Din câte picături e făcută Marea Neagră?
Momondo/The DNA Journey
Din câte picături e făcută Marea Neagră?
Merg repede, cu bagajul într-o mână și cu umbrela în cealaltă, încercând să evit pe cât posibil contactul cu stropii mari și grei de ploaie. Simt aerul sărat și umed pătrunzându-mi în nări, iar vântul încearcă să-mi smulgă umbrela. Aici, la mare, este curentul mai puternic. În zilele însorite și călduroase, se numește briză, iar adierea ei este o binecuvântare, o oază în mijlocul deșertului. Acum, însă, este doar vânt. Un vânt prea puternic și rece pentru gustul meu. Pe mare este furtună. Ce vreme am nimerit și eu! Acum câteva zile era caniculă, iar azi…
Foto Pinterest
Ah, ce bine, mai am puțin și ajung înăuntru. Urc cele câteva trepte de la intrarea în hotel și mă îndrept grăbită spre Recepție. Abia aștept să mă cazez și să fac o baie caldă, drumul aglomerat, îngreunat de ploaie, m-a obosit.
Intru în cameră, îmi așez bagajul într-un colț și trag draperiile. Am rezervat special cameră cu vedere la mare, pentru a mă bucura de priveliște, dar pe ploaia asta, de ce să mă bucur? De nori negri și o mare învolburată. Mă întorc la ale mele: despachetez, fac un duș… Acum ce aș putea să mai fac? De ieșit pe faleză nici nu poate fi vorba.
Mă uit din nou pe geam. Priveliștea s-a mai schimbat un pic. Nu, nu s-a oprit ploaia, nu s-a înseninat. Este genul acela de zi în mohorâtă, ploioasă, în care sunt slabe șanse să vezi soarele. Dar stai, stai așa! Ce interesant! În viața mea n-am văzut marea neagră. Știu că se numește Marea Neagră, că denumirea vine de la culoarea căpătată în urma furtunii, dar întotdeauna am crezut că este o metaforă. Neagră? Cum să fie marea neagră, marea e albastră! Albastră, verde, tot felul de nuanțe, dar tot pe acolo! Nu neagră, n-are cum!
Foto arhiva personală-Ploaia
E, acum înțeleg! În momentul acesta, marea este neagră la propriu, nu doar cu numele! Deodată, am realizat că n-am nicio fotografie cu marea așa. Poze cu marea albastră, pe timp frumos, cu razele soarelui reflectându-se în ea, am o grămadă. Toată lumea are poze cu marea când e senin.
Scot aparatul de fotografiat din valiză, ies pe balcon, mă poziționez în cel mai bun unghi, încercând să surprind esențialul: marea neagră, cerul acoperit de norii gri, de ploaie, cu o mică spărtură în mijloc, prin care răzbate, timid, o lumină ce se oglindește în mare. Soarele, ascuns în spatele cortinei de nori, trimite câteva raze? Sau o fi doar speranța mea?
N-am aflat răspunsul, acea zi a rămas la fel de mohorâtă cum începuse. Însă restul concediului a fost OK.
Adevărata surpriză a venit trei luni mai târziu. Din întâmplare, navigând pe Internet, am dat peste un concurs de fotografie. M-am gândit să mă înscriu, de ce nu? Am făcut o selecție a celor mai bune fotografii făcute de mine și am ales-o pe cea din ziua furtunoasă, de la mare. Marea Neagră la propriu. Nu am regretat nicio clipă că m-am înscris! Fotografia mea s-a numărat printre cele câștigătoare, fiind expusă pentru o perioadă la Muzeul Antipa.
Foto arhiva personală- a fost expusă la Muzeul Antipa
Această experiență m-a convins că e bine să participi la concursuri. În primul rând, n-ai nimic de pierdut. Acum am descoperit altul, pe motorul de căutare gratuit și independent. Aici găsești tarife pentru bilete de avion și oferte de călătorie comparate, astfel încât tu să alegi varianta cea mai avantajoasă. Momondo te ajută să obții cea mai avantajoasă combinație pentru vacanță: îți alegi zborul, hotelul, poți închiria o mașină și de asemenea, poți afla informații despre fiecare destinație: specificul orașului respectiv, obiective turistice, prognoza meteo în perioada pe care o vei petrece acolo, prețuri, chiar și felul de a fi al localnicilor. Așa că înainte de a pleca într-o călătorie sau chiar de a face rezervările, n-ar fi rău să arunci o privire pe Momondo, de unde vei afla lucruri importante despre destinația ta.
Dar să revenim la concurs: The DNA Journey îți oferă șansa de a călători în țările unde ai rădăcini. Într-o primă etapă, poți câștiga un kit pentru testarea ADN-ului. De ce ADN? Pentru a afla în ce țări îți sunt originile, din punct de vedere genetic.
Te-ai întrebat vreodată unde au trăit strămoșii tăi? Crezi că ești 100% român? Te înșeli! Cu toții avem influențe răspândite prin mai multe zone ale Globului. În acest sens, te invit să urmărești filmulețul de pe site-ul Momondo.
A doua etapă a concursului presupune filmarea momentului în care afli rezultatele testului ADN. Iar premiul final merită tot efortul: o călătorie în valoare de 1500 de Euro în acele țări în care s-a dovedit că ai rădăcini. Nu e interesant?
Mereu am fost curioasă cu privire la influențele ce îmi umblă prin gene. Voi nu?
M-am gândit să vă spun și vouă despre concurs, eu deja m-am înscris. Succes!
Articol scris pentru competiţia Spring SuperBlog 2017. Proba 16
Foto copertă: Pinterest, Tudor Cristea
Ce articol frumos 🙂
Multumim!
Si eu încurajez concursurile. Am câștigat cand ma asteptam mai puțin. Ce frumos articol
Da, si eu la fel :)) Nici nu ma gandeam, am participat intr-o doara si am castigat.
Cat de frumos este articolul! Trebuie sa recunosc, titlul imi dadea de gandit, inca o face. 🙂
Titlul este cu trimitere la ideea ADN-ului. Cate picaturi sunt in mare, atat de multe influente genetice avem. In acelasi timp, se refera si la titlul fotografiei castigatoare: „Marea Neagra la propriu”.
frumos articol!felicitari!
Multumim!
Felicitari pentru nota obtinuta!
Multumim!