Cum să obții prosperitatea - Pașii de la A la Z către o viață mai bogată - Deepak Chopra

Cum să obții prosperitatea – Pașii de la A la Z către o viață mai bogată – Deepak Chopra – Litera – recenzie

CUM SĂ OBȚII PROSPERITATEA- Pașii de la A la Z către o viață mai bogată

Autor: DEEPAK CHOPRA

Titlul original:  Creating Affluence: The A-to-Z Steps to a Richer Life

Editura: Litera

Colecție: Introspectiv

Număr de pagini: 112

Anul apariției: 2021

   Doctor Deepak Chopra este pioner al medicinei integrative și a fost numit de către revista ,,Time’’ unul dintre cei 100 de ,,eroi și idoli’’ ai secolului 21. Autor a peste 90 de cărți, Deepak Chopra are o viziune unică asupra lumii și a fost consilier spiritual pentru un număr mare de vedete: Oprah Winfrey, Madonna și Lady Gaga.

  Cartea ne prezintă pas cu pas, modul în care putem obține prosperitatea și împlinirea în toate domeniile vieții.

  ,,Prosperitatea, nemărginirea și belșugul sunt starea noastră naturală. Trebuie doar să reconstituim amintirea a ceea ce știm deja.’’

  Perspectiva autorului asupra bogăției are în vedere mai întâi dezvoltarea pe plan spiritual, căci totul se leagă în principiu de modul în care gândim. Atunci când vom înțelege că suntem ceea ce gândim, doar atunci vom fi pregătiți să primim în viața noastră abundența.

  Bogăția în acest volum de dezvoltare personală nu implică doar partea materială, căci aceasta este descrisă și ca starea în care suntem bucuroși, sănătoși, fericiți și plini de vitalitate în fiecare moment al existenței noastre.

  În capitolul 1 aflăm indicii despre ,,Cum să obținem prosperitatea’’. Tot ceea ce gândim, tot ceea se transmitem în Univers, reprezintă creația materială, formată din energie și informație. O non-materie care spune autorul gândește. Toate gândurile noastre au la bază impulsuri de energie, de aceea ele se propagă în lanț într-un Univers în care ceea ce trimitem, primim înapoi. Aceste impulsuri de energie ,, constituie materia primă din care este alcătuit întreg universul.’’

  Autorul ne prezintă în capitolul 2 ,,Pașii de la A la Z către o viață mai bogată’’. Pași care o dată urmați, vor lăsa bogăția să intre în casa noastră. Este important să citim acești pași zilnic, să îi conștientizăm, și în acest fel atitudinea noastră se va schimba în mod semnificativ.

  A – Așteaptă-te întotdeauna la ce e mai bun și vei vedea că rezultatul se află de fapt inclus în așteptările tale.

  B – vine de la bun și de la mai bun. Atâta timp cât țintești spre mai bine, cât mai sus, universul îți va răspunde pe măsură.

C – vine de la a cheltui, de la cerere și ofertă și de la caritate.

  În capitolul 3 ne sunt prezentate ,,Efectele magice ale atenției’’. Cu cât ne vom concentra atenția asupra banilor, cu atât ei vor dispărea mai repede, și nu vom putea strânge. ,,A fi cu adevărat bogat sau prosper înseamnă a nu-ți face griji pentru niciun lucru din viață, inclusiv pentru bani.’’

  Capitolul 4 ne vorbește despre ,,Puterea cunoașterii, a dorinței și a spiritului’’. Cele 25 de atribute ale câmpului unificat, sunt un exercițiu de imaginație a gândurilor Creatorului. Aceste atribute au fost întocmite de Maharishi Mahesh Yogi, fondatorul metodei de meditație transcendentală. Cele 25 de atribute pot deveni parte din noi prin repetiția zilnică a lor. Astfel, ele vor face parte din conștiința noastră. Atunci când gândim se activează întreaga chimie a creierului, dar și chimia întregului organism. Autorul ne propune să alegem un cuvânt pentru fiecare zi, și astfel să ne gândim intens la acel atribut. Atributul trebuie vizualizat, de exemplu dacă luăm cuvântul libertate, trebuie să ne gândim la ideea de bază, și astfel invizibilul va deveni vizibil. Cuvântul se va întipări în conștiință. Un alt mod de a integra atributele în conștiința noastră este meditația. Aceasta este cunoscută de secole pentru beneficiile sale în plan mental și psihic.

  ,,Cum să obții prosperitatea’’ nu prezintă subiecte inaccesibile, greu de înțeles, din contră pas cu pas ne sunt descrise etapele către o viață prosperă într-un limbaj clar și cu o înțelepciune aparte.

  Veți descoperi, în această carte remarcabilă, secretul unei vieți prospere material și spiritual. Cu înțelepciunea simplă și elegantă a unui adevărat guru, Deepak Chopra explorează în toată profunzimea ei conștiința bogăției și ne prezintă un plan clar prin care, pas cu pas, putem obține prosperitatea și împlinirea în toate domeniile vieții. Bogăția este starea noastră naturală, ne convinge el, căci universul fizic, în abundența lui, este de fapt creația unui câmp nelimitat al tuturor posibilităților. Pe baza unor pași simpli și a unor gesturi de zi cu zi, Cum să obții prosperitatea ne ajută să cultivăm acea conștiință a bogăției de care avem nevoie ca să ne conectăm la acest câmp și să realizăm orice ne dorim în viață.

  „Dacă suntem ancorați în natura realității și știm totodată că această realitate este propria noastră natură, atunci ne dăm seama că putem crea orice, deoarece toată creația materială are aceeași origine. Pentru a da naștere unui gând, natura folosește exact aceeași sursă și aceleași mecanisme ca și pentru a crea o nebuloasă, un roi de stele, o pădure virgină, un organism animal sau un corp uman.“ DEEPAK CHOPRA

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: libriselefant, cartepedia, librărie.net şi cărtureşti

Recenzii cărți

 

 

 

 

 

***Anca Moraru*** Sunt o fire visătoare, dar destul de ancorată în realitate, iubesc pisicile și mi-ar plăcea ca full time job să mă ocup doar de scris. Ambițioasă din fire, merg pe premisa că orice e posibil atâta timp cât muncești pentru visurile tale. Îmi place natura și mi-aș dori să călătoresc mai mult. Am descoperit pasiunea pentru literatură în școala generală, când citeam orice îmi cădea în mână. Treptat, a intervenit curiozitatea și dorința de a scrie, și astfel am început să scriu poezii, apoi proză, marea mea dragoste rămânând însă poezia. Mămică a doi copii cu vârste și interese diferite, nu am timp să mă plictisesc niciodată: familia și hobby-urile mele mă țin mereu în priză. Sunt blogger cu experiență aș putea spune, iar din 2020, am pornit cu emoție pe tărâmul făuritorilor de povești, devenind autor de carte.

4 COMMENTS

  1. O carte carte poate fi utilă celor care au nevoie de puțină încurajare și un strop de speranță. Orice este posibil, depinde doar de noi să punem lucrurile în mișcare.

  2. Sigur este o carte foarte utila pentru fiecare dintre noi!Asa este,suntem ceea ce gandim!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.