Friptura de porc - Salată de morcovi cu țelină - Ciorbă de fasole verde - Budincă de orez

Friptura de porc – Salată de morcovi cu țelină – Ciorbă de fasole verde – Budincă de orez

1.Aperitiv: salată de morcovi cu țelină

  • 2-3 morcovi se dau pe răzătoarea fină se amestecă cu un pic de zahăr și lămâie și lăsăm să stea
  • țelina se dă pe răzătoarea fină și se freacă cu puțină sare,lăsăm să stea cam ½ oră
  • stoarcem țelina o punem în castron, adăugăm morcovii (cu tot cu zeamă)
  • dăm pe răzătoare un măr și-l adăugăm în castron (cu zeamă)
  • amestecăm bine ingredientele și dăm la rece

2.Ciorbă de fasole verde:

  • 1 morcov+1 păstârnac +1 pătrunjel se dau pe răzătoarea fină
  • curățăm fasolea și rupem păstăile mai mici
  • călim legumele răzuite în puțin ulei, adăugăm fasolea verde, apă și punem la fiert
  • potrivim de sare, piper, curry, praf de chimen
  • când legumele sunt aproape fierte adăugăm amestecul de verdeață care ne place și mai dăm câteva clocote
  • servim simplu sau cu smântână sau iaurt

3.Friptura de porc (Vero):

  • se taie bucăți o coastă și un mușchiuleț, se pune în tavă cu o lingură de untură, 2 căni de apă și condimente: vegeta, piper, boia.
  • se lasă la foc mic cam 20 min și dacă e nevoie mai adăugăm câte puţină apă.
  • când e gata pun 2 căței de usturoi și friptura este gata.
  • se poate servi cu cartofi sau orez

4.Budincă de orez:

  • fierbem orezul în lapte cu 4-5 linguri de zahăr, până scade laptele și-l lăsăm puțin să se răcească
  • batem spumă albusul de la 3 ouă cu 150 gr zahăr, adăugăm gălbenușurile, 2-3 pliculețe de zahăr vaniliat și 100-200 gr stafide (simple sau muiate in rom şi scurse)
  • ungem tava sau cratița cu unt din belșug (și pereții) și presăram zahăr tos
  • amestecăm cele 2 compoziții, punem budinca în tavă, presăram și deasupra un pic de zahăr și dăm la cuptor
  • se taie rece în tavă

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.