August 2014 „Catarul” de Stanislaw Lem -Editura Nemira

August 2014 „Catarul” de Stanislaw Lem -Editura Nemira

La Editura Nemira a aparut in luna august 2014 cartea „Catarul” de Stanislaw Lem.Catarul

Crescusem in asa masura, incat marginile trupului incepura sa se piarda in intuneric. Ra­taceau pe undeva, la cativa kilometri departare. Nu le mai simteam. Ramasese numai interiorul. Era imens. Un spatiu intortocheat, o prapastie intre gandirea mea si lume. De fapt, nici lumea nu mai exista. Ma aplecam fara suflare deasupra propriului meu abis. Acolo unde inainte aveam plamani, marun­taie, vene, acum erau numai ganduri uriase. Mi-am vazut in ele viata. Era despicata, turtita, ardea, se carboniza, devenea cenusa. Se imprastia intr-o pulbere de foc, intr-o Sahara neagra. Ea era viata mea.

Stanislaw Lem

Stanislaw Lem se joaca serios cu forma și astfel rezulta o scriitura europeana numai pe jumatate traductibila, un stil inteligent, infricoșator, cu greutate.

Kirkus Reviews

Un fost astronaut american merge de la Napoli la Roma si are niște electrozi pe piept. La un moment dat, desconspira un atact terorist la aeroportul supersecurizat din capitala Italiei. La Paris apeleaza la Philippe Barth, expert in computere, si se dezvaluie totul: in zona Napoli au disparut oameni in conditii misterioase si au avut loc atacuri psihotice. Naratorul-detectiv reconstituie drumul și faptele comise de victima cea mai recenta. Un roman de reflectie, care pune in prim-plan relatia cauza-efect si puterea gandului.

Sursa Editura Nemira

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.