Pastă de carne cu ouă – Coaste de berbecuț glazurate – Salată de fructe cu mascarpone
1. Aperitiv- pastă de carne cu ouă
- 1 piept de pui fiert (sau dacă vă rămâne carne de la friptură) se dă prin mașina de carne și se pune în castron
- 3-4 ouă fierte tari se dău pe răzătoare și se pun peste carne
- adăugăm în castron 100 gr unt +1-2 lingurițe de muștar+sare,piper după gust și mixăm bine
- se poate servi pe feliuțe de pâine proaspătă sau prăjită
2.Ciorbă de cartofi cu bacon:
- 200 gr bacon tăiat bucățele
- 3-4 cartofi mari curățați și tăiați bucățele sau rondele
- 1 morcov,1 pătrunjel,1 păstârnac date pe răzătoarea fină le călim în foarte puțin ulei,adăugăm baconul, cartofii, apa și punem la fiert
- când legumele și baconul sunt fierte adăugăm verdeață; pătrunjel și tarhon tăiate fff mărunt și mai lăsăm câteva clocote
- dregem cu smântână sau iaurt
3.Coaste de berbecuț glazurate.(Iliuța)
- 50 g zahăr brun 50 g miere 2 linguri ulei de măsline, sare, piper, busuioc, rosmarin, 2 linguri de zeamă de lămâie și o lingură de muștar.
- Pentru început amestecăm zahărul cu mierea, ulterior punem restul ingredientelor
- Adăugăm rezultatul obținut pestre coaste și le lăsăm la macerat pentru 24 ore la frigider, după ce le-am acoperit cu o folie de plastic.
- După ce trece perioada de macerare le putem pregăti la grătar sau la cuptor unse cu puțin unt sau ulei, după gust.
- Le putem savura cu o salată sau o garnitură de cartofi gratinați.
4.Salată de fructe cu mascarpone.(Iliuta)
- 200 ml smântână pentru frișcă se mixează cu 100 g zahăr.
- Adăugăm 200 ml mascarpone și se amestecă bine după care lăsăm compoziția pentru 30 minute la frigider.
- Fructele se spală și se lasă la scurs.
- Primăvară facem această salată cu căpșuni și cireșe.
- Vara o preferăm cu zmeură, vișine sau piersici.
- Iarna combinăm kiwi cu banană și ananas.
-
Poftă Bună!
Reţete culinare
#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri
Salivez… excelenta idee de meniu complet!
Delicioase rețete! Mulțumim pentru idei!
Delicios! Mulțumesc pentru rețete!