Îmi pare rău, sunt așteptată, de Agnès Martin-Lugand-prezentare

Titlul original: Désolée, je suis attendue

Traducere din franceză de Carmen Otilia Spânu

Anul apariţiei: 2017

Nr. de pagini: 368

   Yaël trăiește doar pentru munca ei. Interpretă de excepție la o agenție renumită, își împarte timpul între întâlniri și cine de afaceri.
Nu știe ce înseamnă o vacanță, e dependentă de adrenalină.
Nu renunță niciodată la ținuta ei office și la pantofii cu tocuri înalte.
Își vede rar familia și prietenii, care își fac griji pentru ea.
Nu ține cont de sfaturi, pentru că simte că a făcut alegerea potrivită, animată de dorința neclintită de a reuși.
Până când îl întâlnește pe Marc, cel mai bun prieten al său din studenție, și viața ei, atât de bine organizată, sare în aer.
Trecutul o ajunge din urmă și Yaël descoperă că fericirea și succesul personal par a fi incompatibile…
Un roman emoționant despre alegerile pe care le facem în viață.

Îmi pare rău, sunt așteptată… e scris cu aceeași naturalețe care a devenit o marcă a scrisului lui Agnès Martin-Lugand.” – Le Parisien

“Cred că nu ne oprim niciodată din a ne construi propria fericire. E un proces neîntrerupt. Yaël poate să se schimbe, are dreptul ca, la un moment dat, să aleagă altă cale. Până la urmă, putem avea mai multe vieți.” – Agnès Martin-Lugand

După ce a profesat ca psiholog timp de șase ani, Agnès Martin-Lugand s-a dedicat scrisului, publicându și primul roman, Oamenii fericiți citesc și beau cafea, în regim propriu, pe platforma Kindle Amazon, în decembrie 2012. Remarcată rapid de bloggerii atenți la mediul literar virtual, a trezit interesul Editurii Michel Lafon, care i-a propus debutul în lumea editorială tradițională. Astfel, romanul său a cunoscut un succes uriaș, fiind tradus în mai multe limbi. Drepturile de ecranizare au fost achiziționate de producătorul american Harvey Weinstein.

Cărțile lui Agnès Martin-Lugand s-au vândut în Franța în peste 2 milioane de exemplare.
La Editura Trei, romanul Oamenii fericiți citesc și beau cafea a apărut în 2016, urmat de celălalt roman al autoarei, Viața e ușoară, nu-ți face griji.

Sursa: Editura Trei

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: libris, elefant şi cărtureşti

10 COMMENTS

  1. Am citit „Oamenii fericiți citesc și beau cafea” și urmează să citesc și continuare. Îmi place mult stilul autoarei, deci cu siguranță intenționez să lecturez și această nouă carte semnată de ea 🙂

  2. Trebuie să recunosc că o carieră reușită înseamnă de multe ori să renunți la viața ta personală. pot se enumăr persoane apropiate mie, care, perfecționiste la locul de muncă, au uitat să mai și „trăiască”. Povestea lui Yael este și povestea lor. Dar, finalul fericit concide?

  3. Nu am citit nimic de această autoare, dar și celelalte două cărți mi-au rămas în minte. Vreau să le citesc pe toate – am un sentiment plăcut numai când mă uit la coperți și la titluri. Conținutul este pe măsură – asta spune intuiția mea.

  4. nu am citit aceasta serie, dar am auzit numai lucruri bune despre ea si se afla in wishlistul meu…cine stie poate pana la sfarsitul anului o sa reusesc si eu sa o achizitionez si sa o citesc

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.