De fiecare când scriu ceea ce simt, mă eliberez

De fiecare când scriu ceea ce simt, mă eliberez

Cuvintele prind aripi și gândurile pozitive sau negative care mă îngrădesc de multe ori prind contur și zboară în mediul virtual. Ele m-au ajutat mereu, mi-au dat forță când simțeam că sunt o acritură și nu-mi găseam locul. Au prins sens inclusiv în momentele de singurătate, atunci când nu dețineam controlul și aveam nevoie de un refugiu.

De asta bântui în mediul online pentru că de fiecare când scriu ceea ce simt, mă eliberez. Exprimând opiniile despre cărți sau alte nimicuri, mi-am canalizat gândurile în ceva bun. Întotdeauna voi găsi un cuvânt bun pentru a mă înclina în fața acestei piste de salvare. Și sunt recunoscătoare pentru orice bucățică ce mi-a oferit-o internetul: prieteni, cititori pasionați, oameni care-și găsesc locul printre file de carte.

Anii și-au spus cuvântul și dovadă sunt miile de opinii care au zburat, iar facebook sau google le-a îmbrățișat. Dacă mi-ar fi șoptit cineva la ureche că așa trebuie să procedez, nu știu dacă urmam sfatul. Așa am ajuns din întâmplare să găsesc o cale, să mă împac cu mine și cu ceea ce simt.

Azi, mulțumesc acestei rampe care transformă gândurile în articole și ele ajung la oameni care nu se regăsesc. Cititul mi-a deschis ochii atunci când nu vedeam și după cui pe cui s-a scos fără să fie nevoie de o magie sau ceva complicat.

Mulți poate nu vor înțelege, însă fiecare a avut un început. Cei care sunt astăzi în atenția voastră scriu ce simt (autori români, bloggeri, cititori), o fac din aceleași considerente, vor să se elibereze, să își canalizeze gândurile în mai multe direcții.

„Cărțile sunt și avionul, și trenul, și drumul. Cărțile sunt destinația și călătoria. Cărțile înseamnă acasă.” (Anna Quindlen)

Dacă și tu ai momente cu urcușuri și coborâșuri atunci alege să citești. O viață nu-i de ajuns, să îmbrățișăm alte destine, să ne ridicăm din propria cenușă.

Fotografie creată de Peter Olexa, de la Pexels

8 COMMENTS

  1. Pentru mine cititul a fost ca un “medicament universal” care m-a scos mereu din toate pasele proaste

  2. Asa e! Scrisul este o adevarata terapie. E bine sa ne eliberam trairile prin scris. Iar cititul, mai mult decat o placere.

  3. Eu am prin draft o multime de texte scrise la nervi. Nu le voi publica niciodata, dar nici nu ma indur sa le sterg. M-au ajutat sa ma eliberez de nervii adunati pe anumite persoane sau situatii. Am scris si asa am alungat mizeriile care imi umbreau viata.

  4. Am scris si eu texte la nervi, unele au fost publicate pentru ca aveau substanta si nu denaturau adevarul, altele au fost rescrise pentru ca am avut completari.
    Nu regret ca le-am publicat, nu contineau jigniri, ci experiente.

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.