Iubesc să fiu femeie

Iubesc să fiu femeie. Ghidul femeii de nota 10 – Hedi Hoka – Editura Sian Help – recenzie

Titlu: Iubesc să fiu femeie. Ghidul femeii de nota 10

Autor: Hedi Hoka

Editura: Sian Help (Editura All)

Număr pagini: 224

Data apariției: 2014, 2015, 2018

   Hedi Hoka s-a născut la Cluj și s-a specializat în psihologie, în numeroase țări: Finlanda, Austria, Germania și Ungaria. În prezent, este doctor în psihologie, coach, trainer, public speaker și autor. A creat primul CD mindfulness din România, intitulat „Relaxează-te”, care s-a vândut în peste 10.000 de exemplare. „Iubesc să fiu femeie” este prima carte pe care a publicat-o în România.

   În general, nu citesc cărți de dezvoltare personală. De fapt, cam singurele cărți pe care le citesc sunt cele de beletristică. Totuși, când m-am uitat pe site-ul Editurii All și am văzut această carte, am zis să îi dau o șansă. M-a atras titlul, recunosc! Sunt foarte conștientă că nu sunt o femeie de nota 10 – uneori nici pe departe – și la fel de conștientă că o carte nu mă va schimba prea mult, dar mi-am zis că trebuie să văd și eu ce e cu cartea asta.

   Unele pasaje din carte mi-au plăcut și chiar m-am regăsit în câteva dintre ele. În schimb, au fost și pasaje care mi s-au părut imposibil de realizat, pentru mine, cel puțin. Mi-a plăcut împărțirea cărții în capitole și subcapitole, fiecare dintre ele dedicate anumitor situații. În prima parte, m-am regăsit pe mine, cea de acum peste 10 ani. În a doua, cea dedicată femeii căsătorite, și în a patra parte, cea dedicată femeii-mamă, m-am descoperit pe mine, cea din prezent.

   Cartea este dedicată exclusiv femeilor, femeilor de orice vârstă. Fiecare femeie are și perioade mai puțin bune, trece și prin diverse probleme și se confruntă cu sentimente de tristețe. Sunt sigură că toate femeile au avut perioade când s-au simțit singure, nefericite, sau singure chiar dacă erau într-o relație. Ei bine, acestea sunt exact femeile cărora li se adresează cartea.

   Primul capitol îi este dedicat femeii independente și singure. Aici, i se explică femeii singure de ce îi este scăzut potențialul de seducție și ce trebuie să facă pentru a fi plăcută de alții și, în final, pentru a avea un iubit. În acest capitol, femeia este învățată cum să se iubească și se placă ea, în primul rând, ca apoi să aștepte să fie iubită de alții.

Dulapul păstrează o serie de preferințe și decepții ce descriu experiențele prin care ai trecut. E un fel de oglindă nu doar a evenimentelor, ci și a relațiilor, a despărțirilor prin care ai trecut. Reflectă atitudinea ta față de sex, starea financiară, pierderile, creșterile în greutate, schimbarea locului de muncă etc. Dulapul tău este cel mai bun profil de psihologie pe care l-ai făcut vreodată!”

   Al doilea capitol este scris pentru femeia căsătorită și este menit să o ajute pe aceasta să fie fericită în căsnicie. De asemenea, i se explică femeii căsătorite cum stau lucrurile cu înșelatul din partea partenerului, de ce este normal uneori să se întâmple așa, dar și cum poate trece peste astfel de lucruri. În plus, este învățată cum să găsească echilibrul viață-muncă, pentru a nu-și distruge căsnicia în favoarea carierei.

Dacă din motive financiare sau care țin de carieră lucrezi prea mult, te înțeleg. Dar atunci ascultă-ți corpul. Când te simți obosită, nu forța. Corpul are limitele lui. Este OK să fii promovată, dar nu este în regulă să faci asta cu prețul sănătății tale.”

   Al treilea capitol îi este dedicat femeii divorțate. Aceasta este susținută în trecerea prin fazele divorțului și ajutată să treacă peste o astfel de perioadă grea.

   Al patrulea capitol este scris pentru femeia mamă, acea femeie care adeseori uită că este, în primul rând, femeie și soție și se dedică în totalitate copiilor. Femeia mamă este învățată cum să fie și mamă și iubită, în același timp. În plus, capitolul conține și un chestionar în urma căruia femeia mamă poate afla dacă este mai mult mamă, sau mai mult iubită. Cu alte cuvinte, este testată să descopere în ce măsură este dedicată copiilor și soțului ei.

   Al cincilea capitol este dedicat femeii aflate în toamna vieții. Aici, femeia trebuie să învețe să accepte bătrânețea și să se împace cu ideea morții. Este învățată cum să își accepte viața, inclusiv trecutul și chiar viitorul.

   Cum spuneam, nu sunt tocmai adepta cărților de dezvoltare personală, dar mă bucur că am citit această carte și că o voi avea, de acum încolo, în bibliotecă. Cu ajutorul acesteia, am reușit să conștientizez anumite greșeli pe care le fac în viața de femeie, soție și mamă și, poate, să le pot și corecta. Sunt sigură că depinde doar de mine să fac anumite lucruri altfel, dar poate citirea cărții va fi un impuls suficient cât să schimb acele aspecte ale mele de care nu sunt pe deplin mulţumită.

Cartea Iubesc să fiu femeie. Ghidul femeii de nota 10 poate fi comandata de pe site-ul Editura ALL

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, Divertalibrărie.net şi cărtureşti

recenzii cărţi

Iubesc să fiu femeie. Ghidul femeii de nota 10 – carte de dezvoltare personală

 

***Eva Anca***Salut, eu sunt Anca, o pasionată de cărți și de scris (orice, în afară de cărți). Pasiunea mea pentru citit mi-a trezit dorința de a scrie despre cărțile citite. Când nu citesc, sunt mamă, soție și content writer. În ceea ce privește preferințele mele literare, aș putea spune că nu prea am preferințe în privința genului, deoarece îmi place ca o carte să fie pe gustul meu, fie ea fantasy, romance, thriller sau orice altceva. Citesc în cea mai mare parte cărți scrise de autori români contemporani. Despre cărți, pot vorbi o zi întreagă și să nu mă satur, dar dacă nu am acest punct comun cu o persoană, sunt retrasă, tăcută și închisă în carapacea mea.

14 COMMENTS

    • Multumesc! Am avut si eu momente cand simteam ca nu e pentru mine, dar apoi venea cate un pasaj in care ma regaseam si a mers lectura.

  1. Felicitari pentru recenzie! Totusi, nu ma atrage cartea. Nu cred ca poti invata anumite lucruri dintr-o carte, ca pe niste instructiuni de manual.

    • Multumesc! Cu siguranta nu poti invata ca dintr-un manual, dar poate reusesti sa descoperi anumite lucruri. De altfel, nici eu nu sunt un fan al cartilor de dezvoltare personala.

  2. Felicitări, Eva! Eu citesc astfel de cărți. E adevărat că suntem într-o perioadă de acută teoretizare și se scrie mult despre cum ar trebui să ne raportăm la viață ca să fim fericiți, însă e plăcut să citești diverse perspective. Felicitări! Mi-a plăcut foarte mult recenzia ta!

    • Multumesc din suflet! Cum spuneam, eu nu sunt un fan al genului, dar uneori chiar e placut sa ies din zona mea de confort si sa citesc asa ceva. Nu pot sa spun ca mi-a schimbat viata, dar poate, cumva, a fost placut sa vad ca nu sunt singura care se confrunta cu anumite ganduri sau situatii.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.