Sos tzatziki, Supă cremă de spanac, Spanac cu ouă la tigaie
Sos tzatziki, Supă cremă de spanac, Spanac cu ouă la tigaie, Foi de napolitane cu cremă
1.Aperitiv: Sos tzatziki (Iliuţa):
-300 ml de iaurt grecesc cu 10 % grăsime în punem într-un vas pentru sosuri;
-adăugăm 5-6 căței de usturoi răzuiți, 1-2 castraveți, în funcție de dimensiunea lor, sare, piper după gust, mărar tocat mărunt;
-amestecăm bine ingredientele;
-la final punem 1-2 linguri de ulei de măsline;
– putem servi lângă carne, legume, sau pe feliuţe de pâine prăjită.
2. Supă cremă de spanac (Iliuţa)
-2 ardei, un păstârnac, o ceapă roșie, 4 cartofi, tocate cubulețe le sotăm în puțin unt pentru 2-3 minute la foc mic;
-adăugăm 2.5 litri apă sau supă vegetală, sare după gust, busuioc și le lăsăm la fiert pentru 15 minute;
-adăugăm 500 g spanac spălat în prealabil;
-lăsăm să fiarbă pentru 10 minute la foc mediu;
-la final pasăm totul cu un blender, adăugând treptat 200 g smântână de minim 20 % grăsime.
3. Spanac cu ouă la tigaie (Iliuţa):
-6 ouă fierte se lasă la la răcit;
-într-o tigaie punem 500 g spanac baby pe care îl sotăm cu 50 g unt;
-adăugăm 2 căței de usturoi răzuiți, 1 lingură de făină de grâu, 100 ml lapte, 150 ml smântână lichidă pentru gătit, sare, piper și boia dulce;
-amestecăm bine totul și lăsăm pentru 2 minute la foc mic;
-ulterior punem ouăle tăiate jumătăți și 150 g cașcaval răzuit deasupra;
-punem capacul și lăsăm pentru 8-9 minute la foc mic;
-Rezultatul, un deliciu !
4. Foi de napolitane cu cremă:
– crema: 200 gr zahăr se caramelizează se pune peste ele 200 gr margarină, lăsăm să se topească și adăugăm 4 ouă frecate cu 200 gr zahăr și lăsăm să fiarbă până se îngroașă, luăm de pe foc amestecul și adăugăm 2 pachete de biscuiți măcinați și 1 esență de rom;
-punem crema caldă între 2 foi de napolitane;
-deasupra se poate turna glazură din ciocolată amăruie topită amestecată cu puțin unt;
-se taie rece.