Doamna Palatului de Maria Philip

Doamna Palatului, de Maria Philip – Editura Petale Scrise

Doamna Palatului

Maria Philip                                

Editura Petale Scrise
Anul apariției: 2023
Numărul de pagini: 210
Gen: erotic, dark fantasy, historical romance, 18+

  Atunci când un bărbat misterios o răpește pentru a-i studia calitățile neobișnuite, frumoasa Lisa se trezește într-o lume nouă, în care regulile sunt diferite și, de cele mai multe ori, injuste.
Lordul Wilton Woodrow, surprins de efectul catalizator al tinerei asupra abilităților sale, este decis să încalce rânduiala străveche a clanului doar pentru a o studia.

Secrete și minciuni ies la iveală, iar cu cât Lisa află mai multe despre lumea în care este captivă, cu atât se pune în calea pericolului: un criminal însetat după sângele pruncilor nenăscuți.

Un nou roman dark fantasy medieval, cu note de erotism specifice autoarei, ne atrage în mrejele întunecate ale nebuniei unui suflet distrus de blestemul propriei familii.

   Maria Philip are darul de a captiva cititorul prin poveștile sale fantasy medieval, pigmentate cu  scene erotice și mister, prin stilul de scriere, personaje controversate și acțiune alertă. Reușește să-l atragă în filmul poveștii și îl determină să dea filă după filă pentru a afla mai mult și mai mult, până ajunge să regrete că s-a terminat.

   Însă, de această dată, autoarea a trecut la nivelul următor, ,,Doamna Palatului” fiind una dintre cele mai întunecate povești ale sale. S-a întrecut pe sine cu acest dark fantasy – crime înfiorătoare, scene terifiante, atmosferă gotică, secrete tulburătoare, personaje misterioase. Pericolul pândește la fiecare colt și nu știi în cine să ai încredere. O lectură absolut palpitantă!

  În ceea ce privește latura erotică, nu greșesc dacă spun că este mult mai pregnantă decât în oricare altă lucrare semnată de Maria Philip, cu cele mai provocatoare scene. În mod cert, această carte este dedicată femeilor care sunt suficient de deschise la minte. De altfel, am apreciat faptul că autoarea nu se teme de reacția publicului, nu este pudică și nu se cenzurează.

    Personajele sunt bine conturate, încercările prin care trec se succed cu repeziciune, nu scapă de una și apare alta, iar asta arată cât de machiavelică poate fi mintea autoarei, care le chinuie într-un mare fel. Evenimentele din carte te țin în priză, te fac să dai filă după filă, pentru că trebuie să afli ce se întâmplă mai departe, acțiunea curge într-un ritm rapid, iar suspansul este la cote înalte. Relația dintre protagoniști, cu suișuri și coborâșuri, este marcată de tensiuni și schimburi de replici acide. Lordul Wilton Woodrow este greu de descifrat tocmai pentru că știe foarte bine să-și mascheze trăirile. Este un bărbat complicat, cu un caracter dificil, fiind exigent, arogant și întunecat. Lady Lisa-Claire Wilford captează atenția prin felul de a fi, dând dovadă de empatie și toleranță, deci nu-i de mirare că Wilton e fascinat de ea și vrea să o studieze.

   ,,A mers în lumea ei să rezolve o problemă pe care o are, dar a dat peste ea, atât de diferită de tot ce a cunoscut. Problema pentru care a mers acolo poate să mai aştepte. Se va gândi cum să o rezolve şi pe aceea, pentru că nu are de gând să mai facă aceeaşi greşeală ca prima dată…”

   Părinții Lisei Wilford fac parte din nobilime, dar sunt săraci și suficient de materialiști încât să se folosească de ea să muncească pentru traiul lor lejer. Tânăra are 25 de ani, cam mulți pentru o fată nemăritată, asta pentru că defectul ei de la picior îi ține pe bărbați la distanță. Însă nu și pe bogatul doctor Wilton Woodrow, care are de gând să-i studieze calitățile neobișnuite, să facă experimente pe ea. Bărbatul îi propune ca timp de un an de zile să locuiască în palatul său, iar ca răsplată, îi va susține familia cu sume duble față de cele câștigate de ea până acum. Lisa îl crede un impostor, așa că bărbatului nu-i mai rămâne nimic de făcut decât să o răpească.

   ,,Fata priveşte în jur, uimită de peisajul trist, dar surprinzător în egală măsură. Nu a văzut în viața ei atât de multă gheață și zăpadă, așezate pe construcții mohorâte și întunecate, din piatră.

