Meniu:(salată cu fructe de mare, musaca de dovlecel, tort rece)

Meniu:(salată cu fructe de mare, musaca de dovlecel, tort rece)

1.Aperitiv: salată cu fructe de mare

-1 cutie scoici în sos +1 cutie caracatița umplută +1 cutie ton în ulei=le tăiem mărunt și le punem într-un castron (cu tot cu ulei sau sos)+sare, piper, suc de lămâie

-200 gr orez fiert și scurs îl  punem încă cald în castron

-adăugăm o cutie de porumb (scurs)

-dacă este nevoie mai punem sare, piper, lămâie, amestecăm bine și punem în caserolă la rece (după ce s-a răcit salata)

2.Ciorbă de gulii:

-2 gulii mari le curățăm și le tăiem fie cubulețe fie ca niște bețe

-1 morcov +1 pătrunjel +1 păstârnac = le curățăm și le dăm pe răzătoarea fină, apoi le punem în oală cu puțin ulei și le călim

-adăugăm în oală guliile și apa și punem la fiert

-potrivim de sare, piper, praf de curry, chimen praf, boia (opțional)

-când legumele sunt fierte adăugăm amestecul de verdeață care ne place și mai lăsăm să dea câteva clocote

-se poate servi așa sau dreasă cu smântână

3.Musaca de dovlecel:

-2-3 dovlecei îi tăiem rondele (sau pe lung) în felii de un deget, le lăsăm să stea puțin cu sare, le scurgem și le prăjim puțin în ulei, pe-o parte și pe alta

-2 cartofi mai mari îi fierbem și-i tăiem rondele

-1 ceapă o tăiem bucățele, o călim puțin în ulei, adăugăm ½ carne măcinată condimente și apă și lăsăm să se fiarbă

-în cratiță (sau tavă) punem: strat de cartofi +felii de dovlecel +amestecul de carne+dovlecel +carne +dovlecel

-deasupra tăiem felii de roșii sau puțin bulion și smântână și punem la cuptor

-amestecul de carne se pune cu tot cu zeamă, iar cartofii doar un strat pe fundul cratiţei pentru a absorbi grăsimea

4.Tort Rece:

-5 ouă întregi +3 linguri lapte +7 linguri zahăr +2 plicuri zahăr vanilinat +se amestecă  și se fierb pe foc până se îngroașă apoi se lasă la răcit

-300 gr unt se freacă spumă cu 4 linguri cu vârf de cacao

-amestecăm cele 2 compoziții până le omogenizam apoi adăugăm 100 gr pișcoturi muiate în lapte +100 gr stafide muiate în rom (sau vin sau coniac) +ciocolată amăruie, bucățele de nuci și alune (să fie cam 5 linguri de amestec)

-în cratiță punem celofan uns cu ulei (celofanul să vină peste margini), turnam compoziția și o dăm la rece până a doua zi

-răsturnăm tortul pe un platou, ornăm cu ciocolată rasă și servim cu înghețată, frișcă, toping de ciocolată.

Poftă Bună!

Reţete culinare
Budincă de chia
***Arcidalia Ghenof(Arci)-Redactor/Admin grup Fb-Literatura pe tocuri*** Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

4 COMMENTS

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.