2015 Irene de Pierre Lemaitre-Editura Trei

2015 Irene de Pierre Lemaitre-Editura Trei

La Editura Trei a apărut cartea Irène de Pierre Lemaitre.Irene

Scurtă descriere:

Roman din seria Verhœven
–Prix Cognac 2006–

Încă de la prima crimă, înfiorătoare şi derutantă, poliţistul Camille Verhœven înţelege că acest caz nu seamănă cu niciunul de până acum. Şi are dreptate. Alte crime ies la lumină, oribile… Presa, judecătorul, prefectul se dezlănţuie curând împotriva aşa-numitei „metode Verhœven”.
Pe comandantul Verhœven nu-l sperie provocările, dar aceasta îl va lăsa absolut singur, faţă în faţă cu un asasin care pare că a premeditat totul. În cel mai mic detaliu.
Când Irène, soţia sa însărcinată, dispare, Camille realizează că nici viaţa lui personală nu va scăpa teribilului spectacol în regizarea căruia criminalul a pus atâta pricepere, după toate regulile artei…

În Irène, violenţa atinge cote nebănuite, iar scriitura viguroasă e pe măsura intrigii. Cu acest roman, Pierre Lemaitre aşază genul poliţist pe raftul cu literatură de cel mai înalt nivel. – Washington Post

Un roman-bombă, diabolic şi strălucit construit. – Kirkus Review

„Camille accelerează şi Louis, ţintuit de centura de siguranţă, îl priveşte cu coada ochiului. Ce-o fi în sufletul lui? Ce gânduri i-or trece în momentele astea prin minte? Oare în spatele acelei măşti hotărâte aude vocea lui Irène, care îl cheamă şi care îi spune: «Camille, grăbeşte-te, vino să mă salvezi!»? Maşina virează, evitând un vehicul oprit la stop, pe bulevardul Denfert-Rochereau, şi e limpede că el aude acel glas, pentru că mâinile i se încordează pe volan, mai să-l rupă.”

Pierre Lemaitre s-a dedicat scrisului după o lungă carieră ca profesor de literatură. Romanele sale noir au mare succes de public şi de critică, multe fiind şi premiate: Travail soigné (Irène) – Prix Cognac 2006, Robe de marié (Meilleur Polar Francophone 2009), Cadres noirs (Prix Le Point du Polar européen 2010).
La revedere acolo sus (Ed. Trei, 2014) i-a adus Premiul Goncourt în 2013.
La Editura Trei, de acelaşi autor, a apărut Alex, distins cu Crime Writers Association International Dagger Award. Alături de Alex şi Camille (în curs de publicare), Irène face parte din trilogia ce-l are în centru pe inspectorul Verhœven.

Editura Trei

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.