L’île de Purgatoire - Insula Purgatoriului - Lucian Ciuchiţă

Insula Purgatoriului – L’île de Purgatoire, de Lucian Ciuchiţă – publicat în Franța

   Am făcut cunoștință cu cărțile lui Lucian Ciuchiţă la începutul anului 2016. De atunci aștept cu aviditate orice nouă apariție, pentru că toate romanele autorului sunt un regal de istorie, filozofie, cultură. L-am admirat pe autor pentru că nu se da bătut, luptă pentru adevăr, se zbate în hățișul problemelor de zi cu zi, dar mai ales scrie, scrie mult pentru că are multe de spus

   Lucian spunea într-o poezie:” Scos din ape, înecând speranțe/ M-am bucurat că sunt bărbat/ Și că voi putea să lupt cu mine,/ Învingându-mă, mă voi lupta cu/ Existența…”

Și a reușit!

   Romanul “Insula Purgatoriului”a fost la început un scenariu (plagiat de cei din cetatea filmului și disputat în săli de judecată), apoi un roman primit cu interes de cititori, dar Lucian și-a dorit mai mult.

  Și iată că “Insula Purgatoriului”- L’île de Purgatoire”a fost publicat în Franța, la Editura EDILIVRE  la începutul lunii februarie, se poate găsi în multe librării pariziene fiind promovat de CNL (Centre Național du Livre).Insula Purgatoriului - L’île de Purgatoire - Lucian Ciuchiţă Salon du Livre-Paris Lucian Ciuchita

    Va fi prezent la, în perioada 15-18 martie, la standul Editurii Edilivre și va apărea în anuarul cărților expuse la această grandioasă manifestare.

  În comunicatul de presă editura franceză face o prezentare a cărții și a autorului, lucruri pe care voi le puteți citi pe site.

  Important este că editura va promova romanul în toate țările francofone, inclusiv în Canada.

Mult succes Lucian Ciuchiţă din partea întregii echipe de la Literatură pe tocuri.

De vorbă cu sciitorul Lucian Ciuchiţă

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

2 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.