Mediul în care locuiești îți influențează viața

Mediul în care locuiești îți influențează viața

Mediul în care locuiești îți influențează viața

Mediul în care locuiești îți influențează viața

   Cine s-ar fi gândit că voi ajunge să experimentez atâtea în ultimii doi ani? Nici măcar eu nu știam unde mă va duce viața și ce voi face. Am trecut prin multe și sunt recunoscătoare pentru fiecare detaliu, știu că am făcut o alegere în avantajul meu. Cred cu tărie că mediul în care locuiești îți influențează viața, nu este doar un mit. Atunci când am găsit expresia „Change your Environment, Change your Productivity” întâmplător mi-am spus că a fost pusă special pentru persoane ca mine. Așa am ajuns aici, sufocându-vă cu gânduri și împărtășind locul care mă inspiră.

  Foarte mulți ignorăm semnalele și stăm nefericiți alături de oameni toxici. Le suportăm mizeriile, comportamentul neadecvat crezând că așa trebuie. Atunci când ceilalți ne lovesc și ne trimit la colțul rușinii, simțim că este de datoria noastră să ne aliniem. Este în sângele nostru, de mici suntem crescuți să fim supuși, să ne acceptăm crucea în speranța că cineva ne va spune „bravo„. Ei bine, ne înșelăm amarnic, dar când conștientizăm adevărul, jumătate din viață a trecut și atunci nu mai există doar EU. Cum să te rupi de cuvântul NOI?

   Nu realizăm, însă mediul în care locuim ne influențează viața și restul urcă sau coboară în funcție energia care se dezvoltă. Cum să fim eficienți sau fericiți când nu știm de multe ori cum arată?

   Eu încurajez oamenii să tragă linie și să renunțe la ce spune lumea, să o ia de la zero. O poate face oricine, oricând, însă nu când este prea târziu.

Cine a coborât o dată în infern va ști să prețuiască un răsărit de soare.” ~ Octavian Paler

   Am trecut prin atâtea de-a lungul anilor, am empatizat și am făcut greșeli cu duiumul, dar cu limite. Am avut anumite principii după care m-am ghidat, de aceea nici astăzi nu pot accepta compromisul de a mă îmbăta cu alcool. Consum foarte puțin și ocazional, însă nu pierd controlul situației. Nu pot, efectiv nu vreau să regret gesturi sau situații. Mulți ar spune că am avut „noroc” în viață. Eu știu cel mai bine că norocul este ceva relativ. Aș zice că am avut oportunități, acele fărâme care se ivesc și ții cu dinții de ele. Și voi ați avut la fel, dar nu ați știut când să acționați.

    Am prietene care se plâng de viața lor, sunt nefericite de mulți ani, le înțeleg, dar nu le pot schimba cursul. Numai ele sunt în măsură să se detașeze, dar credeți că o vor face vreodată? Sigur nu. Obiceiul este atât de împământenit încât face parte din rutina lor. Ceea ce nu realizează este că sunt părtașe blocând și pe alții.

    Voi ăștia care vă plângeti de milă, să știți că nu vă obligă nimeni să suportați, voi singuri le dați voie să o facă, voi alegeți să fiți nefericiți. Dacă v-ați fi dorit o schimbare, ați fi luat măsuri. Nu-i ușor la început, însă meritați să încercați. Nu o faceți pentru mine, ci pentru voi.

   Fiecare om are regrete, unii s-ar întoarce în timp pentru o fărâmă de fericire sau cineva drag, dar foarte mulți trăiesc din iluzii.

   Dacă și voi sunteți într-o situație complicată, atunci descurcați ițele, discutați despre probleme, schimbați ceva. Faceți un pas în față pentru propria fericire. Schimbați mediul, schimbați-vă gândirea.

   Dedic acest articol mătușii mele, femeia care s-a decis cu ani în urmă să ia taurul de coarne și să își urmeze instinctul. Este specială, s-a născut de două ori: prima dată când s-a trezit din comă cu gândul la fetele ei și a doua oară cu zeci de ani în urmă. Ea nu a fost norocoasă, ci a făcut pe naiba în patru ca să supraviețuiască. 

4 COMMENTS

  1. Frumos articol si adevarat.Pacat ca nu toata lumea il va intelege . Si si mai putini iti vor urma sfaturile.

    • Multumesc, Arci. Asa este, dar poate cuiva ii va fi de folos. Nu trebuie sa imi urmeze sfaturile, ci sa realizeze ca nu rezolva absolut nimic daca se plang. Fie actioneaza, fie stau ca strutul cu capul in nisip.

  2. Este adevărat că e greu de renunțat la circumstanțe toxice, pentru că ele au devenit stare de normalitate, o stranie obișnuință pentru unii. Cred că fiecare are lecțiile lui de învățat în această viață, iar curajul de a sălta de la o situație veche (deși nefavorabilă) nu e des întâlnit. Este lăudabil efortul și curajul celor care fac aceste schimbări majore… căci, până la urmă, așa cum spunea Darwin, specia cu cel mai mare potențial de adaptare va triumfa.
    Mi-a plăcut foarte mult materialul tău, Mili, mai ales faptul că l-ai dedicat unei ființe dragi.

    • Ro ai dreptate, dar din pacate nu putem schimba aceste obiceiuri atat de adanc impamantenite.
      Matusa mea merita sa fie mentionata, ea este un fel de simbol, acel caz fericit. Ceea ce a trait, numai ea si fetele stiu cu adevarat cat de intense au fost momentele de suisuri si coborasuri.
      Si ca ele sunt milioane de cazuri.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.