Ciorbă rădăuţeană – Omletă de cartofi – Plăcintă cu brânză dulce – Salată de cartofi fierți, gogoșari murați, conopidă murată și maioneză
Ciorbă rădăuţeană – Omletă de cartofi – Plăcintă cu brânză dulce – Salată de cartofi fierți, gogoșari murați, conopidă murată și maioneză
1.Aperitiv: Salată de cartofi fierți, gogoșari murați, conopidă murată și maioneză (Iliuţa )
- 500 g cartofi fierți în coajă și puțină sare, îi tăiem cubulețe și îi punem într-un vas pentru salată.
- 300 g conopidă murată o desfacem în bucăți cât mai mici, 2 gogoșari murați îi tăiem feliuțe și le adăugăm peste cartofi.
- facem maioneză din 3 ouă cu ulei de măsline și puțin muștar.
- adăugăm peste maioneză 100 g iaurt grecesc.
- amestecăm bine și le adăugăm peste celelalte ingrediente.
2. Ciorbă rădăuţeană (Mena):
- 1 un piept de pui, 2 morcovi daţi pe răzătoare, o ţelină potrivită, nu mare, dată tot pe răzătoare, 400 gr ciuperci la borcan, o cutie de smântâna 400 gr, un ardei iute, 4 căţei de usturoi.
- pieptul de pui se pune la călit cu morcovii, ţelina şi ciupercile, apoi se toarnă apa si se lasă la fiert,
- ardeiul iute şi usturoiul se pun aproape la final în ciorbă.
- ultima dată se pune smântâna frecată cu gălbenuş de ou, dar să nu fie fierbinte ciorba că se face cocoloaşe
3.Omletă de cartofi (Iliuţa )
- 500 gr cartofi se fierb 15 minute după care îi pasăm .
- ceapa verde, ardeiul, și mărarul se toacă mărunt, se adaugă peste cartofi împreună cu 200 gr telemea de vaci puțin sărată.
- 3 ouă se bat spumă și se amestecă cu compoziția obținută anterior.
- într-o tavă cu laterale detașabile adăugăm amestecul pe care îl vom lasă pentru 20 minute în cuptorul preîncălzit la 180 grade.
4. Plăcintă cu brânză dulce
Aluat – 600 gr făina, 250 gr zahăr, 1 ou întreg , 1 plic zahar vanilat, 1 plic praf de copt , 1 esență lămâie ( sau zeamă de lămâie +coajă) 80 ml ulei, 1 lingură margarină sau unt, lapte călduț cât cuprinde la frământat.
-se fac 2 foi
Cremă – 1 kg brânză dulce ,100 gr. Stafide , 250 gr zahar, 2 oua întregi, 3 linguri griș .
-se pune în tavă hârtie pergament, 1 foaie, crema de brânză, a 2-a foaie.
-se înțeapă cu furculița să prindă aer.
-se coace la 200 grade aproximativ 30 minute.
-când e rece se pudrează cu zahăr praf.
-
Reţete culinare
#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri
Delicios meniu ! Mulțumim!