Meniul zilei nr. 16
Meniul zilei nr. 16
1. Salată de zucchini
-2 zuchini de mărime potrivită (dacă vreţi puteţi folosi 2-3 dovlecei mici) se dau pe răzătoarea fină (eu îi spăl bine şi-i folosesc cu tot cu coajă) se sărează puţin şi-i lăsăm să stea cam 25-30 de minute
-stoarcem puţin compoziţia punem sare, piper, mărar tăiat mărunt, un sos care poate fi: numai smântână; smântână+iaurt; iaurt simplu; sau maioneză la care adăugăm 1 lingură de smântână sau iaurt; cui îi place poate să pună puţin usturoi
– este mai gustos dacă după ce-l preparăm îl lăsăm la frigider măcar o oră
2. Ciorbă de perişoare:
V-am scris deja cum o prepar.
3. Varză a la Cluj
-1 kg de varză murată tăiată (sau o căpăţână de varză pe care o tăiaţi voi): dacă vreţi s-o faceţi cu varză dulce tăiaţi căpăţână de varză şi o opăriţi întâi în apă cu sare şi o lăsaţi puţin la scurs
– 500-700 gr carne măcinată (după preferinţe curcan, porc, vită sau amestec)
-tăiem 1 ceapă mai mare (sau 2 mai mici) mărunt, o călim puţin în ulei, punem carnea măcinată condimente(sare, piper, boia, curry, cimbru, mărar) cum puneţi la sarmale, 1/2 pahar apă şi lăsăm să dea 1-2 clocote
-spălăm cam 100-125 gr orez (1/2 cană) şi o punem peste carne, dacă e nevoie mai punem puţină apă, amestecăm şi lăsăm să dea 2-3 clocote împreună; ştiu că în reţeta clasică orezul fiert se pune strat singur, dar mie mi se pare fără gust şi sec orezul aşa
-într-o cratiţă (sau tavă) punem un strat de varză, peste el un strat de amestec de carne şi orez, şi continuăm aşa alternativ până terminăm.
-deasupra trebuie să fie varză, punem bulion şi un pahar de apă (sau 1-2 linguriţe pastă de roşii amestecate cu apă); aşa ca să fie apă până peste varză şi punem cratiţa în cuptor
-lăsăm până scade apa şi se coace puţin deasupra
-după preferinţe puteţi pune deasupra şi smântână când puneţi bulionul, sau numai când serviţi; vara puteţi pune în loc de bulion un strat de felii de roşii
4. Budincă de clătite
-15-20 de clătite
-700 de gr de brânză (sau 1 kg) se mixează cu 2 ouă, 200-250 gr zahăr, 1-2 pliculeţe de zahăr vaniliat şi 100-200 gr stafide
-ungem o cratiţă (sau tavă emailată sau yena) bine cu unt (sau Ramă cub) şi pe fundul cratiţei şi pereţii apoi presărăm zahăr tos (ca la budincă de macaroane)
-punem pe clătită o cantitate generoasă de amestec de brânză şi împachetăm clătită, adică pliem lateralele şi apoi o rulăm ca o sârmă
-aşezăm clătitele în cratiţă, după ce punem un rând de clătite punem 2-3 linguri de smântână, presărăm puţin zahăr şi punem al doilea rând
-deasupra punem 2-3 linguri bune de smântână, presărăm zahăr şi băgăm cratiţă în cuptor, o lăsăm la copt până se face uşor maronie deasupra, stingem focul şi o mai lăsăm cam 20 de minute în cuptor
-se poate mânca caldă sau rece, cum vă place.
Poftă Bună!
MULTUMESC ARCI!DECI VARZA A LA CLUJ,SUNT SARMALELE NEIMPACHETATE.TARE ASTA NU STIAM. 😀
Multumesc frumos!Arci imi faci pofta de clatite!
ce bine suna!!!!!!!!! mersi Arci
Varza a la Cluj voi face si eu in weekend. Multumesc de reteta!
Vreau și eu budincă 😀
Budinca de clatite tocmai ce mi-a facut cu ochiul. As dori sa o incerc candva, cred ca mi-ar iesi. :))
Yummy! Acum nu ma gandesc decat la budinca de clatite!
Reusesti sa ne ispitesti de fiecare data cu ale tale bunatati ! Varza a al Cluj nu am facut, dar nu o ratez ! Despre budinca de clatite nu spun decat ca inghit in sec si iar inghit in sec! locco_smiley_37
Mm, ce bine sună budinca de clătite 😀 Mulțumim pentru rețete!
cu drag!daca aveti rabdare sa faceti clatite restul merge repede si e foarte buna!
Arci draga, retetele tale sunt menite sa ma ma provoace. Abia astept sa incerc budinca de clatite.
Mmmm .. Mi-ai urat pofta buna dar eu nu am langa mine nimic sa mananc Budinca mi-a facut cu ochiul . Multumesc pentru acest meniu..
Mmmm .. Mi-ai urat pofta buna dar eu nu am langa mine nimic sa mananc Budinca mi-a facut cu ochiul . Multumesc pentru acest meniu.. Pupici
Varza a la Cluj voi face astazi. E preferata sotului meu.
Zuchini nu am mai mancat pana acum!
suna atat de bine salata aceea de dovlecei <3