Macaroane cu nucă – Ouă umplute cu ton în ulei – Salată...

Macaroane cu nucă – Ouă umplute cu ton în ulei – Salată de fructe

by -
1
Macaroane cu nucă - Ouă umplute cu ton în ulei - Salată de fructe

Macaroane cu nucă – Ouă umplute cu ton în ulei – Salată de fructe

1.Aperitiv: Ouă umplute cu ton în ulei (Iliuţa)

  • 10 ouă fierte tari se taie în jumătăți.
  • gălbenușurile mixate le combinăm cu 2 linguri maioneză, 2 linguri iaurt 10% grăsime, o lingură muștar de masă, 2 căței usturoi răzuiți, sare și piper după gust.
  • adăugăm ulterior 1 lingură zeamă de lămâie,  3 buc ceapă verde tocate mărunt și 300 g ton mărunțit și bine scurs.
  • amestecăm bine totul și umplem ouăle cu compoziția obținută.

2.Ciorbă de mazăre :

  • tăiem o ceapă mică mărunt, o călim în puțin ulei,punem mazărea ,apa și punem la fiert
  • adăugăm condimente: piper,boia (opțional), praf de chimen, curry, praf de lemon gras, sarea se adaugă la final să nu întărească mazărea
  • din 1 ou întreg bătut+făina +puțină apă dacă e necesar = facem amestecul pentru galuşcuţe
  • când mazărea e aproape fiartă punem galuşcuţele (cu lingurița mică de cafea) și lăsăm să fiarbă
  • când e gata adăugăm amestecul de legume care ne place și mai lăsăm câteva clocote
  • se poate servi așa sau dreasă cu smântână sau iaurt

3. Macaroane cu nucă ( Vero)

  • 500 gr macaroane, 200 gr nucă, 3 pliculețe de zahar vaniliat, 2 linguri zahar .
  • se fierb macaroanele și se scurg, se adaugă apa rece peste şi se lasă 2 minute acoperite. -după ce le strecurăm adăugăm zahărul și nuca.
  • se pot modifica cantitățile după gustul fiecăruia..

4. Salată de fructe:

  • 2 portocale curățate și tăiate mărunt
  • 2-3 banane tăiate feliuțe le stropim cu puțină lămâie (să nu se oxideze)
  • căpșunile și zmeura congelate le presăram cu puțin zahăr și le lăsăm să se decongeleze în castron
  • când fructele sunt decongelate adăugăm în castron portocalele și bananele,potrivim de zahăr,adăugăm zahăr vaniliat și puțin coniac sau rom,amestecăm și punem la rece
  • se poate servi simplu,cu frișcă ,iaurt sau toping de ciocolată sau caramel
  • Reţete culinare

    Culinar

    #reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri

 

 

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

1 COMMENT

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.