Sos tzatziki, Supă cremă de spanac, Spanac cu ouă la tigaie

Sos tzatziki, Supă cremă de spanac, Spanac cu ouă la tigaie

by -
0
Sos tzatziki, Supă cremă de spanac, Spanac cu ouă la tigaie, Foi de napolitane cu cremă

Sos tzatziki, Supă cremă de spanac, Spanac cu ouă la tigaie, Foi de napolitane cu cremă

1.Aperitiv: Sos tzatziki (Iliuţa):

-300 ml de iaurt grecesc cu 10 % grăsime în punem într-un vas pentru sosuri;
-adăugăm 5-6 căței de usturoi răzuiți, 1-2 castraveți, în funcție de dimensiunea lor, sare, piper după gust, mărar tocat mărunt;
-amestecăm bine ingredientele;
-la final punem 1-2 linguri de ulei de măsline;
– putem servi lângă carne, legume, sau pe feliuţe de pâine prăjită.

2. Supă cremă de spanac (Iliuţa)

-2 ardei, un păstârnac, o ceapă roșie, 4 cartofi, tocate cubulețe le sotăm în puțin unt pentru 2-3 minute la foc mic;
-adăugăm 2.5 litri apă sau supă vegetală, sare după gust, busuioc și le lăsăm la fiert pentru 15 minute;
-adăugăm 500 g spanac spălat în prealabil;
-lăsăm să fiarbă pentru 10 minute la foc mediu;
-la final pasăm totul cu un blender, adăugând treptat 200 g smântână de minim 20 % grăsime.

3. Spanac cu ouă la tigaie (Iliuţa):

-6 ouă fierte se lasă la la răcit;

-într-o tigaie punem 500 g spanac baby pe care îl sotăm cu 50 g unt;
-adăugăm 2 căței de usturoi răzuiți, 1 lingură de făină de grâu, 100 ml lapte, 150 ml smântână lichidă pentru gătit, sare, piper și boia dulce;
-amestecăm bine totul și lăsăm pentru 2 minute la foc mic;
-ulterior punem ouăle tăiate jumătăți și 150 g cașcaval răzuit deasupra;

-punem capacul și lăsăm pentru 8-9 minute la foc mic;
-Rezultatul, un deliciu !

4. Foi de napolitane cu cremă:

– crema: 200 gr zahăr se caramelizează se pune peste ele 200 gr margarină, lăsăm să se topească și adăugăm 4 ouă frecate cu 200 gr zahăr și lăsăm să fiarbă până se îngroașă, luăm de pe foc amestecul și adăugăm 2 pachete de biscuiți măcinați și 1 esență de rom;
-punem crema caldă între 2 foi de napolitane;
-deasupra se poate turna glazură din ciocolată amăruie topită amestecată cu puțin unt;
-se taie rece.

Reţete culinare

Culinar

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.