Bunica Arci-ReţeteBunica Arci-retete

Din această lună introducem rubrica-Bunica Arci. O rubrică de reţete culinare.
Citim, suntem cu tocuri sau fără, dar mai trebuie să şi mâncăm, iar un dulce face minuni printre pasionaţii de lectură.
Toţi cei care doresc să împărtăşească cu noi reţetele lor sunt bine veniţi. Atunci când faceţi ceva bunuţ, trageţi şi o mică poză, scrieţi reţeta şi postaţi-o la această rubricuţa. Oricum ar fi, Bunicuţa Arci este la datorie, şi odată pe săptămână ne va pregăti un meniu. Arci există, este o doamnă minunată cu o vârstă onorabilă, o adevărată bunicuţă, pe numele ei Arcidalia Ghenof, pe care mulţi dintre voi o cunoaşteţi din lumea virtuală, fiind cea mai înfocată şi pasionată cititoare. Arci ne va împărtăşi din reţele ei minunate, reţete pe care le-a adunat de-a lungul timpului.
Va aşteptăm şi pe voi să ne încântaţi papilele gustative virtual cu bunătăţile pe care le preparaţi, cu reţetele secrete pe care le deţineţi sau pur şi simplu cu o ciorbiţă de fasole făcută ca la mama acasă.
Veteranii vor schimba reţete, începătorii vor învaţa reţete, şi toţi ne vom inspira unii de la alţii, mai ales că ştiţi şi voi treaba aia cu: ce mai gătim astăzi, că eu nu mai ştiu…., ne stresează în fiecare zi din lipsă de idei.

Bunica Arci vă aşteaptă!

21 COMMENTS

  1. Arci, abia astept sa ne spui cu ce-ar merge niste cornulete cu gem, ori niste musaca la cuptor. 😀 Foarte tare ideea. Abia astept sa vad cu ce ne imbie, Arci. 🙂

  2. Interesanta rubrica! Cu aceasta ocazie, putem schimba retete intre noi….noi, fiind din toate zonele tarii.

  3. zacuscazacusca de fasole

    Cum este vremea toamnei,eu vin cu reteta proprie de zacusca:

    5kg gogosari rosii/1 portie de zacusca.
    1kg ceapa
    1kg fasole.
    sare,conservant,1l ulei
    gogosarii ii spalam, macinam si stoarcem zeama.calim bine cu 1/2l ulei,ceapa la fel,o curatam,macinam,stoarcem de zeama.calim cu 1/2ulei.
    fasolea fiarta si pasata bine,dupa care se amesteca la urma in ceapa si ardeiul calit bine,bine,dupa care se pune 2 plicuri de conservant (la 1 portie zacusca),lasam la fiert pana uleiul va iesi la suprafata.Punem zacusca in borcane,borcanele in haine invelite bine pana a 2 zi.Pofta buna sa aveti!

  4. Se poate face si cu ardei copt,in loc de ardei macinat.se poate face si cu vinete coapte in loc de fasole.5kg vinete =1KG FASOLE 😀

  5. geo este foarte buna!parerile sunt impartite:-cu vanata ii deranjeaza la bila,nu pot manca.,cu fasole se poate,acum ce sa zic-dai o fuga la mine si gusta 😀

  6. Multumesc de reteta Nicol! Nu am facut niciodata zacusca cu fasole, dar de ce nu? O sa incerc…

  7. Nicol e buna zacusca cu fasole. Mai ales ca iarna mancam mai mult. Mie ini place sa o fac picanta. Bravo

  8. MERSI FETELOR!GEO ESTE PE DRUM!VERO,SA STI CA SI EU PUN SI ARDEI IUTE,DAR NU TOATA LUMEA VREA 😀

  9. Bravo Nicol! Fetelor este foarte buna zacusca cu fasole,cu vinete,cu telina ,cu ciuperci.pentru cele cu probleme este o reteta de zacusca cu vinete in care se pune morcov si mar ,este super gustoasa si mai usoara.daca exista doritoare va scriu reteta

  10. Bravo bunica Arci! Foarte intersanta rubrica, in special pentru cei care gatesc. Eu nu ma numar printre acestia, insa trebuie sa recunosc ca retetele sunt ispititoare.

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.