Ciorbă țărănească – Piept de pui cu lămâie – Salam de biscuiți – Meniu
Ciorbă țărănească – Piept de pui cu lămâie – Salam de biscuiți – Meniu
Ciorbă țărănească o bunătate.
1. APERITIV: salată de avocado
-1 avocado bine copt se curățat se zdrobește cu furculița
-1 roșie se curată de coajă și se taie foarte mărunt
-se pun într-un castron adăugăm sare, piper după gust, puțină lămâie și puțin ulei
-punem la rece până servim, se servește pe pâine prăjită
2. Ciorbă țărănească (Vero)
-Se dunstuie o ceapă tăiată mărunt și doi morcovi dați pe răzătoarea mică, se adaugă treptat câte un pic de apă.
-Când prinde culoarea portocalie se adaugă apă mai multă.
-Când fierbe se pune un piept de pui tăiat cubulețe, 1 lingură delicat, 2 foi de dafin, puțin piper.
-După 30 de minute se adaugă o pungă de legume pentru ciorbă ( fasole verde, mazăre, morcov- să nu conțină porumb și orez)
-Se taie mărunt 2 cartofi și se adaugă 100 ml bilion.
-Când sunt fierte se pune leuștean și mărar frunze, se oprește focul și se pune un ou bătut cu smântână și apă rece. Sare și piper dacă mai trebuie, după gust.
3. Piept de pui cu lămâie
-1 piept de pui îl tăiem felii, le condimentam cu sare, piper multicolor, curry, praf de ghimbir, praf de chimen, boia-opțional, le lăsăm să stea măcar 2 ore
-punem carnea în cratiță adăugăm 2-3 felii de lămâie sau lime, apă și punem la fiert înnăbușit
-când carnea este fiartă adăugați smântână și mai lăsăți câteva clocote
-se poate servi cu cartofi, orez, mămăligă
4. Salam de biscuiți
-1 kg biscuiți simpli (populari) sfărmați cu mâna îi punem într-un castron
-se pune la fiert un sirop din: 1 cană de zahăr +1/2 l lapte + 4 linguri de cacao = când siropul e fiert luăm de pe foc punem 1 pachet de margarină (250 gr) și 2 esențe de rom
-turnam siropul peste biscuiții sfărâmaţi amestecăm apoi adăugăm restul ingredientelor: 2 plicuri de stafide +1 cană de nucă măcinată +1 ciocolată neagră ruptă bucățele +1/2 borcan dulceață de vișine
-amestecăm bine totul
-pe foaie de celofan umezită presăram nuca măcinată sau nuca de cocos și punem amestec, răsucim ca un sul și punem la rece
-din compoziție faceți 4 suluri de salam de biscuiți
-puneți la rece să se întărească bine
Poftă Bună!
Multumim pentru rețete, Arci
Și de data aceasta am fost salvată de minunatele rețete din palmaresul lui Arci și al lui Vero. Vă mulțumesc mult!
Super! O sa fac ciorba si eu,doar ca ,imi place cu legume proaspete sa fac.(eventual congelate de la mine din gradina).salamul de biscuiți imi face cu ochiul!Multumim pt retete!
Chiar vineri am mancat niste salam de biscuiti 🙂