Ou în pâine - Supă de roșii cu morcovi - Rulouri din piept de curcan

 Ou în pâine – Supă de roșii cu morcovi – Rulouri din piept de curcan cu umplutură de telemea – Mousse de cafea cu frișcă

1.Aperitiv: Ou în pâine (Vero)

o felie de pâine, îi scoatem miezul.

  • punem într o tavă puțin unt sau ulei de măsline după care punem un ou în mijlocul coajei.
  • adăugăm sare și piper și prăjim și pe a doua parte.
  • ideal pentru musafiri sau pentru copii

2. Supă de roșii cu morcovi (Iliuţa)

  • o ceapă tăiată cubulețe mici, un ardei gras și trei roșii mari decojite și tocate mărunt se sotează cu puțin unt pentru 2-3 minute.
  • 2 morcovi, trei căței de usturoi și o țelină mică curățate și date pe răzătoare se adaugă peste ceapă și roșii.
  • punem sare, piper, boia și busuioc după gust.
  • le mai lăsăm pentru 2-3 minute la foc mic.
  • ulterior adăugăm 2 litri de apă sau zeamă de supă și le lăsăm să fiarbă pentru 15 minute la foc potrivit.
  • la final adăugăm 250 ml smântână de minim 20% grăsime și blendăm compoziția.
  • se decorează cu pătrunjel tocat .
  • se servește cu crutoane sau bucăți de brânză .

3.Rulouri din piept de curcan cu umplutură de telemea (Iliuţa)

  • porționăm un piept de curcan în fâșii pe care le asezonăm cu sare, piper și boia picantă.
  • pentru umplutură folosim: 200 g telemea, 4 căței de usturoi răzuiți, o legătură de mărar tocat mărunt și o lingură de smântână de gătit.
  • ungem feliile de piept de curcan cu compoziția de telemea și le rulăm
  • fiecare rulou format îl trecem prin făină și ou după care le prăjim pentru 1-2 minute.
  • ulterior așezăm rulourile prăjite într-o tavă tapetata cu hârtie de copt și le lăsăm pentru 25-30 minute în cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius.

4. Mousse de cafea cu frișcă (Iliuţa)

  • 500 g frișcă lichidă, 30 g zahăr brun, 200 g ciocolată, 1/2 lingură cacao și 2 linguri cafea solubilă se pun la foc mic până compoziția de omogenizează.
  • se lasă la răcit și se pune  la congelator pentru 20 minute.
  • după o mixăm pentru 3 minute și o lăsăm din nou la congelator pentru încă 20 minute.  –la final o mixăm până obținem o pastă cremoasa.
  • se servește cu frișcă bătută.
  • noi o preferăm cu biscuiți făcuți în casă.
***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

5 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.