Macaroane cu nucă – Ouă umplute cu ton în ulei – Salată de fructe
Macaroane cu nucă – Ouă umplute cu ton în ulei – Salată de fructe
1.Aperitiv: Ouă umplute cu ton în ulei (Iliuţa)
- 10 ouă fierte tari se taie în jumătăți.
- gălbenușurile mixate le combinăm cu 2 linguri maioneză, 2 linguri iaurt 10% grăsime, o lingură muștar de masă, 2 căței usturoi răzuiți, sare și piper după gust.
- adăugăm ulterior 1 lingură zeamă de lămâie, 3 buc ceapă verde tocate mărunt și 300 g ton mărunțit și bine scurs.
- amestecăm bine totul și umplem ouăle cu compoziția obținută.
2.Ciorbă de mazăre :
- tăiem o ceapă mică mărunt, o călim în puțin ulei,punem mazărea ,apa și punem la fiert
- adăugăm condimente: piper,boia (opțional), praf de chimen, curry, praf de lemon gras, sarea se adaugă la final să nu întărească mazărea
- din 1 ou întreg bătut+făina +puțină apă dacă e necesar = facem amestecul pentru galuşcuţe
- când mazărea e aproape fiartă punem galuşcuţele (cu lingurița mică de cafea) și lăsăm să fiarbă
- când e gata adăugăm amestecul de legume care ne place și mai lăsăm câteva clocote
- se poate servi așa sau dreasă cu smântână sau iaurt
3. Macaroane cu nucă ( Vero)
- 500 gr macaroane, 200 gr nucă, 3 pliculețe de zahar vaniliat, 2 linguri zahar .
- se fierb macaroanele și se scurg, se adaugă apa rece peste şi se lasă 2 minute acoperite. -după ce le strecurăm adăugăm zahărul și nuca.
- se pot modifica cantitățile după gustul fiecăruia..
4. Salată de fructe:
- 2 portocale curățate și tăiate mărunt
- 2-3 banane tăiate feliuțe le stropim cu puțină lămâie (să nu se oxideze)
- căpșunile și zmeura congelate le presăram cu puțin zahăr și le lăsăm să se decongeleze în castron
- când fructele sunt decongelate adăugăm în castron portocalele și bananele,potrivim de zahăr,adăugăm zahăr vaniliat și puțin coniac sau rom,amestecăm și punem la rece
- se poate servi simplu,cu frișcă ,iaurt sau toping de ciocolată sau caramel
-
Reţete culinare
#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri
Mulțumesc pentru delicioasele rețete!