Coșulețe crocante cu ricotta și măsline verzi – Foietaj cu somon –...

Coșulețe crocante cu ricotta și măsline verzi – Foietaj cu somon – Pui umplut – Tort cu cremă de mascarpone și affine – Meniu Paște ortodox

by -
2
Coșulețe crocante cu ricotta și măsline verzi - Foietaj cu somon - Pui umplut - Tort cu cremă de mascarpone și affine - Meniu Paște ortodox

Coșulețe crocante cu ricotta și măsline verzi – Foietaj cu somon – Pui umplut – Tort cu cremă de mascarpone și affine – Meniu Paște ortodox

1. Coșulețe crocante cu ricotta și măsline verzi (Iliuţa)

  • 10 foi foi de plăcintă se ung cu ulei de măsline după care le tăiem în pătrate de cca 7 – 8 cm.
  • le așezăm în formă de muffins  având grijă să formăm pereții coșuletelor din colțurile fiecărui pătrat.
  • pregătim umplutură din 400 g ricotta, 150 g măsline tocate feliuțe, un ou ,o legătură de mărar tocat mărunt, piper  și puțină sare.
  • punem compoziția în fiecare coșuleț format din foi, adăugăm parmezan răzuit și le lăsăm la cuptor pentru 20-25 minute la 180 grade.

B: Rulouri cu ciuperci (Vero)

  • aproximativ 300 gr. carne de porc sau vită , 2 conserve ciuperci mărunțite , condimente.
  • se taie carnea felii ,se bate ca pentru șnițel și se condimentează , ciupercile tăiate și stoarse de zeamă se pun pe fiecare felie( se poate adăuga și cașcaval-nu foarte mult) , se rulează și se prind cu scobitoarea.
  • se unge o tava cu unt sau  se pune hârtie pergament, se așează rulourile  , se dă la cuptor până se rumenesc, nu foarte tare să devină uscate.

2.Ciorbă de perişoare:

  • amestecăm carnea macinată cu 1 ou, sare, piper si 1-2 linguri făină, formăm biluţe
  • 2 morcovi,1 pătrunjel,1 păstârnac le dăm pe răzătoarea fină, le călim in puţin ulei, adăugăm apa si punem la fiert
  • când legumele sunt de jumătate fierte adăugăm perişoarele si amestecul de verdeaţă care ne place, sare, piper, curry
  • se poate servi aşa sau cu smântână
  • Foietaj cu somon (Vero)

  • se întind foile de foietaj din comerț.
  • se taie cu un pahar mediu tot foietajul.
  • jumătate rămâne așa și cealaltă jumătate din rondele se taie cu un pahar mai  mic. -cercurile mari se așează peste cercurile pline, astfel rămâne mijlocul gol .
  • se ung cu ou și se pune susan pe margini apoi se coc până sunt rumene.
  • când  sunt fierbinți se apasă mijlocul să rămână ca un coșuleț.
  • se lasă la răcit.

Umplutura – se folosește cremă de brânză la cutie amestecată cu mărar și  usturoi granulat.

  • se umple coșulețele și se pune deasupra somon afumat.

B. Pui umplut

  • 2 pui mai mici se curăța,se spală,se condimentează bine și-i lăsăm să stea până pregătim umplutura
  • 2 cepe se curăța se taie mărunt și se călesc în ulei
  • după ce s-a înmuiat ceapa adăugăm 2-3 felii de pâine muiată și stoarsă + pătrunjel tocat fff mărunt+4-5 ouă crude întregi = omogenizăm bine, luăm de pe foc și lăsăm să se răcească
  • cu compoziția umplem puiul (pe sub piele)
  • umpleți pe la gât și coaseți pielea (cu ață colorată)
  • în fiecare pui băgăm 1 bucată de măr+1-2 felii de portocală sau lămâie
  • punem puii în tavă,adăugăm 1 pahar de apă, acoperim cu folie și dăm la cuptor
  • să întoarceți puiul să se pătrundă bine, apoi luați folia ungeti puii cu miere amestecată cu muștar și puneți tava la cuptor să prindă crustă
  • aveți grijă să puneți câte un pic de apă în tavă sa nu se ardă

4.

  1. Brioșe cu banană și bucăți de ciocolată (Iliuţa)

  • 2 ouă se mixează cu 50 g zahăr brun.
  • adăugăm 50 ml unt topit 2 banane pasate, 2 linguri lapte rece, 100 g făină de grâu și un pliculeț de praf de copt.
  • la final punem bucăți de ciocolată cu lapte.
  • aluatul obținut în așezăm în formele pentru brioșe pe care  le dăm pentru 15-20 minute la cuptorul preîncălzit la 180 grade.

B.Tort cu cremă de mascarpone și affine (Iliuţa)

`blatul îl pregătesc după rețeta Arcidaliei folosind 8 ouă, 250 g făină. 100 g zahăr tos, 1 pliculeț de praf de copt, 2 pliculețe de zahăr vanilat și 100 g nucă măcinată.

  • pentru crema avem nevoie de  500 g afine și 100 g zahăr pe care le punem într-un vas  la foc mic pentru 15 minute, până se formează o textura mai consistentă.
  • se lasă la răcit.
  • combinăm 400 g mascarpone mixat și 400 g frișcă din smântână bătută în care am pus 2 linguri de iaurt 10% grăsime.
  • în amestecul  obținut adăugăm treptat  pasta de afine răcită la temperatura camerei.  -tăiem blatul în trei părți egale.
  • punem crema pe fiecare parte a blatului și la final ornăm cu frișcă și afine.
  • Paște fericit!

  • Reţete culinare

    Culinar

    #reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri

 

 

 

 

 

 

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

2 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.