Editura Litera continuă colecția Buzz BOOKS cu un roman de suspans și psihologic excepțional: Elizabeth a dispărut, de Emma Healey

Bestseller internațional, Elizabeth a dispărut, spune povestea lui Maud, o femeie în vârstă care se luptă cu ravagiile demenței senile și care începe o căutare disperată pentru a-și găsi cea mai bună prietenă, Elizabeth, despre care crede că a dispărut. Demersul ei în căutarea adevărului o va purta înapoi zeci de ani și va avea consecințe cutremurătoare.
Nimeni nu o crede însă pe Maud – nici fiica ei, Helen, nici îngrijitoarele ei, nici poliția, nici, mai ales, temperamentalul fiu al lui Elizabeth, Peter. Înarmată cu notițe scrise de mână pe care și le lasă singură și cu un sentiment copleșitor că Elizabeth are nevoie de ajutorul ei, Maud este hotărâtă să descopere adevărul și să-și salveze prietena iubită.
Dar indiciile pe care le descoperă par să o conducă tot mai departe în propriu-i trecut, la o altă dispariție rămasă nerezolvată – cea a surorii ei, Sukey, survenită la scurt timp după al Doilea Război Mondial. În timp ce amintirile vii ale tragediei care a avut loc cu mai mult de cincizeci de ani în urmă o copleșesc, Maud găsește o nouă motivație în căutarea ei. Ar putea misterul dispariției lui Sukey să fie cheia pentru a o găsi pe Elizabeth?

Elizabeth a dispărut, de Emma Healey a obținut Premiul Costa pentru roman de debut.

„O poveste captivantă de viață. O istorie extraordinară despre o tragedie obișnuită.” Independent
„… o scriitură detectivistică palpitantă și, în același timp, o descriere zguduitoare a suferinței mentale. Și totuși mai expresivă și mai amuzantă decât te-ai aștepta. ” Observer

Elizabeth a dispărut, de Emma Healey face parte din cea mai recentă colecție a editurii Litera: Buzz BOOKS – cărțile despre care toată lumea vorbește!
O colecție cosmopolită, locul de întâlnire a celor mai noi opere de ficțiune contemporană – romane aflate în topurile internaționale, premiate, ecranizate sau în curs de ecranizare, traduse în zeci de limbi – cărți provocatoare, pe care abia aștepți să le citești!

 În colecţia Buzz BOOKS au apărut: L.S. Hilton, Maestra ; Celeste Ng, Tot ce nu ţi-am spus ; Jonathan Dee, Privilegiaţii ; Emma Healey, Elizabeth a dispărut; vor apărea: Fiona Barton, Văduva și Patricia Highsmith, Carol.
Set Buzz Books 3D
Cartea Elizabeth a dispărut  poate fi găsită în rețeaua de Bookstop Litera, în toate librăriile din București și din țară și online pe www.litera.ro și www.elefant.ro.

* * *
Litera – Un sfert de secol de cărți!
În 1989 lua ființă, la Chișinău și București, Editura Litera. S-au împlinit, așadar, 26 de ani de existență. Ani în care, cu tenacitate, cu pasiune, cu profesionalism, cu reușite majore, Litera a editat 5 600 de titluri, într-un tiraj total de 48 de milioane de exemplare. Acoperind practic toate domeniile de ficțiune și nonficțiune, Litera a reușit să se impună prin calitatea produselor sale, devenind unul dintre cei mai importanți actori de pe piața de carte.
Îți mulțumim că ne ești alături și te invităm să ne însoțești, și de acum înainte, în călătoria noastră printre cărți, idei și cuvinte.
* * *

 

8 COMMENTS

  1. Mie îmi plac foarte mult romanele psihologice, iar cartea „Elisabeth a dispărut” pare foarte interesantă.

  2. Pare interesanta cartea. Cel putin din rezumatul tau, asta reiese. M-ai facut curioasa acum :).

  3. Roman psihologic? Suna mai mult decat interesant. In ultima vreme au inceput sa ma atraga din ce in ce mai mult.

  4. mie-mi place foarte mult suspansul…..acum sint deja curioasa…..abia astept sa citesc….

  5. aici in Spania nu o gasesc dar o sa o imprumut cit de curind pt ca e interesanta mai ales din recenziile voastre :3

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.