Oana Arion

Listă cărți scrise de Oana Arion

Seria ,,Nemuritor”:  Ultimul viking, Te voi găsi, Dincolo de timp,  Prin cenuşa de visuri, Pentru că eu sunt, Pentru că eu sunt, Pentru că tu eşti

1. Ultimul Viking – recenzie

   Relaxant, amuzant,  ironic prin prisma personajului feminin, misterios şi devastator de legendar, Ultimul viking în esenţă este bazat pe o construcţie serioasă şi o documentare minuţioasă în legendele nordice. Oana Arion reuşeşte să creeze un fantasy fascinant, o poveste de dragoste vibrantă între un humanoid Victoria şi un vampir Arrio. Pe lângă povestea de dragoste avem mister, secrete, intrigă, creaturi fascinante şi dominante, legende, şi un personaj secundar, Ian, cu mult mai misterios şi mai intrigant decât vampirul Arrio. O lume fascinată, în care nu ştii ce se ascunde în spatele fiecăruia, ce creatură venită din altă lume ascunde în interior. O comoară, o monedă, o legendă, un blestem, o Victoria, un vampir,  un Ultim Viking, şi să nu uităm de un mic dragon (şopârla orfană).  Ultimul viking este o cutie a misterelor. Ridici capacul şi nu ştii ce vei descoperi. La început scormoneşti timid, nu eşti foarte fascinat, dar cu cât înaintezi în căutare devii dependent de a descoperi secrete, de-a înţelege misterul şi mai ales vrei să afli: de ce Victoria? Cine este Ultimul viking şi care este misiunea lui, ce creaturi mistice îţi apar în calea ochilor de cititor?  În acelaşi timp aştepti ca la uşa unei Catedrale să afli cum decurge povestea de dragoste dintre o creatură a nopţii şi o femeie cu sânge cald pulsând prin vene-o creatură a luminii. Aştepţi să vezi şi ce se întâmplă cu personajele secundare, pentru că sunt o componentă extrem de importantă în acţiune, care întregeşte simplitatea şi magia, misticismul şi realul, viaţa şi moartea, secrete şi adevăruri.

2. Te voi găsi – recenzie

  Primul volum se încheie oarecum ca şi cum lucrurile ar fi intrat pe un făgaş normal şi liniştit, Arrio pleacă împreună cu Ian să rezolve problema comorii arginţilor, Victoria primeşte mesaje şi este în temă cu fiecare pas al lor, totul pare liniştit asta până când ultimul mesajul cu dispariţia lui Arrio disturbă liniştea. Se pare că era liniştea dinaintea furtunii.

  Te voi găsi aduce acţiunea în prim plan, călătoria Victorie plină de neprevăzut şi pericole, alături de faimosul Ian.

3. Dincolo de timp – recenzie

   În acest volum personajul feminin se pare că are mai multă maturitate, începe să realizeze ceea ce se întâmplă cu ea, dar îşi pune şi întrebări, întrebări care până atunci rămăseseră cumva ascunse în conştientul ei, sau poate ascunse în spatele pasiunii. Pasiunea aceea mistuitoare a trecut, a rămas iubirea în esenţa ei pură şi atunci este evident că se întrebă ce îşi doreşte cu adevărat.

Scris în aceeaşi manieră inconfundabilă, volumul trei ne aduce, aşa cum era de aşteptat, întâmplări şi personaje noi

4. Prin cenuşa de visuri – recenzieprin cenusa de visuri

   Prin cenuşa de visuri este un portal către final, desluşind o mică parte din ceea ce ne frământa ca şi mister în celelalte volume. Surprizele se ţin lanţ şi cartea te impresionează cu fiecare scenă prezentată.

   Acţiunea volumului patru se petrece pe două planuri: prezent şi trecut, dar, dacă mă întrebaţi pe mine aş spune prezent-trecut şi viitor, depinde din ce unghi priveşti.

5. Pentru că eu sunt, Pentru că tu eşti

Ultimul volum se pare că este unul de rezolvare a tuturor problemelor, dar….totuşi…mai vreau ceva. 🙂

Şi…aşa cum a început, cu un volum foarte bun, seria se încheie în aceeaşi notă. Citiţi seria Nemuritor, un debut excelent al autoarei Oana Arion.

6. Fugi – roman independent

   Ce-ai face dacă mâine ar fi ultima ta zi în lumea în care trăieşti? Ce-ai face dacă de maine oamenii pe care îi cunoşti ar dispărea? Si dacă, pentru a reuşi să supravieţuieşti trebuie să uiţi cine ai fost. Să nu te opreşti. Să nu priveşti în urmă.
Ei sunt acolo. Pândesc. Aşteaptă.
Nu poţi decât să fugi!
‒ Fugi!
‒ Unde? Nu a mai rămas nimic. Nimic de iubit. Nimic de apărat.
‒ Doar fugi. Vei afla.
    Mi-a plăcut cartea. Am fost şi eu într-o permanentă fugă alături de personaje, mi-am ţinut respiraţia la câteva întâmplări, am urât personajul feminin, care m-a enervat îngrozitor, dar, asta înseamnă sa citeşti o carte bună. Să trăieşti, să urăşti,  să empatizezi şi la final să îţi dai seama că ai fost în poveste.
Oana Arion are această calitate scriitoricească, să te facă să treci prin toate stările.
Un thriller distopic, o lume apocaliptică, o carte care te face să stai în alertă filă cu filă.
Oana Arion

7. S.L.A.D.E – În curând!

   O serie de crime, o cursă pe viaţă şi pe moarte, un joc ce pare la început inofensiv şi o poveste de dragoste neobişnuită, toate acestea le puteţi descoperi în noul thriller semnat de O.G. Arion.
Dacă aţi citit cu drag seria Nemuritor şi dacă FUGI! v-a făcut să vă puneţi întrebări, atunci cu siguranţă S.L.A.D.E. vă va ţine cu sufletul la gură.
O poveste care începe şi se termină cu „dar dacă…? „

Începând cu luna februarie – 2019, seria Nemuritor va fi reeditata, la fel şi romanul FUGI!, toate în ediţie îmbunătăţită şi cu hăinuţe noi, iar în primăvară va apărea, evident – S.L.A.D.E. Toate sub egida Editurii UP.EDITURA UP

5 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.