Recomandări pentru cei mici-Univers Enciclopedic-Noapte bună , micuță Stea!-O floare în zăpadă

  Momentele cele mai frumoase se transformă în amintiri, iar amintirile se construiesc din momente fericite. Zâmbetul copiilor noștri răsare atunci când ne petrecem timp cu ei, povestind sau învățând zi de zi lucruri noi. Una dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să-i învățăm pe cei mici e să iubească lectura. Împreună, încă de la vârstă fragedă, citim cărți. Primele cărți achiziționate trebuie să atragă prin imagini minunate și povești educative.

   Astăzi vă prezint două cărți potrivite acestei descrieri și mărturisesc că mi-ar fi plăcut să am și eu în copilărie așa cărți frumoase .

                         Noapte bună , micuță Stea! ( Gute Nacht, kleiner Stern)

                      Text – Suzane Lutje, ilustrații-  Eleni Livanios

                      Editura- Univers Enciclopedic Gold, 2017

                      Traducător- Cristina Muică

   O poveste sub formă de versuri despre un Ursuleț somnoros pe care tatăl său îl scoate afară la aer înainte de culcare. Ei zăresc o stea care nu mai strălucește așa tare și se gândesc să o ajute, poate că a răcit. Împreună caută soluții și găsesc o căciulă. Problema e cum ajung să o pună steluței. Caută o scară și reușesc astfel să ajute mica stea înfrigurată.

   Prin foarte puține versuri, pentru cei mai mici copii, o lecție de a ajuta pe cineva la nevoie este un pas spre un viitor adult mai bun, mai smerit.

„ Urșii se îmbrățișează bucuroși,

Se ghemuiesc pe bancă somnoroși,

Stelele îi privesc din cerul senin,

Ursulețul cască și adoarme lin. „

   Satisfacția după un asemenea gest este minunată, iar visul copilului va fi unul care-i va aduce zâmbetul pe buze.

 

            O floare în zăpadă ( A Flower in the Snow)

               Editura Univers Enciclopedic Gold, 2017

               Text- Tracey Corderoy , ilustrații – Sophie Allsopp

               Traducător – Irina- Ruxandra Popa

   Această mică bijuterie literară este despre Luna. Ea trăia în regatul de gheață și era tare jucăușă. Prietenul ei pe care ea îl iubea enorm era mare, alb și pufos. Era Ursul. Erau de nedespărțit și foarte fericiți. Într-o zi Ursul îi aduse Lunei o floare galbenă care după câteva zile a ofilit. Fetița s-a întristat, iar Ursul a plecat departe să mai caute alte flori galbene doar să-i readucă zâmbetul pe buze. În luna perioadă în care acesta era plecat fetei i-a fost tare dor de el, iar când acesta s-a întors au fost amândoi fericiți. Flori au plantat împreună din semințele primei flori ofilite.

   E esențial să-ți educi copilașul să aprecieze prietenii mai mult ca orice alt lucru trecător. Iar cele două personaje sunt un exemplu. Ursul era în stare de orice pentru prietena lui și Luna a învățat cât de valoros este un prieten bun.

Așa că Luna și Ursul au semănat semințe, apoi le-au îngrijit în fiecare zi. Și, în scurtă vreme, pe zăpadă….o pajiște întreagă de flori aurii se legăna în vânt!

Iar printre flori se ascundeau fluturi și albine, melcușori, buburuze și…..doi prieteni foarte buni. „

Ce poate fi mai frumos decât o lectură minunată alături de îngerașii noștri într-un regat minunat…..

 Carţile le puteţi comanda de pe site-ul Univers Enciclopedic

7 COMMENTS

  1. Ce recomandari simpatice!!! Craciunul e in primul rand bucuria copiilor si e bine ca Mosul sa gaseasca cat mai multe variante de carti bune care pot fi strecurate in sac.

  2. Niște recomandări minunate pentru cei mici 🙂

    Felicitări pentru recenzia atractivă!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.