Coșulețe crocante cu ricotta și măsline verzi – Foietaj cu somon – Pui umplut – Tort cu cremă de mascarpone și affine – Meniu Paște ortodox
Coșulețe crocante cu ricotta și măsline verzi – Foietaj cu somon – Pui umplut – Tort cu cremă de mascarpone și affine – Meniu Paște ortodox
1. Coșulețe crocante cu ricotta și măsline verzi (Iliuţa)
- 10 foi foi de plăcintă se ung cu ulei de măsline după care le tăiem în pătrate de cca 7 – 8 cm.
- le așezăm în formă de muffins având grijă să formăm pereții coșuletelor din colțurile fiecărui pătrat.
- pregătim umplutură din 400 g ricotta, 150 g măsline tocate feliuțe, un ou ,o legătură de mărar tocat mărunt, piper și puțină sare.
- punem compoziția în fiecare coșuleț format din foi, adăugăm parmezan răzuit și le lăsăm la cuptor pentru 20-25 minute la 180 grade.
B: Rulouri cu ciuperci (Vero)
- aproximativ 300 gr. carne de porc sau vită , 2 conserve ciuperci mărunțite , condimente.
- se taie carnea felii ,se bate ca pentru șnițel și se condimentează , ciupercile tăiate și stoarse de zeamă se pun pe fiecare felie( se poate adăuga și cașcaval-nu foarte mult) , se rulează și se prind cu scobitoarea.
- se unge o tava cu unt sau se pune hârtie pergament, se așează rulourile , se dă la cuptor până se rumenesc, nu foarte tare să devină uscate.
2.Ciorbă de perişoare:
- amestecăm carnea macinată cu 1 ou, sare, piper si 1-2 linguri făină, formăm biluţe
- 2 morcovi,1 pătrunjel,1 păstârnac le dăm pe răzătoarea fină, le călim in puţin ulei, adăugăm apa si punem la fiert
- când legumele sunt de jumătate fierte adăugăm perişoarele si amestecul de verdeaţă care ne place, sare, piper, curry
- se poate servi aşa sau cu smântână
-
Foietaj cu somon (Vero)
- se întind foile de foietaj din comerț.
- se taie cu un pahar mediu tot foietajul.
- jumătate rămâne așa și cealaltă jumătate din rondele se taie cu un pahar mai mic. -cercurile mari se așează peste cercurile pline, astfel rămâne mijlocul gol .
- se ung cu ou și se pune susan pe margini apoi se coc până sunt rumene.
- când sunt fierbinți se apasă mijlocul să rămână ca un coșuleț.
- se lasă la răcit.
Umplutura – se folosește cremă de brânză la cutie amestecată cu mărar și usturoi granulat.
- se umple coșulețele și se pune deasupra somon afumat.
B. Pui umplut
- 2 pui mai mici se curăța,se spală,se condimentează bine și-i lăsăm să stea până pregătim umplutura
- 2 cepe se curăța se taie mărunt și se călesc în ulei
- după ce s-a înmuiat ceapa adăugăm 2-3 felii de pâine muiată și stoarsă + pătrunjel tocat fff mărunt+4-5 ouă crude întregi = omogenizăm bine, luăm de pe foc și lăsăm să se răcească
- cu compoziția umplem puiul (pe sub piele)
- umpleți pe la gât și coaseți pielea (cu ață colorată)
- în fiecare pui băgăm 1 bucată de măr+1-2 felii de portocală sau lămâie
- punem puii în tavă,adăugăm 1 pahar de apă, acoperim cu folie și dăm la cuptor
- să întoarceți puiul să se pătrundă bine, apoi luați folia ungeti puii cu miere amestecată cu muștar și puneți tava la cuptor să prindă crustă
- aveți grijă să puneți câte un pic de apă în tavă sa nu se ardă
4.
-
Brioșe cu banană și bucăți de ciocolată (Iliuţa)
- 2 ouă se mixează cu 50 g zahăr brun.
- adăugăm 50 ml unt topit 2 banane pasate, 2 linguri lapte rece, 100 g făină de grâu și un pliculeț de praf de copt.
- la final punem bucăți de ciocolată cu lapte.
- aluatul obținut în așezăm în formele pentru brioșe pe care le dăm pentru 15-20 minute la cuptorul preîncălzit la 180 grade.
B.Tort cu cremă de mascarpone și affine (Iliuţa)
`blatul îl pregătesc după rețeta Arcidaliei folosind 8 ouă, 250 g făină. 100 g zahăr tos, 1 pliculeț de praf de copt, 2 pliculețe de zahăr vanilat și 100 g nucă măcinată.
- pentru crema avem nevoie de 500 g afine și 100 g zahăr pe care le punem într-un vas la foc mic pentru 15 minute, până se formează o textura mai consistentă.
- se lasă la răcit.
- combinăm 400 g mascarpone mixat și 400 g frișcă din smântână bătută în care am pus 2 linguri de iaurt 10% grăsime.
- în amestecul obținut adăugăm treptat pasta de afine răcită la temperatura camerei. -tăiem blatul în trei părți egale.
- punem crema pe fiecare parte a blatului și la final ornăm cu frișcă și afine.
-
Paște fericit!
-
Reţete culinare
#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri
Multumim pentru retete!
Paste fericit!
Sărbători fericite!