Octombrie 2014 Livrescu de Mihail Soare-Editura Self Publishing

Octombrie 2014 Livrescu de Mihail Soare-Editura Self Publishing

Pe Platforma editorială Self Publishing a apărut romanul Livrescu de Mihail Soare.Livrescu de Mihail Soare

Detalii carte:

„După trei volume de poezie („Înger de prisos”, 2007, „Gâlceava mea cu Haydn sau despre Romanța pentru clopot la patru mâini”, 2010, prefață de Mircea Micu, „Eu, Nietzscheanul”, 2012, prezentare de Emil Lungeanu) Mihail Soare aduce în atenția cititorilor, de data aceasta, un roman. Scris într-o manieră dificil de categorisit din punct de vedere stilistic, cu accente moderniste inspirat transplantate pe un sănătos trunchi clasic, romanul atrage prin cursivitatea spectaculoasă a intrigii, desfășurată pe o perioadă relativ îndelungată, ale cărei repere temporale sunt facultative, fiind zugrăvite în tușe amintind de netemeinicia azurelor din gravură. Arta plastică este, de altfel, prezentă pe întreg parcursul romanului printr-unul din personajele principale, cel care alături de Livrescu, eroul ce dă și numele cărții, obligă cititorul să asiste admirativ la punerea în scenă a unui soi de mit al prieteniei, dar nu în stilul cinematografiei americane, și nici măcar al romanului din țara lui John Dos Passos, ci care este mai degrabă tratat în nuanțe donquijotești. Celelalte teme majore ale filozofiei (timpul, moartea, idealul cvasiirealizabil, dragostea cu multiplele ei fațete) sunt fermecător abordate, originalitatea și pitorescul ideilor despre acestea constituindu-se într-un remarcabil și rafinat procedeu portretistic, menit să creioneze alura inconfundabilă a fiecărui personaj important al cărții. Felul în care este interpretată realitatea, aflată de multe ori în cuprinsul romanului la îngemănarea cu irealitatea, face din „Livrescu”, alături de toate componentele stilistice constitutive ajutătoare la redarea acesteia, una din cărțile greu de lăsat din mână și, la fel de greu, de uitat.”

Prezentare www.self-publishing.ro

 

7 COMMENTS

 1. 1.Romanul este unul excelent, aproape neverosimil de bun, având de toate. Îl recomand. 2.Lipsa diacriticelor la textele voastre reprezintă un minus : abordați, totuși, literatura.

  • Gabriel Sabin Dragu iti multumim pentru opiniile tale. Apreciem recomandarea facuta, dar si critica. A fost alegerea noastra sa excludem diacriticele, chiar daca promovam literatura.

 2. Îl ştiam pe autor ca pe un excepţional poet, „Eu, Nietzscheanul” fiind o carte de excepţie. Sunt, cum ziceţi voi, tinerii, o „fană” de-a sa. Astfel încât curiozitatea de a citi şi proza unui astfel de poet a fost cât se poate de legitimă. Aşa am descoperit un roman cuceritor, scris cu o măiestrie care aminteşte de maeştrii sud-americani.Dar altfel, foarte original.Personal nu am vreun dubiu, este cel mai bun roman românesc din ultimii câţiva ani. Felicitări fetelor „de pe tocuri” pentru alegere, merită promovată această carte ! Subscriu şi eu recomandării domnului Dragu cu privire la diacritice. @Iasmy, formularea ta din comentariu nu este foarte fericit construită.Poate că te-ai grăbit.

 3. Şi eu m-am grăbit (la 8,15 încep orele), scuze pentru excepţional/excepţie ! Li se mai întâmplă şi profesorilor.

 4. Buna ziua!
  Doamna Violeta, aveti dreptate. M-am grabit si nu am formulat un comentariu stralucit. Ora tarzie si oboseala si-au spus cuvantul, dar nu este o scuza. Ma bucur ca, mi-ati atras atentia, imi dau seama de greseala si incerc sa ma corectez pe viitor.Am multe de invatat dar sper sa reusesc sa ajung la un alt nivel. Daca pe viitor mai fac vreo prostioara, va rog sa ma trageti de urechi. Atat eu cat si prietena mea vrem sa invatam si suntem deschise criticilor constructive.
  Va multumesc!

 5. Domnule Gabriel Sabin Dragu şi Doamna Violeta, vom ţine cont de recomandarile dvs. în privinţa diacriticelor. Drept dovada, începand din acest moment textele noastre vor fi scrise cu diacritice şi încercam să schimbam majoritatea textelor în funcţie de timpul pe care îl avem. Este ceva munca, dar ne dorim sa fie bine.
  Vă mulţumim!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.