Rasol cu legume - Supă de vițel - Salată de vară

Supă de vițel – Rasol cu legume – Salată de vară – Rafaelo bomboane – Meniu

   Rasol cu legume un deliciu.

1. Aperitiv: salată de vară

-2-3 roșii tăiate felii mai mari

-2 castraveți tăiați bucăți mai mari

-2 ardei tăiați felii

-punem ingredientele în castron, adăugăm după gust sare + piper +puțin oțet +puțin ulei = amestecăm bine punem pe platou

-când servim putem pune deasupra brânză telemea sau cașcaval rase

2. Supă de vițel

-punem la fiert o bucată de rasol de vițel în apă cu sare

-adăugăm 12 morcovi +1 pătrunjel +1 păstârnac +1 țelină mică

-când ingredientele sunt fierte strecurăm zeama

-în zeamă puteți pune tăiței, tăşcuţe sau surubele (le fierbeți puțin separate în apă cu sare, strecurați și adăugați în supă)

3. Rasol cu legume

-tăiați bucăți rasolul de vițel

-tăiați zarzavatul din supă mărunt

-tăiați mărunt o ceapă mică, o căliți în puțin ulei

-adăugați în cratiță legumele și carnea + puțină zeamă de supă

-potriviți de sare, piper, curry și puțin coriandru praf și lăsați să fiarbă

-când e aproape gata adăugați mărar tăiat mărunt

-frecați 1 lingură de făină cu 3-4 linguri de smântână și adăugați în cratiță amestecând continuu să nu facă cocoloașe

-serviți cu cartofi piure sau natur sau mămăligă

4. Rafaelo bomboane

  • 250 gr unt (sau margarină Rama) +250 gr zahăr praf = se freacă spumă

-se adaugă 250 gr lapte praf  și se omogenizează

-adăugăm 200 gr nucă de cocos și 2 zahăr vanilinat și amestecăm bine, apoi punem castronul pentru 1 oră în frigider

-într-un castronel punem nuca de cocos și pregătim 2 farfurii întinse pe care le vom pune cu bomboanele alternativ în frigider

-scoatem castronul cu compoziția și cu mâna udă (ca la chiftele) formăm bomboanele-în interior putem pune alune, nucă prăjită, stafide muiate în rom sau bucăți de fructe confiate

  • punem bomboanele pe o farfurie pe care o punem la frigider
  • când aveți gata a doua farfurie bomboanele de pe prima le puteți pune în caserolă în frigider

Poftă Bună!

Reţete culinare

Culinar

 

 

 

 

 

 

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

4 COMMENTS

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.