Meniu (supă de curcan, pulpe de curcan pe pat de legume, tort labirint)
Meniu (supă de curcan, pulpe de curcan pe pat de legume, tort labirint)
Supă de curcan – rețete culinare – delicatese culinare
1.Aperitiv: salată asortată
-tăiem mărunt legumele (morcovi, păstârnac, pătrunjel, ţelină, 1-2 cartofi) fierte în supă
-curăţăm de pe oase şi tăiem mărunt carnea fiartă în supă
-tăiem mărunt o cutie de ciuperci
-într-un castron punem legumele+carnea+ciupercile+1 cutie porumb (scursă) +ţelină murată (după gust)+1-2 linguriţe muştar, sare, piper şi amestecăm
-adăugăm maioneză, amestecăm şi punem la rece
-dacă vă place puteţi tăia feliuţe de praz foarte subţire şi măsline
2.Supă de curcan
-în zeama strecurată de pe carne şi legume putem fierbe tăiţei sau găluşte de gris
3.Pulpe de curcan pe pat de legume
-pulpele le condimentăm şi le lăsăm să stea puţin
-în tavă tăiem felii 1-2 cepe, 1-2 ardei roşii, 1 dovlecel felii (mai groase_), o cutie de ciuperci (scurse), 2-3 cartofi tăiaţi rondele (mai groase)
-presăram sare, piper, cury, boia, praf de chimen, praf de coriandru, oregano, cimbru
-punem deasupra pulpele condimentate, apă cât acoperă şi punem la cuptor
-punem în apă un păhărel de alcool: coniac, gin, vodka
-lăsăm până scade apa şi pulpele devin crocante
-mai adăugăm apă să avem şi un pic de sos peste legume
-dacă vă place usturoiul faceţi un mujdei, scoateţi tava din cuptor turnaţi mujdeiul peste friptură şi acoperiţi tava (nu mai puneţi în cuptor)
4.Tort Labirint
-500 gr biscuiţi simpli, 300 gr nutela, 400 gr smântână (grasă), 250 gr mascarpone, 1 lingură cafea fiartă, 3 linguri lapte, 1 lingură miere de albine
-într-un bol bateţi smântâna până se întăreşte apoi adăugaţi mascarpone+1 lingură de cafea+mierea şi mixati bine apoi punem 1-2 linguri de nutela şi mixăm să fie o crema densă şi pufoasă
-preparam într-un castron o cafea cu lapte (în care vom înmuia biscuiţii)
-pregătim o tavă de tort rotundă( cu inel)
-ungem un biscuite cu o lingură de nutela peste care punem o lingură de cremă, apoi al doilea biscuite; presăm puţin, dar rapid prin cafeaua cu lapte şi aşezăm în tavă
-aşezăm roată până cuprindem toată tava
-dacă rămâne vreun loc gol punem o bucăţică de biscuite
-după ce am umplut forma, crema de smântână rămasă o turnăm deasupra şi punem tortul la rece
-tăiaţi fâşii de hârtie de ce lăţime vreţi şi câte dungi vreţi pe tort
-când tortul s-a întărit puneţi făşiile, presăraţi pe tort ciocolată rasă sau cacao, apoi luaţi făşiile de hârtie cu grijă să rămână tortul cu dungi
Poftă Bună!
TORTUL ĂLA E DIVIIIN 😀
mmm,clar vin la tine!vreau din toate!ce bine arata!
Ce festin, arata tare bine. M-au apucat si poftele numai cand admir tortul acela.
Waw, ce fain arată tortul! Supa de curcan am trecut si eu in meniul de luni. Mulțumim, Arci! Din tot sufletul!
arata foarte bine..vreau si eu tort