În curând la Adenium:  „În gaură” de Arthur SuciuIn gaura

La Adenium se află în curs de apariție volumul „În gaură” de Arthur Suciu.

Este „În gaură” relatarea unei crize sau doar o farsă prin care naratorul își pune în scenă propria ratare? Ce este serios și depresiv și ce este comic până la kitsch în acest roman pe cât de simplu, pe atât de tăios? „În gaură” spune povestea unui copywriter politic ce își trăiește criza de la mijlocul vieții în timpul unei alte crize, cea socială. Acțiunea are loc într-un București decăzut, pe fundalul protestelor din 2013 împotriva exploatării de la Roșia Montană. Iată un om captiv al tuturor crizelor posibile, dar mai ales profesionale și amoroase. Ficțiunea pare a fi singura cale de a le depăși. „În gaură” este și un roman despre dorința de a scrie un roman…
Paul Cernat: „Foarte incitant este tot ce ține de capcanele new-media, Facebook ș.a., asumate ca proteze ale alienării urbane. Backgroundul filosofic, subtil asimilat, își arată colții atunci și atât cât trebuie. «Criza bărbatului la 40 de ani», cu derivele ei existențiale și eșecurile sentimentale, cu angoasa îmbătrânirii și spectrul ratării, dă o identitate particulară unei narațiuni caleidoscopice, alerte și problematizante, trase abil către o parabolă a retractilității boeme sau underground. Un roman al crizei și o surpriză reconfortantă.”

Arthur Suciu (n. 1974) este scriitor, comunicator și publicist, specialist în discurs. După studii de filosofie, a devenit jurnalist și comunicator politic. Este doctor în științe ale comunicării, cu o teză despre raportul dintre discursul literar și cel politic. A urmat un stagiu doctoral de opt luni la Sorbonne IV, Paris. Cărțile de factură literară – „Contribuții la apocalipsă” (2008) și „Fericirea în vid” (2012) – au, ca și romanul „În gaură”, un pronunțat caracter existențial. Pe lângă lucrarea teoretică „Discursul autonom” (2013), Arthur Suciu a mai publicat „Drumul către viața privată” (eseuri politice, 2009). A scris, de asemenea, editoriale și analize pentru „Ziarul Financiar”, „Cadran Politic”, blogurile „Adevărul” etc. și a realizat emisiunea „City Talk”, la Radio City FM.
Volumul va apărea în curând la Adenium.

editura-adenium-logo

Review overview
4
Drăgan Milica (Mili) - Membru Fondator / PR / Editor coordonator - Admin. grup Facebook - Literatura pe tocuri

4 COMMENTS

  1. Doamne, sunt dusa! Nici nu vreau sa spun la ce m-am gandit citind titlul! 🙂 Sinopsisul m-a adus la realitate! Subiectul si constructia par interesante.

  2. :))))) Mara :))))) lesin de ras :))))) Doamne :))))))

    Multumm, cred ca va fi o carte interesanta! Nu stiu daca as avea rabdare sa citesc asa ceva, momentan…

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.