Pastă de ouă – Spată de porc la cuptor – Tort cu nucă – Meniu
Pastă de ouă – Spată de porc la cuptor – Tort cu nucă – Meniu
1. Aperitiv: pastă de ouă
-3-4 ouă fierte tari le dăm pe răzătoarea fină
-mixăm ouăle cu 100 gr unt, 2 lingurițe de muștar, sare, piper
-opțional puteți adăuga bucățele de măsline sau mărar tăiat fff mărunt
- serviți pe feliuțe de pâine prăjită
2. Ciorbă de legume
-2 morcovi +1 pătrunjel +1 păstârnac le dăm pe răzătoarea fină
-1 gulie,1 dovlecel, 2 cartofi tăiați cubulețe
-călim o ceapă mică într-un pic de ulei, adăugăm morcovii și călim puțin apoi adăugăm și restul legumelor, apă și punem la fiert
-potrivim de sare, piper, praf de curry, chimen praf, lemon gras, boia (opțional) și lăsăm să fiarbă
-când legumele sunt fierte adăugăm amestecul de verdeață și mai lăsăm câteva clocote
-se poate servi așa sau dreasă cu smântână sau iaurt
3. Spată de porc la cuptor
-bucata de carne (fără os) o condimentăm bine și o lăsăm cam 2 ore la rece
-punem carnea într-o cratiță cu apă cât acoperă și o lăsăm să fiarbă până e moale
-mutăm carnea în tavă cu zeama care mai e pe ea și punem în cuptor
-când carnea e gata ungem friptura cu un amestec de miere și muștar și o mai lăsăm la cuptor să prindă crustă
-se poate servi cu cartofi piure, natur sau cu orez
4.Tort cu nucă (Vero)
- Blat: 8 ouă, 12 linguri zahăr, 2 plicuri zahăr vanilat, 1 praf de copt, lămâie, 250 gr nucă măcinată.
-Se coace la foc mic, se lasă la răcit.
-Crema: 3 plicuri de praf de cremă pentru prăjituri de la Dr.Oetker cu gust de vanilie ( sau ce gusturi vă plac.)
-Se pune 500 mi lapte rece într un vas, se adaugă 6 linguri zahăr pudră și praful peste lapte.
-Se amestecă aproximativ 5 minute cu mixerul.
-Se taie blatul în 3 foi / două umpluturi.
-Se pune crema, se formează și se păstrează la frigider până la servire.
Poftă Bună!
Reţete culinare
Tort cu nuca..bun, bun! Cand mai faceti sa va ganditi si la mine 🙂
Imi ploua in gura!
tortul cu nuca si cu crema un deliciu pentru craciun
Delicioase ! Mulțumesc pentru rețete !