Locul de muncă și dificultatea de a te menține motivat – Rubrica La vie en noir
Locul de muncă și dificultatea de a te menține motivat – Rubrica La vie en noir
Trăim într-o societate de consum, emancipată și plină de posibilități. Fluxul informațional este mare și adesea greu de digerat. Datele cu adevărat importante devin din ce în ce mai dificil de triat, iar sursele media de unde obținem analize și confirmărise bat adesea cap în cap, lăsându-ne tot mai debusolați și mai confuzi.
Pentru a ne desfășura traiul zilnic avem nevoie de bani și când zic asta nu mă refer la simplă supraviețuire, ci la asigurarea unui nivel minim de confort, atât pentru noi cât și pentru ceilalți membri ai familiei.
Joburile pe care le desfășurăm nu sunt întotdeauna prima noastră opțiune. Atunci când pornim pe drumul selectării unui loc de muncă, lipsiți de experiență, ne mulțumim cu prima oportunitate care ni se oferă. În ultimii 10 ani, numărul tinerilor absolvenți de studii superioare realizate pe bandă a crescut. Joburile limitate pe care le pot accesa îi determină adesea să profeseze în alte domenii decât cel pentru care s-au pregătit în prealabil. Lipsa experienței și a unor pile care să le scurteze căutarea într-o manieră convenabilă, îi pun în situația de a accepta joburi necalificate și prost plătite.
În momentul în care își caută un job în domeniul care îi interesează, de cele mai multe ori nu au șanse reale de a-l obține. Nu îi recomandă nimic anume. Reușesc să treacă de interviuri și testări doar cei care au ceva nativ, asumat și o carismă anume. Cei care se pot mula pe cerințele solicitate în mod intuitiv și o pot face într-o manieră reală, transparentă. Cei care știu să comunice și să se facă înțeleși și plăcuți simultan. Aceia sunt cei pentru care se face o excepție. Și asta pentru că știu să își afișeze potențialul și deschiderea de a învăța rapid noile cerințe, adaptându-se totodată din mers la solicitările jobului și ale echipei deja formate.
Dacă la început aceștia sunt extrem de mulțumiți de ceea ce au realizat și se simt norocoși că li s-a dat o șansă, entuziasmul scade pe măsură ce acumulează suficiente informații ca să înțeleagă cum funcționează lucrurile. De îndată ce potențialul lor crește, cresc și așteptările. Un salariu mai mare, o poziție mai bună, așteptări care nu vin întotdeauna însoțite de ideea de a aloca mai multe resurse mentale și emoționale pentru a-și asigura succesul. Multe sunt doar dorințe în care nu sunt dispuși să investească cu adevărat.
Citiți articolul integral pe blogul dananichitelea.ro
Rubrica La vie en noir
foto credit pixabay
Locul de muncă și dificultatea de a te menține motivat – La vie en noir
Un articol interesant!
Multumesc! ❤