde -exotic, de multe ori păreau nepotriviți cu chipul ei de școlăriță dulce.”

   Dacă ar observa o dragoste aprinsă între cei doi tineri, poate că Jake ar sta deoparte, dar Lydia este liniștită cu formulele ei avansate de matematică, iar lordul este calm în privința căsătoriei. Inteligența mult peste medie a fetei, o face să fie singuratică.
   Jake va încerca să o convingă că în căsnicie este nevoie și de altceva decât de o relație amiabilă între parteneri. La fel va încerca și mama Lydiei să îi explice. Ea și tatăl fetei, au o relație specială, plină de dragoste și acum după mulți anii, iar fericirea ei vrea să o aibă fiecare dintre copii săi.
    Când mai este doar două zile până la nuntă, cineva va ajuta soarta și Jake și Lydia vor fii închiși în pivnița de vinuri din casa părinților fetei.
     Ce se va întâmplă când vor sări scântei între cei doi, cine este vinovat de complotul pus la cale și ce rezultate vor există, va las să aflați singuri.

   Cu siguranță merită să te relaxezi cu această carte de dragoste. Eu una știu sigur că nu am reușit să las cartea din mâna până la final. Când am citit ultimele file, voiam să mai fie, iar zâmbetul larg îmi persistă pe buze.

 

Cartea Voi fi a ta de anul nou de Lisa Kleypas poate fi comandată de pe miron.ro
Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: libris, elefant

Listă cărți Lisa Kleypas

15 COMMENTS

 1. Nicol, cred că și pe mine m-ar relaxa această carte… Îmi place foarte mult cum ai prezentat-o! Felicitări!

  • Cu siguranta te va relaxa!Prezentarea este in functie de povestile din carte,si crede-ma ,este mult mai haioasa!

 2. Imi place autoarea. Nu am mai citit de multa vreme ceva scris de ea. Faina prezentarea Nicol

  • Multumesc Vero,este o autoare care iti aduce intodeauna buna dispozitie!Cand simti nevoia sa te inveselesti,citeste o carte marca Lisa Kleypas!

 3. Aoleu! Pai ce imi faci, Nicol? Ma tentezi in asa fel ( ca sa nu zic …hal)? Trebuie sa citesc cartea! Urgent!
  Felicitari pentru o prezentare atat de amuzanta! :*

 4. Of, mi-ai atins punctul sensibil. Felicitări pt recenzia superbă, îmi place. N-ai cum să nu te îndrăgostești de autoare, în cărțile ei ai parte de amuzament, iubire, etc. Mereu te ține cu sufletul la gură.

 5. Of, mi-ai atins punctul sensibil. Felicitări pt recenzia superbă, îmi place. N-ai cum să nu te îndrăgostești de autoare, în cărțile ei ai parte de amuzament, iubire, etc. Mereu te ține cu sufletul la gură.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.