2014 „Intr-o noapte de iarna” de Simon Sebag Montefiore-Editura Trei

2014 „Intr-o noapte de iarna” de Simon Sebag Montefiore-Editura Trei

La Editura Trei a aparut Intr-o noapte de iarna de Simon Sebag Montefiore.Intr-o noapte de iarna

Scurta descriere :

De la autorul bestsellerului mondial Ierusalim. Biografia unui oras

Ce secrete teribile ar dezvalui copiii tai, fortati sa depuna marturie impotriva ta?

Moscova, 24 iunie 1945. in timpul Marii Parade a Victoriei, pe unul dintre faimoasele poduri ale orasului, tineri misteriosi in costume de epoca pun in scena Jocul, inspirat de duelul lui Oneghin si de cel al lui Puskin. Rasuna doua focuri de arma si pe caldaram raman doua victime – un baiat si o fata, „copii de aur” ai protipendadei comuniste si elevi ai exclusivistei scoli 801.

Sa fie crima? Un pact suicidal? O conspiratie contra statului?
Membrii Clubului Romanticilor Fatali sunt arestati si interogati in Lubianka, fiind suspectati de a fi conspirat la rasturnarea regimului stalinist. Profesorii si parintii lor – colaboratori apropiati ai lui Stalin, devin si ei tinte ale politiei secrete.
in atmosfera sufocanta, plina de teroare, suspiciune si delatiuni, doua povesti secrete de dragoste merg mai departe…

„Un roman convingator, foarte inteligent construit.” – BBC History Magazine

„Montefiore scrie remarcabil despre iubire, eternele dileme umane, devotamentul fata de familie, dragostea adolescentina si adulter.” – Mail on Sunday

„Ghemuieste-te in fata semineului cu un pahar de vin rosu si aceasta poveste captivanta. Un thriller intunecat, enigmatic, in care fictiunea si faptele istorice se impletesc magistral.” – Marie Claire

„In oglinda de pe peretele din fund se vede pe el insusi, cum o tine in brate pe Tamara, parul ei prins in coc, gatul lung, umerii ei care tresalta. si el se priveste adanc in propriii ochi si citeste in ei o cumplita tradare. Consternat, isi intoarce privirea spre fotografiile aliniate pe biroul sau. Dar in locul copiilor si Tamarei nu vede decat chipul unei femei.
intr-adevar, plange pentru Mariko, pentru George si Tamriko, dar este totodata un plans egoist. Se plange pe el. Si pe femeia de care s-a indragostit cu disperare.”

Istoricul Simon Sebag Montefiore detine un doctorat in filosofie si este profesor la Universitatea Buckingham, dar si prezentator al seriilor BBC TV Jerusalem (2011), Rome (2012) si Istanbul/Constantinople – Byzantium: a tale of 3 cities. Romanele si volumele sale de nonfictiune sunt traduse in 40 de limbi.
Intr-o noapte de iarna a fost numit Cel mai bun roman politic al anului 2013 si a fost nominalizat la Premiul Orwell.
De acelasi autor, la Editura Trei va aparea romanul
Sashenka

Sursa Editura Trei

3 COMMENTS

  1. INTRADEVAR FETELOR,PARE INTERESANT SUBIECTUL CARTI!SA IMI SPUNETI PARERILE VOASTRE DACA O VETI CITI,EU ASTEPT…

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.