Ciorbă  țărănească - Piept  de pui cu lămâie - Salam de biscuiți

Ciorbă  țărănească – Piept  de pui cu lămâie – Salam de biscuiți – Meniu

   Ciorbă  țărănească o bunătate.

1. APERITIV: salată de avocado

-1 avocado bine copt se curățat se  zdrobește cu furculița

-1 roșie se curată de coajă și se taie foarte mărunt

-se pun într-un castron adăugăm sare, piper după gust, puțină lămâie și puțin ulei

-punem la rece până servim, se servește pe pâine prăjită

2. Ciorbă  țărănească (Vero)

-Se dunstuie o ceapă tăiată mărunt și doi morcovi dați pe răzătoarea mică, se adaugă treptat câte un pic de apă.

-Când prinde culoarea portocalie se adaugă apă mai multă.

-Când fierbe se pune un piept de pui tăiat cubulețe, 1 lingură delicat, 2 foi de dafin, puțin piper.

-După 30 de minute se adaugă o pungă de legume pentru ciorbă ( fasole verde, mazăre, morcov- să nu conțină porumb și orez)

-Se taie mărunt 2 cartofi și se adaugă 100 ml bilion.

-Când sunt fierte se pune leuștean și mărar frunze, se oprește focul și se pune un ou bătut cu smântână și apă rece. Sare și piper dacă mai trebuie, după gust.

3. Piept  de pui cu lămâie 

-1 piept de pui îl tăiem felii, le condimentam cu sare, piper multicolor, curry, praf de ghimbir, praf de chimen, boia-opțional, le lăsăm să stea măcar 2 ore

-punem carnea în cratiță adăugăm 2-3 felii de lămâie sau lime, apă și punem la fiert înnăbușit

-când carnea este fiartă adăugați smântână și mai lăsăți câteva clocote

-se poate servi cu cartofi, orez, mămăligă

4. Salam de biscuiți

-1 kg biscuiți simpli (populari) sfărmați cu mâna îi punem  într-un castron

-se pune la fiert un sirop din: 1 cană de zahăr +1/2 l lapte + 4 linguri de cacao = când siropul e fiert luăm de pe foc punem 1 pachet de margarină (250 gr) și 2 esențe de rom

-turnam siropul peste biscuiții sfărâmaţi amestecăm apoi adăugăm restul ingredientelor: 2 plicuri de stafide +1 cană de nucă măcinată +1 ciocolată neagră ruptă bucățele +1/2 borcan dulceață  de vișine

-amestecăm bine totul

-pe foaie de celofan umezită presăram nuca măcinată sau nuca de cocos și punem amestec, răsucim ca un sul și punem la rece

-din compoziție faceți 4  suluri de salam de biscuiți

-puneți la rece să se întărească bine

Poftă Bună!

Reţete Culinare

Culinar

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

4 COMMENTS

  1. Și de data aceasta am fost salvată de minunatele rețete din palmaresul lui Arci și al lui Vero. Vă mulțumesc mult!

  2. Super! O sa fac ciorba si eu,doar ca ,imi place cu legume proaspete sa fac.(eventual congelate de la mine din gradina).salamul de biscuiți imi face cu ochiul!Multumim pt retete!

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.