Zbang! Tung! Bung! de Sergiu Someșan – Editura Pavcon – recenzie

Zbang! Tung! Bung! de Sergiu Someșan – Editura Pavcon – recenzie

Zbang! Tung! Bung!, de Sergiu Someșan - Editura Pavcon - recenzie

Zbang! Tung! Bung!, de Sergiu Someșan – Editura Pavcon – recenzie

Titlu: Zbang! Tung! Bung!

Autor: Sergiu Someșan

Editura: Pavcon

Colecția: SCI-FI Adolescent

Număr pagini: 212

Anul: 2021

  Cartea „Zbang! Tung! Bung!” publicată la editura Pavcon, face parte din colecția SCI-FI Adolescent și este o colecție de treisprezece povestiri SF și fantastice excelente, în care autorul dezvoltă subiecte atractive pentru tinerii cititori, precum: călătoriile în timp, lumea îngerilor, dar și alte teme care te fac să citești cu sufletul la gură.

  În povestirile sale, din lumea reală țâșnesc evenimente și personaje fantastice care stârnesc suspans și generează o atmosferă de poveste, conturată de personaje care sunt desprinse brusc de viața cotidiană și devin protagoniștii unor evenimente fantastice.

  În prima povestire, cea care dă și titlul volumului, Zbang!Tung! Bung!, întreaga omenire descoperă cu stupoare că, într-o dimineață, soarele nu a răsărit. Fetița care locuiește împreună cu părinții săi într-o casă de la marginea pădurii, își găsește un prieten ciudat, pe care îl numește Zgumby. Acesta pretinde că va putea readuce soarele dacă va fi ajutat să „Zbang! Thung! Bung!”. Ce presupune acest lucru veți afla citind cartea. Deasemenea, veți afla și dacă soarele a mai răsărit vreodată și cine a fost responsabil de acest lucru.

  În povestirea „Încăpățânarea timpului” aflăm despre salturi în timp, despre experimente și cercetări care duc la uimitoare concluzii.

  „Timpul este un maestru de ceremonii care ne duce acolo unde se cuvine să fim, avansăm, ne oprim și dăm înapoi la ordinele lui. Greșeala noastră este că ne închipuim că-l putem trage pe sfoară”.

  În „Întâlnire cu Isabel”, un inginer de sistem, Andrei Tomescu, întâlnește o tânără care îi dă peste cap întreaga existență. Astfel, Andrei Tomescu află cu stupoare că nu este cine a crezut întreaga viață că este, ci adevărata lui identitate este Tom Anard și este unul dintre cei mai buni agenți temporali. Ce se va întâmpla cu cei doi protagoniști care acționează la limita a două lumi, veți afla citind cartea.

„Campionul absolut” are ca personaj principal un pasionat de curse de  cronomotociclete.

  „Conform propunerii lor, ar fi trebuit să ajung în trecutul Terrei cândva, în urmă cu 3,8 miliarde de ani, și prima dată când am auzit acest număr, am izbucnit în râs: nici măcar pînă la un miliard de ani în urmă, cel puțin după știința mea, nu ajunsese nimeni.”

Dacă își va îndeplini misiunea cu succes, veți descoperi citind povestirea.

  Nu v-am relatat despre fiecare povetsire în parte, pentru că nu vreau să vă stric bucuria descoperirii unei lecturi uimitoare. Sunt sigură că adolescenții vor fi mai mult decât încântați de personajele și circumstanțele descrise în această colecție de povestiri fantastice.

  Fiecare povestire are o doză considerabilă de suspans, unele au și un strop de romance, există elemente fantastice care infuzează în lumea reală, iar poveștile capătă astfel nuanța unor odisei cu personaje capabile să treacă dincolo de limita realului.

  Recomand cartea celor care iubesc genul sci-fi, adolescenților pasionați de povești fantasy, și, de ce nu, celor care doresc să citească o carte bine scrisă a unui autor român care scrie sci-fi, romance, thriller.

  Pe mine fiecare poveste m-a captivat, fiecare lume m-a determinat să-mi imaginez cum ar fi ca dincolo de real să existe posibilitatea călătoriei în timp și alte facilități pe care le au spațiile din exteriorul lumii concrete.

  Despre autor: Sergiu Someșan s-a născut pe 8 decembrie 1954 în orașul Reghin, județul Mureș. A urmat școala primară în Teaca, județul Bistrița-Năsăud și în Codlea, județul Brașov. Liceul l-a început în Codlea și l-a terminat la Petroșani, unde a urmat trei ani cursurile Institutului de Mine.

  Între 1972 și 1990 a ocupat mai multe funcții, în cele mai diverse domenii: – topograf la Mina Dalja în Petroșani, merceolog, tehnician, armurier, electronist, instructor la un club de radioamantori, profesor suplinitor (limba și literatura Română), director la Casa de Cultură a Sindicatelor din Codlea. Sergiu Someșan afirmă despre această perioadă a vieții sale ca fiind foarte importantă în formarea sa ca scriitor și ca în proză sa se regăsește experiența acumulată în acesti ani „de căutare”.

Din 1990 până în anul 2000 a ocupat mai multe funcții în administrația publică locală, în cadrul Primăriei Municipiului Codlea.

  Iată câteva dintre titlurile publicate până acum: Să n-o săruți pe Isabel, Radiestezia – realitate și mister, Carte de magie, Cadouri de Crăciun, Poiana îngerilor, Numărul fiarei, Aproape îngeri, Cum să cumperi un calculator, Șapte flori erotice, Apocalipsa după Ceauşescu, URSSA, Vampirul de pe strada Sforii, Pisica și căpcăunul, Justițiarul, Întâlnire cu Dragonul, Comisarul și cei șapte pitici, Manual practic de magie, Comisarul și blestemul sângelui, Dragonul cu aripi ascunse. (recenzii aici)

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: , cartepedia, librărie.net şi cărtureşti

Recenzii cărți

***Rodica Pușcașu***Sunt o visătoare și așa am de gând să rămân. Cititul e un privilegiu pe care l-am descoperit pentru a evada în alte lumi, pentru a descoperi poveștile unor oameni pe care nu i-ai cunoscut niciodată. Cărțile sunt lumi fascinante, care te fac să râzi, să plângi, să trăiești. Nu-mi imaginez lumea fără cărți... pentru că nu ar exista. În viața reală sunt un om simplu, care se bucură de aroma cafelei în diminețile de vară, sunt o mamă preocupată (uneori excesiv) de copilul meu și o soție iubită care mai arde din când în când mâncarea... pentru că timpul de preparare nu coincide cu timpul poveștii pe care o citesc. Vedeți voi, în cazul meu, totul se reduce iremediabil la citit... O altă pasiune de-a mea este scrisul. Scriu și ajung să-mi iubesc personajele atât de mult, încât mi le consider prieteni. În 2010 am publicat cartea de povești pentru copii „Maria și fulgii de nea”, iar în 2016 a ieșit de sub tiparul editurii PIM, cartea „Povestea secretă a Cezarei”... și nu mă voi opri aici.

4 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.