Pastă de carne cu ouă - Coaste de berbecuț glazurate - Salată de fructe cu mascarpone

Pastă de carne cu ouă – Coaste de berbecuț glazurate – Salată de fructe cu mascarpone

1. Aperitiv- pastă de carne cu ouă

  • 1 piept de pui fiert (sau dacă vă rămâne carne de la friptură) se dă prin mașina de carne și se pune în castron
  • 3-4 ouă fierte tari se dău pe răzătoare și se pun peste carne
  • adăugăm în castron 100 gr unt +1-2 lingurițe de muștar+sare,piper după gust și mixăm bine
  • se poate servi pe feliuțe de pâine proaspătă sau prăjită

2.Ciorbă de cartofi cu  bacon:

  • 200 gr bacon tăiat bucățele
  • 3-4 cartofi mari curățați și tăiați bucățele sau rondele
  • 1 morcov,1 pătrunjel,1 păstârnac date pe răzătoarea fină le călim în foarte puțin ulei,adăugăm baconul, cartofii, apa și punem la fiert
  • când legumele și baconul sunt fierte adăugăm verdeață; pătrunjel și tarhon tăiate fff mărunt și mai lăsăm câteva clocote
  • dregem cu smântână sau iaurt

3.Coaste de berbecuț glazurate.(Iliuța)

  • 50 g zahăr brun 50 g miere 2 linguri ulei de măsline, sare, piper, busuioc, rosmarin, 2 linguri de zeamă de lămâie și o lingură de muștar.
  • Pentru început amestecăm zahărul cu mierea, ulterior punem restul ingredientelor
  • Adăugăm rezultatul obținut pestre coaste  și le lăsăm la macerat pentru 24 ore la frigider, după ce le-am acoperit cu o folie de plastic.
  • După ce trece perioada de macerare le putem pregăti la grătar sau la cuptor unse cu puțin unt sau ulei, după gust.
  • Le putem savura cu o salată sau o garnitură de cartofi gratinați.

4.Salată de fructe cu mascarpone.(Iliuta)

  • 200 ml smântână pentru frișcă se mixează cu 100 g zahăr.
  • Adăugăm 200 ml mascarpone și se amestecă bine după care lăsăm compoziția pentru 30 minute la frigider.
  • Fructele se spală și se lasă la scurs.
  • Primăvară facem această salată cu căpșuni și cireșe.
  • Vara o preferăm cu zmeură, vișine sau piersici.
  • Iarna combinăm kiwi cu banană și ananas.
  • Poftă Bună!

    Reţete culinare

    Culinar

    #reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri

3 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.