6 facilități pentru cititorii din Anglia

6 facilități pentru cititorii din Anglia

   Dacă ajungeți să stați o perioadă mai mare în Anglia și vă place să citiți atunci trebuie să căutați cu încredere bibliotecile publice. Sunt bine aprovizionate și informațiile se găsesc în mediul online. Ele asigură cărți, audiobooks, calculatoare cu acces gratuit la internet și locuri de relaxare. Experimentați cu încredere și bucurați-vă de cele 6 facilități pentru cititorii, vă asigur că merită.

1. Creați-vă un cont gratuit online în orașul în care vă aflați și căutați cărțile disponibile fizic, dar și unde le puteți găsi.

   De obicei în orașe sunt mai multe biblioteci publice pentru a se adresa unui număr mai mare de cititori. Aveți nevoie de câteva date, o adresă din Anglia și un număr de telefon. Cardul fizic de cititor îl puteți ridica atunci când mergeți să împrumutați de la biblioteca locală. Vi se cere actul de identitate și să confirmați datele precizate la înregistrarea online (telefon și adresa unde locuiți)

2. Dacă nu sunteți fanii cărților fizice sau timpul nu vă permite atunci mizați pe cărți în format electronic.

   În cazul în care fructificați fiecare secundă, trebuie să știți că puteți folosi varianta ebook sau audiobook.
Pentru cele două alternative se descarcă Libby – aplicație gratuită. Aveți suficiente sugestii literare organizate pe genuri.

6 facilități pentru cititorii din Anglia - Libby

 

   La fiecare carte accesată aflați informații ajutătoare, inclusiv status (dacă un titlu vă stârnește interesul și nu este pe stoc, se trimite mesaj pe mail când devine disponibilă), timpul de ascultare dacă este audiobook și steluțe ⭐⭐🌟🌟🌟 de la alți cititori.

3. Se pot împrumuta până la 16 produse din bibliotecă (cărți, audiobooks pe cd și cursuri) și se returnează în maxim 3 săptămâni.

  În eventualitatea în care nu există timp de citit se reînnoiesc de maxim 3 ori (telefonic sau online) însă numai dacă cineva nu le-a solicitat pe parcurs. Cărțile nepredate la timp, pierdute sau deteriorate se plătesc în funcție de anumite criterii.

4. Așa DA! Toate cărțile din stocul bibliotecii au coperți protectoare transparente.

   Un mare plus pentru protejarea acestora. Din păcate nu știu cum procedează în alte zone din Anglia, singură mărturie este din orașul în care am observat acest detaliu, din punctul meu se vedere, un aspect important. Înseamnă că administrația locală nu aruncă banii pe fereastră, lor chiar le pasă de banul public.

6 facilități pentru cititorii din Anglia - recomandare de carte

5. Cărțile dorite pot fi aduse direct la domiciliu dacă persoana are probleme de deplasare

   Bibliotecile au voluntari ce se ocupă să le predea personal cetățenilor cu dizabilități sau celor care nu se pot deplasa. În România nu știu ce facilități sunt pentru oamenii cu handicap, însă în Anglia aceștia au drepturi oriunde merg.

6. Baza de date online poate face minuni. Tot ce se împrumută se predă în orice biblioteca din oraș.

   Sistemul creat este menit să asigure flexibilitate și cititorii să se deplaseze cu ușurință unde le este la îndemână. Dacă găsesc cărțile dorite într-o anumită bibliotecă din oraș, dar nu locuiesc în zona respectivă, atunci nu este problemă, ele se predau în centrul pe lângă care trec.

   Astfel de experimente ar trebui făcute mai des, ele ne deschid ochii să vedem că alte țări știu cum să se organizeze și să le facă viața cetățenilor mai bună. Pentru englezi este ceva normal să ai la îndemână oricând ce te interesează, în schimb pentru noi, cei care le observăm ni se par adevărate privilegii, așa se definește civilizația. Cum să nu apreciezi aspectele pozitive atunci când vezi că se poate?

7 COMMENTS

  1. Un articol util pentru cei stabiliti in Anglia si nu numai. Multumim ca ne impartasesti din experienta ta!

    • Facilitati cred ca sunt si in alte tari, Anglia este un exemplu demn de urmat. Ce bine ar fi sa se gaseasca in cat mai multe orase.
      Multumesc, Sorina.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.