Omletă de cartofi – Ciorbă de ștevie – Ciuperci pane – Ștrudel cu brânză
1. Omletă de cartofi (Iliuța)
- 500 gr cartofi se fierb 15 minute după care îi pasăm. Ceapa verde, ardeiul, și mărarul se toacă mărunt, se adaugă peste cartofi împreună cu 200 gr telemea de vaci puțin sărată, 3 ouă batute spumă și se amestecă cu compoziția obținută anterior. Într-o tavă cu laterale detașabile adăugăm amestecul pe care îl vom lasă pentru 20 minute în cuptorul preîncălzit la 180 grade.
2.Ciorbă de ștevie
- se spală ștevia și se taie fidelută
-
1 cană mică de orez se spală cu puțină apă rece
-1 ceapă mică o tăiem bucățele, o punem în oală în puțin ulei, o călim
-adăugăm ștevia și orezul, punem apă și o punem la fiert
-dacă vreți să fie acrișoară adăugați lobodă sau măcriș tăiate ff fin
-când ingredientele sunt aproape fierte adăugați amestecul de verdeață care vă place și mai lăsați câteva clocote
-adăugăm sare, piper, curry, boia(opțional)
-se poate servi simplă sau dreasă cu smântână frecată cu gălbenuș de ou
3.Ciuperci pane (Nina)
Ingrediente:
– 120 g. făină
– sare, piper
– 3 ouă
– 150 g. iaurt
– 500 g. ciuperci champignon
Mod de preparare:
Ciupercile se curată și se spală rapid (dacă stau în apă, absorb prea multă apă). Preparați aluatul din făină amestecată cu sare, piper, ouă, iaurt. Lăsați aluatul 15 minute la “dospit”. Treceți apoi ciupercile prin sos şi le prăjiţi la foc mărişor, în uleimai mult.
Serviți cu catofi piure,nature sau copți
4.Ștrudel cu brânză (Iliuța)
- un pachet de aluat foietaj
- 1kg brânză de vaci se mixează cu zahăr (după gust) +2-3 ouă întregi +zahăr vaniliat+stafide muiate în rom
- pe foaie se presară puțin gris, se pune compoziția, se rulează, se unge cu ou și se presară cu zahăr tos
- când o scoateți din cuptor o presărați așa caldă cu zahăr praf
-
Poftă Bună!
Reţete culinare
#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri
Yumiiiiii
Mulțumesc pentru rețete! Ciorba de stevie și ciupercile pane le fac săptămâna viitoare! Abia aștept!