Humus cu ardei copt, Supă cremă de gulii, Șnițele cu cartofi scăzuţi...

Humus cu ardei copt, Supă cremă de gulii, Șnițele cu cartofi scăzuţi şi salată de varză

by -
0
Humus cu ardei copt, Supă cremă de gulii, Șnițele cu cartofi scăzuţi şi salată de varză, Chec cu ciocolată

Humus cu ardei copt, Supă cremă de gulii, Șnițele cu cartofi scăzuţi şi salată de varză, Chec cu ciocolată

1.Aperitiv: Humus cu ardei copt (Iliuţa):

-500 g năut fiert (se poate folosi și cel din conservă) și scurs se mixează cu 2 linguri ulei de măsline, o lingură de tahini, zeama de la o jumătate de lămâie, 2 ardei copți și decojiți, 3 căței de usturoi, 2 cepe verzi tocate feliuțe, sare, piper, boia iute și busuioc verde;
-este important ca năutul să fie fiert timp de 3 ore la foc potrivit, folosindu-se pe lângă condimentele obișnuite și tahini pentru un gust deosebit;
-înainte de mixare se lasă la răcit pentru minim 60 minute.

2. Supă cremă de gulii (Iliuţa):

-4 gulii de mărime medie se curăţă de coajă și se taie cubulețe mici;
-un praz tăiat feliuțe se sotează cu puțin unt împreună cu guliile pentru 3-4 minute la foc mic;
-condimentăm cu piper, boia dulce și busuioc;
-adăugăm ulterior 2 cartofi tăiați cubulețe și 1.5 litri supă de legume;
-se lasă la fiert pentru 20-25 minute;
-la final punem 250 ml smântână de gătit și mixăm;
-se servește cu crutoane aromate cu usturoi și bucățele de telemea proaspătă.

3. Șnițele cu cartofi scăzuţi şi salată de varză (Vero):

-se bate carnea de porc, se condimentează după gust;
-eu folosesc un mix făcut de mine: boia, vegeta, sare și piper;
-se tăvălește carnea în făină, apoi în ou și se pun bucățile în ulei încins;
-se scot apoi pe hârtie de bucătărie;
-tapetăm bine să scoatem surplusul de grăsime.

cartofi scăzuţi

-se curăţă 6 sau 7 cartofi și se taie în 4;
-într-o cratiță se pune 2 linguri de ulei, când e încins se trage de pe foc, se pune o lingură de boia, se adaugă cartofii;
-se pune apă cât să treacă peste ei;
-se pune înapoi pe foc și adăugăm puţină vegeta și piper;
-se fierb până scade apa la jumătate și se pune la alegere verdeață (leuștean, pătrunjel sau mărar);
-se lasă acoperiți 5 minute apoi se pot servi.

salată de varză

-se taie mărunt varza, se freacă cu o lingură de sare, adăugăm piper, ulei de măsline și oțet.

4. Chec cu ciocolată (Vero):

-am avut rămase de la maioneză 4 albușuri la care am adăugat 3 ouă întregi;
-batem albușurile bine cu 250 gr zahăr, 100 ml apă fierbinte, 2 plicuri zahăr vanilinat, 1 praf de copt stins cu lămâie, adăugăm gălbenușurile şi o cană de făină;
-amestecăm încet, punem în tavă la copt cam 20 min la foc mic;
-pentru glazură am folosit ciocolata de la ouă kinder;
-am topit-o la microunde și am amestecat-o cu puțin lapte cald;
-când am scos din cuptor checul am pus deasupra crema de ciocolată și am lăsat la răcit înainte să tai felii.

Reţete culinare

Culinar

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.