Lansare carte „Ocolul Pamantului in sapte luni si o zi” de Generalul...

Lansare carte „Ocolul Pamantului in sapte luni si o zi” de Generalul C. Gavanescul

  Editura CORINT și Librăria CĂRTUREȘTI VERONA

au plăcerea să vă invite

MIERCURI, 23 MARTIE 2016, ORA 18.00,

LA CĂRTUREȘTI VERONA, ÎN CEAINĂRIE

(Bulevardul Pictor Arthur Verona nr. 13),

la evenimentul de lansare a cărții

OCOLUL PĂMÂNTULUI ÎN ȘAPTE LUNI ȘI O ZI

de General Constantin Găvănescul

Jurnalul de călătorie al Principelui Carol

Volumul 1 ♦ Egiptul

În prezența ASR Principele Radu al României

Vor lua cuvântul:

Ana-Maria CAIA, redactor-șef Șapte Seri și realizator RFI România

Col. (r) Eugen PELIN

Filip-Lucian IORGA, istoric

Lansare moderată de Ana ANTONESCU, redactor-șef al Editurii Corint

Ocolul Pamantului in sapte luni si o ziOcolul Pământului în şapte luni şi o zi de General C. Găvănescul este cronica detaliată şi meşteşugit scrisă a călătoriei Principelui Carol, viitorul Rege Carol al II-lea al României, în jurul lumii, în anul 1920. Prin intermediul povestirii unuia dintre participanții la pasionanta expediţie, îl vom însoţi pe Principele Carol, pe măsură ce vom citi volumele acestei serii, pe mai multe continente, pe mare şi pe uscat, în Grecia, Egipt, Ceylon, India, Indochina, China, Japonia, Statele Unite ale Americii.

De la fastul ceremoniilor oficiale, la pitorescul locurilor vizitate, cronica lui Găvănescul este o poveste despre curaj, spirit de aventură şi curiozitate faţă de celălalt, despre patriotism, simţul datoriei şi prietenie. Este epopeea unui vlăstar regal plecat într-o călătorie iniţiatică. Este o amintire preţioasă despre lumi dispărute şi despre felul în care era, cândva, România onorată în lume. Pentru prima dată, vă oferim versiunea integrală şi revizuită a acestui nepreţuit memorial de călătorie.

Ediția a doua revizuită

Prefaţă de Col. (r) Eugen Pelin

Note de Filip-Lucian Iorga

ISBN: 978-606-8723-88-4

Format: 13×20 cm, 384 pag. + 8 coliță

Copertă broşată cu clapete

Preţ: 34.90 lei

Istoria cu blazon este istoria elitelor autentice. Este povestea unei lumi care a strălucit prin stil, prin inteligenţă, bun-gust şi subtilitatea conversaţiei din saloane. Este istoria unor oameni care au fost binecuvântaţi nu numai cu avere şi ranguri, ci şi cu patriotism, spirit de sacrificiu şi simţul datoriei.

Studii istorice, jurnale, memorii, monografii, evocări, literatură „cu ştaif”, reeditări sau mărturii inedite ne vor ajuta să recuperăm istoria dramatică şi plină de farmec a vechilor elite româneşti sau de pe alte meleaguri.

Coordonatorul colecției: Filip-Lucian Iorga

Carte recomandată de Revista HISTORIA

DESPRE AUTOR:

Constantin Găvănescul (1871-1942) s-a născut în localitatea Găvăneşti, județul Buzău, într-o familie de răzeși. În 1891, absolvă Liceul Militar din Craiova, apoi își continuă studiile la Şcoala Militară de Infanterie din București. Intră în rândurile armatei române în 1893, cu gradul de sublocotenent. Avansează treptat în grad, obținându-l în 1917 pe acela de general de brigadă. În calitate de şef al misiunii militare atașate pe lângă Principele Moștenitor Carol, generalul Găvănescul face o călătorie de studii în Egipt, în India, în Extremul Orient și în Statele Unite ale Americii, între 20 februarie 1920 și 21 septembrie 1920. Voiajul acesta prilejuiește scrierea unui jurnal de călătorie, Ocolul Pământului în șapte luni și o zi.

Drăgan Milica (Mili) - Membru Fondator / PR / Editor coordonator - Admin. grup Facebook - Literatura pe tocuri

1 COMMENT

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.