  Palatul e imens, în stilul vechilor castele din locurile ei natale. Doar interiorul e ticsit cu lux. Pe dinafară, pereții din piatră neagră dau impresia de dragon uriaş, gata să-şi reverse flăcările pe gura imensă formată de uşile mari şi grele din fier de la intrarea în clădire, care mereu stau larg deschise, alte uşi din lemn izolând interiorul.”

   Lady Lisa se trezește într-o lume gotică, în care orânduiala veche se păstrează din cauza vremii aspre și a pericolelor. Cetatea în care a fost adusă creează un spectacol sumbru, fiind construită pe marginea unei prăpăstii. Atmosfera funestă din interiorul palatului, dar si stăpânii locului, îi dau fiori reci pe șira spinării. Rudele lordului Wilton emană răutate, sunt dominatori, ciudați și taciturni, de parcă ar comunica altfel decât prin viu grai. Chiar și servitorii sunt stranii. Și, totuși, Lisa încearcă să-și învingă frica, lucru care trezește admirația răpitorului ei.

   ,,În rarele certuri cu Howard, chiar şi lui îi produce teamă, ceea ce este normal în cazul său. Dar, până la Lisa, nimeni nu a reacționat aşa în prezența celor doi. Nu înțelege ce poate să se întâmple cu ea. El nu îi produce acelaşi sentiment, chiar dacă nu a fost tocmai blând cu ea. Îi simte reacția organismului, ceva ce nu poate fi ascuns. Și a avut acea reacţie chiar fără să îi cunoască, la prima întâlnire cu ei, după ce a adus-o la palat. A avut paciente bătute crunt, care se îngrozeau la apropierea agresorului, dar în cazul ei nu poate fi vorba de aşa ceva. Ei nu s-au mai întâlnit. E hotărât să descopere misterul care o învăluie pe această tânără, atât de diferită de toți ceilalți…”

   Pe zi ce trece, Wilton ajunge să îi admire ambiția și dârzenia cu care trece peste momentele dureroase, fără să se plângă. Îi place încăpățânarea și ambiția cu care își susține cauzele pierdute. Nici măcar nobilimea din zonă nu are curajul să aducă vreo ofensă familiei lui, dar ea îndrăznește să-l provoace ca nimeni altcineva. Uneori îi e greu cu ea, atât de curioasă, fără să o poată face să se oprească, cum face cu restul oamenilor, controlându-le mintea. Nu a întâlnit pe nimeni asemenea ei. E curios până unde merge diferența dintre ea și ceilalți oameni.

   Tinerei i se dă voie să facă ce vrea și primește tot ce are nevoie, însă trebuie să țină cont de anumite reguli. Poate să se plimbe prin cetate, însă doar însoțită și abia după ce se sfârșește iarna. Până atunci, trebuie să stea închisă în palat și să primească îngrijirile necesare, care să o facă să se simtă mai bine.

   Însă Lisa este cât se poate de încăpățânară și dornică să afle cât mai multe lucruri despre lumea în care este captivă, fără să își dea seama că se pune în calea pericolului. Un criminal sau poate un animal ucide, în mod brutal, femeile însărcinate și le smulge copiii nenăscuți din pântece. De mai bine de doi ani dispar femei tinere, care așteaptă prunci, însă nici până acum nu a fost găsit vinovatul. De ce ar merge acele femei în sălbăticie să fie atacate şi omorâte de animale? Și de ce doar abdomenul le e sfârtecat? Un animal începe să mănânce burta, dar apoi mănâncă şi restul, nu? Ce secret ascunde Wilton? Va accepta el propunerea tinerei de a-l ajuta în căutarea criminalilor? Citiți cartea și veți primi toate răspunsurile!

   ,,Doamna Palatului” – un  dark fantasy captivant, condimentat cu scene fierbinți, care îți stârnește un amestec tumultos de sentimente contradictorii.

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: cartepedia şi cărtureşti, librărie.net

Recenzii cărți

 

***Alina Geambaşu (Alina)***Simplă și complicată în același timp, prudentă și încăpățânată. Compar nevoia de a ști, cu desfășurarea unui mecanism și refacerea lui piuliță cu piuliță pentru a vedea cum funcționează. Când ceva mă depășește, mă simț ca David înainte de întâlnirea cu Goliath, când constată că a uitat să-și aducă praștia. Marea mea pasiune este literatura fantasy, romance și thriller. Posesoare a unei imaginații debordante, reușesc cu ușurință să mă transpun în pielea personajelor din cărți. Din postură de vrăjitoare mai am de lucru cu vrăjile.

1 COMMENT

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.