Interviu cu autoarea Nicoleta Tudor

Interviu cu autoarea Nicoleta Tudor – Ce-ai făcut in ultimii 4 ani?

Interviu cu autoarea Nicoleta Tudor – Ce-ai făcut in ultimii 4 ani? autori români.

   În 2016 am demarat campania ,,promovăm autori români,, – recenzii și interviuri. Să vedem astăzi, după 4 ani ce au mai scris scriitorii noștri. O nouă rubrică pe Literatura pe tocuri. 

    Așa că am adresat câteva întrebări prietenilor noștri.

    Azi Nicoleta Tudor

  În 2016 când ne-am cunoscut și am stat la povești erai după primele cărţi publicate. Acum, 4 ani mai târziu (deși eu te-am urmărit) vreau să le spunem cititorilor ce ai făcut în acest timp.

  Nicoleta: Pentru început, aș vrea să mulțumesc din suflet echipei Literatura pe tocuri, care a fost alături de mine încă de la începuturile mele într-ale scrisului.

  Într-adevăr, au trecut 4 ani de când împărtășim împreună dragostea pentru lectură, pentru poezie și frumos. Au fost ani minunați, în care am cunoscut oameni frumoși, colegi scriitori minunați, pe care i-am citit cu drag și de care sunt tare mândră, caci scrierile lor sunt la nivelul scriitorilor celebri și mi-au încântat sufletul.

Arci: Ce planuri în plan personal sau profesional ţi s-au împlinit? (cărți traduse, concursuri, publicat afară, premii, înființare de editură).

  Nicoleta: Felul în care s-a desfășurat viața mea în cei 4 ani a făcut să mă simt o persoană împlinită. Am evoluat foarte mult în domeniul poeziei, creațiile mele fiind solicitate de numeroase reviste. Am publicat poezie patriotică în Antologia “Lacrimi pentru nemurire”, apărută cu ocazia Simpozionului Internațional “Lacrimi pentru nemurire”, ediția a III-a și a IV și de asemenea, poezie de dragoste în antologia “Apollon, lecția de poezie”, în antologia “Toamna la Apollon”, în antologia “Vis de toamnă”, în antologia “Literatură din călimară”,  în antologia “Izvorul cuvântului – Prieteni”, în antologia “Vis cu Nichita”.De asemenea am publicat poezii în revista “Creneluri Shighisorene”, o revista bianuală, editată de Asociația Literară “Creneluri Shighisorene”,  în revista “Condeie Ilfovene”,  în revista “Opinia Națională” și în revista “Cenaclul de la Păltiniș”.

  În revistele “Pro Saeculum” și “Banchetul” au apărut critici literare ale celor trei volume de proză: “Cercurile mistice”, “Orașul de deasupra” și “Toria”, semnate de criticul literar Marin Iancu.

  Am obținut Premiul Special la Concursul Internațional “Vis de toamnă”, organizat de Societatea Culturală “Apollon”.

  Am obținut Trofeul “Elogiul Iubirii” la Festival-Concurs internațional de creație literară “Elogiul iubirii”, Ediția a II-a, 2020.

Pe partea de proză mi-a mers la fel de bine.

Arci: Ce cărți ai mai publicat?

  Nicoleta: În 2016, când ne-am cunoscut, reeditam “Cercurile mistice” și “Orașul de deasupra” la editura Librex Publishing, editură la care public și în prezent;

   La Târgul de carte Bookfest 2017 am lansat romanul “Toria”, cel de-al trei-lea roman din trilogia “Cercurile mistice”.

  În toamna anului 2017, la târgul de carte Gaudeamus, am lansat primul volum de poezie, “Dincolo de nori”, poezii pe care le-am scris în adolescență și cu greu mi-am făcut curaj să le public și mă bucur că am făcut-o, căci am redescoperit bucuria de a scrie poezie.Interviu cu autoarea Nicoleta Tudor

  În decembrie 2018 a apărut romanul «Triunghiul de foc», primul roman dintr-o trilogia cu același nume.

  În noiembrie 2019 am lansat cel de-al doilea volum de poezie, “Tăcerea frunzei”.

  În aprilie 2020 a apărut romanul « Regăsirea discurilor solare », cel de-al doilea volum din trilogia “Triunghiul de foc”.

  În august 2020 (sper) va apărea romanul “Cercul Vrăjitorilor”, al trei-lea roman din trilogia “Triunghiul de foc”.

În decembrie 2020 va apărea volumul de poezie “Verdele luptă până târziu”.

În prezent am în lucru un nou roman fantasy și un volum de poezie.Interviu cu autoarea Nicoleta TudorInterviu cu autoarea Nicoleta Tudor

Arci: Spune-ne câteva cuvinte despre ele.

   Nicoleta: Nu o să spun prea multe despre cărțile mele, doar că sunt povești de viață, povești de dragoste, împletite cu multă fantezie. În cărțile mele veți întâlni blesteme, farmece, vrăji, ritualuri, toate bazate pe povești din România, acțiunea tuturor cărților mele petrecându-se în România.

Arci: Cum au fost primite de către cititori noile cărți?

  Nicoleta: Sinceră să fiu, când am început să scriu, nu îmi imaginam ce impact vor avea cărțile mele asupra cititorilor. Sunt cărți așteptate, dorite, citite pe nerăsuflate atunci când apar. Reacțiile cititorilor, comentariile lor, mesajele primite de la ei, mă fac să continui această pasiune cu și mai mult drag, să creez noi și noi povești cu care să ajung la sufletele oamenilor.

  Ce m-a surprins cel mai mult a fost felul în care mi-au fost primite poeziile. Mi-a întrecut cu mult așteptările.

Arci: În ultimii patru ani s-a schimbat ceva pe/în piața de carte? În bine, în mai puțin bine? 

  Nicoleta: Nu știu dacă s-a schimbat neapărat ceva, dar ce este important, este că scriitorii români sunt mult mai vizibili pe piața de carte, decât în anii din spate.

Arci: Ce urmează? Ce povești? Ce planuri? Ce vise?

  Nicoleta:  Ooo, planuri sunt, idei sunt, vor urma noi povești, așa cum mi-am obișnuit cititorii, povești de pe meleagurile țării noastre și, cum îmi place mie, voi prezenta locuri mirifice, invitând cititorii să le viziteze, să se bucure de grădina Maicii Domnului.

Arci: Câteva cuvinte  pentru  cititorii și echipa Literatura pe tocuri.

   Nicoleta: Așa cum am început, voi încheia, mulțumind echipei Literatura pe tocuri, echipă datorită căreia am ajuns mai repede, pot spune, la cititori. Prima recenzie apărută uneia dintre cărțile mele, a fost scrisă de o persoană din echipa Literatura pe tocuri. Nu am să uit niciodată ce am simțit citind acea recenzie, și pentru emoția trăită atunci, vă mulțumesc și acum. Cu aceeași emoție citesc în continuare recenziile și cuvintele frumoase pe care le primesc de la voi. Ce pot să mai spun, e că am rămas aceeași, și voi fi prezentă pentru cititorii mei, răspunzându-le cu același drag și bucurie mesajelor publice și private, bucuria lor fiind înzecit și bucuria mea.

Arci: Mulţumim Nicoleta si mult succes în continuare!

Cărțile Nicoletei Tudor le găsiți pe site-ul Librex.ro

Interviuri autori români

 

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

4 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.