Libris.ro lansează #RespectYourself, o campanie despre lectură ca manifestare a respectului față de sine

   Libris.ro, cea mai mare librărie online din România, lansează #RespectYourself Ofera-ti timp pentru lectura, o campanie – manifest pentru conștientizarea faptului că alocarea de timp pentru lectură este o formă de respect față de propria persoana.„Credem în puterea lecturii de a deschide lumi, suflete, minți. Apropierea de carte înseamnă educare, înseamnă o preocupare sănătoasă, generatoare de valori și de oameni care pot duce societatea, frumos, mai departe. Este firesc să susții cauze în care crezi, iar noi știm că o lume în care oamenii sunt preocupați de cultură este o lume frumoasă în care ne place, tuturor, să trăim. Credem că lectura este una dintre cele mai puternice forme de respect pentru tine, prin a aloca timp pentru dezvoltarea ta, pentru relaxare și dialog cu tine însuți”, declară Laura Țeposu, Fondator și Director de Dezvoltare Libris.ro.

  În cadrul campaniei #RespectYourself, Libris.ro provoacă publicul, clienții, dar și liderii de opinie din domenii variate, să vorbească despre percepția lor asupra lecturii din perspectiva respectului de sine, despre timpul pe care îl dedică pentru lectura, precum și despre cărțile pe care le citesc.

  Campania #RespectYourself se desfășoară pe tot parcursul anului 2018 și cuprinde un întreg calendar de acțiuni. „În primul rând am gândit un proiect pilot ce vizează două școli din România, una din mediul urban și cealaltă din mediul rural. Încercăm să identificăm, la nivelul fiecărei unități de învățământ, care este raportarea față de lectură: câți copii citesc, ce anume citesc, ce cărți le-ar plăcea să găsească în biblioteca școlii, cât citesc părinții lor etc. Vom realiza un studiu, iar concluziile le vom folosi pentru a programa evenimente în colaborare cu cadrele didactice în scopul apropierii copiilor și familiilor acestora de cărți. De pildă, avem în vedere dotarea bibliotecilor celor două școli cu cărți pe placul elevilor, dar și pentru părinți și profesori. La finalul celor 12 luni se vor măsura rezultatele și credem că ele vor sprijini ipoteza că acolo unde se alocă resurse financiare, materiale și de timp, numărul de ore alocate lecturii va crește. Laura Țeposu.

   #RespectYourself Oferă-ți timp pentru lectură va fi promovată și în mediul online. Toate materialele și acțiunile Libris din 2018 vor fi sub umbrela acestei campanii sprijinită și de persoane publice care sunt modele de urmat în domeniul lor de activitate. Vor exista provocări pentru bloggeri, pentru cititorii pasionați, dar și pentru cei care încă n-au descoperit plăcerea lecturii. Pagina dedicată acestui proiect poate fi accesată ușor la https://www.libris.ro/respectyourself.

   Despre Libris.ro

   Fondat în 2009, Libris.ro este o afacere 100% românească și cea mai mare librărie online din România. Peste 120.000 de titluri de carte stau la dispoziția cititorilor pe Libris.ro, alături de jocuri pentru copii, board games, muzică, filme și cadouri.

  Din decembrie 2014, Libris.ro s-a alăturat Organizației „Salvați Copiii” în proiectul de reducere a mortalității infantile în România.

3 COMMENTS

  1. De admirat campania lor, doar prin lectură poate reușim să avansăm și noi ca oameni. Lectura este o formă a fericirii. Ultima la care vom renunţa.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.