Despre dragoste si alti demoni de Gabriel Garcia Marquez-prezentare

In 1942, intr-o manastire din Columbia, sunt scoase la lumina ramasitele lumesti ale unei adolescente, Sierva Maria de Todos Los Angeles. Splendida ei podoaba capilara masoara douazeci si doi de metri lungime… Sa fie oare aceasta descoperire fructul imaginatiei Inflacarate a autorului? Reala sau fictiva, ea reprezinta punctul de plecare al unei inedite povesti de dragoste, desfasurate pe fundalul pitoresc si decadent al orasului Cartagena de Indias, la mijlocul secolului al XVIII-lea. La varsta de doisprezece ani, Sierva Maria este muscata de un caine. Banuind-o de turbare sau ca ar fi posedata de diavol, Inchizitia o trimite la o manastire, unde, alaturi de exorcistul ei, don Cayetano Delaura, traieste o pasiune nebuna, distructiva si, prin urmare, blestemata… Prin aceasta capodopera situata la cumpana dintre istorie si legenda, misticism si erotism, Gabriel Garcia Marquez depaseste granitele realismului magic.

Sursa Editura Rao

3 COMMENTS

  1. Imi place tare subiectul pe care il descopar din descriere.Ma atrage! Cred ca voi citi cartea. O adaug pe lista mea de achizitii.

  2. n-am citit nici o carte de acest autor dar am vazut acum 3 ani un film numit „Dragostea in vremea holerei” adaptata dupa un roman scris de acest autor. 53 ani a asteptat personajul unica iubire… locco_smiley_35

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.